Ponedeljak, 21.10.2019

Magazin » Zabava » Igrice » Total War – Barbarian Invasion

Total War – Barbarian Invasion

Objavi ovaj članak na

15.02.2010 8:26 PM

rome-total-warLjubitelj sam rimske kulture i rimske istorije, ali sam još veći ljubitelj igara koje pravi Creative Assembly. Za razliku od giganata koji dominiraju igračkom industrijom, momci iz ovog razvojnog tima me još nisu razočarali. Uspeli su da rafiniraju i usavrše potpuno inovativan koncept koji je uspostavljen prvom Total War igrom, i pored slave koju su sa razlogom pobrali, još uvek prave kvalitetne dodatke za svoje postojeće naslove.
Creative Assembly je trećim nastavkom u TW serijalu pružio igračima šansu da rukovode Rimskim Carstvom koje je bilo u usponu. Sada vam se ukazuje prilika da osetite drugu stranu medalje – krah jedinog pravog carstva koje je istorija videla.
Igra malo omašuje hronologiju stvarnih događaja, ali sve u cilju pružanja što bolje zabave igračima. Centar zbivanja je pomeren jedno 350 godina unapred, u vreme kada je Rimsko Carstvo bilo prožeto unutrašnjim sukobima i pod opsadom neprijatelja sa svih strana. Rim se polako obrušavao pod teretom sopstvene moći. Godina je 363 n.e. a Carstvo je podeljeno na Istočno (sa sedištem u Carigradu) i Zapadno (sa sedištem u Rimu). Stvari se pogoršavaju iz godine u godinu povećanjem koncentracije varvarskih plemena na granicama i to širom evropskog dela. Na istoku preti nova opasnost u vidu Persije.
Nastaje jedan uzbudljiv i dosta turbulentan period istorije: pad nekada veličanstvenog Rima, raspad Zapadnog Rimskog Carstva i dolazak zastrašujućih Huna na teritoriju Evrope. Barbarian Invasion počinje nakon smrti poslednjeg imperatora ujedinjenog Rima. Varvari haraju unutrašnjim delovima carstva i konstantno napadaju sve granice. Rim je suočen sa mnogo izazova.
Igrači će, naravno, moći da komanduju surovim Hunima i njihovom konjicom i da, ako žele, dokusure ostatke nekadašnjeg velikog Rimskog Carstva. Pritom, će im na raspolaganju biti i drugi divljaci kao što su Franci i naravno pravi pravcati varvari, Vandali.rome-total-war1
Mnoge druge nisam naveo, ali verujte mi na reč ima ih dosta i svima možete upravljati. Svaka grupacija ima svoje prednosti i specijalnu jedinicu. Tu uleću i raznovrsne nove strategije i mogućnosti koje možete iskoristiti tokom bitaka. Na primer, sada možete upotrebiti Shield Wall, kojim elitne varvarske jedinice ojačavaju svoje prve redove i time ublažavaju frontalne napade neprijatelja. Schiltron je još jedna odlična defanzivna formacija za kopljanike i svakako najbolje rešenje za suprotstavljanje jurišu.
Korisna inovacija je i mogućnost plivanja koja se može iskoristiti ako želite da zaobiđete protivničku vojsku i priđete joj sa boka. Kada je AI jednom prilikom upotrebio ovaj sjajan manevar, u jednom potezu mi je potamanio veći deo pešadije.
U ovom slučaju, expansion pack donosi više kvantitativnih nego kvalitativnih promena. Ali tu je ipak nekoliko suptilnih inovacija koje osvežavaju igrivost, poput noćnih borbi i pomenutog plivanja. Istina je da igra ima dosta dobrih strana, ali to ne znači da je savršena. Inteligencija protivnika je pokazala svoje loše strane tokom real-time borbe. U ‘’normal’’ modu, ih lako možete navući i opkoliti vašim mobilnim jedinicama.

Oznake teksta

, , , ,

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031