Magazin SportFormula 1 Rubens Barikelo osvojio Veliku nagradu Italije

Rubens Barikelo osvojio Veliku nagradu Italije

by Administrator

barikelo_italijaBrazilac Rubens Barikelo pobednik je 13. trke u Formuli 1. Vozač ekipe Bron GP došao je do druge pobede ove sezone, a do 11. u karijeri, osvojivši Veliku nagradu Italjie na stazi „Monca“.
Stigao je ispred klupskog kolege Džensona Batona, dok je kao treći stigao Kimi Rajkonen. U prvom krugu trke viđeno je prvo odustajanje kada je došlo do kontakta između vozača BMW Zaubera Roberta Kubice i Marka Vebera u Red Bulu, posle kojeg je Australijanac odustao, dok je Kubici značajno ošećeno prednje krilo na bolidu.
U 23. krugu viđeno je još jedno odustajanje, pošto se Liuci, koji je odlično vozio do tada, parkirao pored staze zbog tehničkih problema. Četiri kruga kasnije došlo je vreme za odlaske u boks vozača koji su imali strategiju od jednog ulaska, a prvi je to učinio Alonso, a pratili su ga Kovalainen, Baton, a potom i Barikelo pa je poredak posle njih bio: Hamilton, Raikonen, Zutil, Barikelo, Baton, Kovalainen, Hajdfeld, Fetel.

Odlično smišljenom strategijom za Batona i Barikela ekipa Bron GP je došla do nove dvostruke pobede i to potpuno zasluženo, jer, iako je Hamilton veći deo trke proveo u vođsvu Barikelo je bio taj koji je izgledao neustrašivo. Baton je sve vreme bio u senci svog klupskog kolege, dok je Hamilton zbog sopstvene greške na drugoj uzastopnoj trci ostao bez plasmana, iako je na kraju klasifikovan kao 12.
Dok je Bron GP imao odličnu trku njihovi najveći konkurenti, vozači Red Bula su imali upravo suprotnu. Veber je svoju trku završio u prvom krugu, doduše zbog tuđe greške, dok se Fetel, kao i od početka vikenda nije ni video. Odličan vikend je ponovo imala ekipa Fors Indije, i iako nijedan od vozača nije ponovo došao do podijuma, pokazali su da su poprilično konkurenti, i od Zutila i Liucija do kraja sezone možemo očekivati još dobrih rezultata. Ferari nije bio toliko ubedljiv kao na prošloj trci, ali je sticajem nekih okolnosti Raikonenu to bilo dovoljno da se popne na podijum. Treba, takođe, napomenuti i Alonsa, koji izvlači maksimum iz prosečnog bolida, dok njegov mladi klupski kolega Roman Grožan ne može da se pomakne sa dna.

0 komentar

Slične teme