Anksioznost Beograd

Adresa: Prote Mateje 69, prizemlje levo, stan 5
Beograd
Adresa: Simina 21
Beograd

Anksioznost Pančevo

Adresa: Vojvode Petra Bojovića 18/52
Pančevo
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Anksioznost
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Razgovor sa psihologom - 3 seanse (3 x 50 minuta)

Akcija -27% 4400 Din.
Razgovor sa psihologom - 3 seanse (3 x 50 minuta) - 4.400 din! Metanoja savetovalište!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Razgovor sa psihologom 50 minuta - lečenje anksioznosti (studenti)

Akcija -25% 1500 Din.
Razgovor sa psihologom 50 minuta - lečenje anksioznosti (studenti) - 1.500 din! Metanoja savetovalište!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Homeopatsko lečenje ANKSIOZNOSTI (straha)

Akcija -44% 2800 Din.
Homeopatsko lečenje ANKSIOZNOSTI (straha) - 2.800 din! Homeopatska ordinacija Goran Lukačević!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Anksioznost

Anksioznost bi se drugačije mogla nazvati strepnjom, koja je stalno prisutna, i tokom koje mi strahujemo da će se nešto loše dogoditi nama samima ili bliskim osobama.

anksioznost

 

Šta je anksioznost?

Da biste lakše razumeli šta je anksioznost navešćemo par primera:

  • strepite od nekog neodređenog, lošeg događaja;
  • strahujete da nećete moći da izmirite ratu kredita ili da ćete izgubiti posao;
  • brinete da li ćete moći da obavite zadatak koji vam je poveren na radnom mestu;
  • plašite se da ćete se obrukati u društvu...

Anksioznost simptomi

Simptomi anksioznosti su pre svega, stalno i nervozno iščekivanje nečeg lošeg, i da sa time nećemo moći da se izborimo. Takođe, ljudi koji pate od anksioznosti imaju osećaj da će eksplodirati u nekom trenutku, odnosno, da će izgubiti kontrolu nad sobom.

Kako nastaje anksioznost?

Anksioznost je zapravo signal koji govori da više nismo u stanju da kontrolišemo, trpimo i potiskujemo neka osećanja. Ta osećanja mogu da budu bes, tuga, strah, bespomoćnost i još mnogo drugih. Takođe, anksioznost može da potiče od trauma koje je osoba imala tokom ranijeg života.

Anksioznost iskustva

Sa anksioznošću se nije dobro boriti, jer time upadamo u začarani krug i ova neprijatna osećanja se samo pojačavaju. Primera radi, ako želimo kontrolu nad svojim osećanjima i mislima, vrlo je moguće da ćemo osećati još veći strah ili strepnju ili da ćemo dobiti napad panike.

Anksioznost i depresija

Anksioznost i depresija su često udružena oboljenja. Depresiju bismo mogli najjednostavnije definisati kao bolest raspoloženja, koja utiče na telo i na um.

anksioznost lečenje

 

Anksioznost lekovi

Lekove za anksioznost trebalo bi uzimati isključivo nakon lekarskog pregleda gde će biti dijagnostikovan ovaj poremećaj. Takođe, lekovi se moraju uzimati u tačno propisanim dozama, koje se ne smeju prekoračivati, ako se osoba oseća loše, zabrinuto i sl. Tada je potrebno ponovo razgovarati sa psihologom, psihoterapeutom ili psihijatrom.

Anksioznost lečenje

Zanimljivo je da se anksioznost pojačava sve dok se mi njoj opiremo i pokušavamo da se na taj način oslobodimo. Zato bi trebalo raditi suprotno – suočiti se sa njom bez panike, i ne bi trebalo pružati otpor, niti analizirati kako se osećamo i šta mislimo.

Način lečenja anksioznosti

Anksioznost, naravno, ne možete da izlečite sami, ona najpre mora da bude dijagnostikovana, a potom lečena pod nadzorom lekara. Terapija može da podrazumeva primenu lekova, ali i psihoterapiju – razgovore sa terapeutom. U praksi se često koriste oba ova metoda zajedno i tada daju najbolje rezultate.

Anksioznost kod dece

Deca najčešće pate od socijalne anksioznosti, a to bi značilo da ona strahuju od situacija kada bi trebalo da komuniciraju sa drugim ljudima, a takođe ih plaši pomisao da će morati da se nađu u centru pažnje.  

Anksioznost i telesni simptomi

Anksioznost ima svoje telesne simptome, i oni se najpre ogledaju u ubrzanom i pojačanom radu srca, što osobu može dodatno da uplaši i tako upada u začarani krug i stanje panike. Osoba može čak verovati da je životno ugrožena, da će dobiti infarkt, šlog... U stvari, po sredi je samo strah, koji se nakon nekog vremena povlači, ali su zato reakcije tela burne. U takvim stanjima, pored tahikardije, dolazi do skoka pritiska, uznemirenosti, gubitka daha i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje su oglašene na stranici koju upravo čitate.