Magazin SportExtremni sportovi Avanturističke trke

Avanturističke trke

by Administrator

avanturisticke_trkeAvanturističke trke spadaju u grupu multi sportova koju čine više disciplina – mountin bike, kajak, orijentiring, kanjoning, trčanje, treking…
Važno je napomenuti da se ove sportske discipline održavaju isključivo u prirodi.
Modifikacija su Urban Race trka koje se organizuju u gradovima. Obe trke karakterišu timski rad od dva ili četiri osobe sa ciljem da se pređe staza od 50-600 kilometara po kontrolnim tačkama zadatim od organizatora, i mogu trajati od 10 sati do nekoliko dana.
U svetu se organizuju svetska i evropska prvenstva i to na najatraktivnijim turističkim destinacijama, a broj ekipa ide i preko 50.
Trku završavaju svi učesnici u timu, ukoliko jedan odustane za ceo tim trka je završena, a takođe tim je u obavezi da obiđe sve kontrolne tačke i ispuni sve zadatke zadate od strane organizatora.
Pravo učešća imaju svi zainteresovani stariji od 18 godina. Ono što krasi trke jesu timski rad, upornost i istrajnost u prevazilaženju prepreka.
Ukoliko se dogodi da je član jednog od učesnika tima povređen i da je njegovoj hospitalizaciji treba još ljudi, svi učesnici koji se nađu ili dođu do mesta povređenog, po pravilu moraju da pomognu bez obzira na plasman trke!!
Ne pobeđuju uvek najsposobniji, i najspremniji nego najistrajniji i uporni…

0 komentar

Slične teme