Magazin NaukaOstale nauke Srpski izum osvaja svet!

Srpski izum osvaja svet!

by Administrator

UteroskopNakon što je Francuska akademija nauka proglasila patent mlade Srpkinje Aleksandre Petričević za izum godine, za Uteroskopom je, u neverovatno kratkom vremenskom roku, zavladalo ogromno interesovanje u brojnim zemljama Evrope i sveta.

U svega tri meseca javili su se distributeri sa svih meridijana, iz Indije, Kine, Pakistana, Brazila, Kanade…

Proizvođač Uteroskopa, kompanija Biznis medijacija iz Beograda,koja ujedno postaje i vlasnik fabrike „Spektar“u Čačku svakodnevno prima više desetina poziva iz celog sveta, ali na fabričku proizvodnju ovog izuma još uvek se čeka, kažu u ovoj kompaniji:

-Patent bi trebalo fabrički da se proizvodi u fabrici u Čačku na čijoj reorganizaciji se trenutno radi. Budući da su nas dočekale i brojne prepreke, potražili smo pomoć i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a iz njegovog kabineta odmah je stigao odgovor. Dobili smo obećanje da ćemo imati podršku koja nam je neophodna kako bismo realizovali planove, i nadamo se da će u kratkom vremenskm roku biti poduzete neophodne mere. Pokretanje proizvodnje u Čačku biće svojvrsni ekonomski bum za ovaj deo Srbije, ali i ostatak zemlje, kaže Aleksandra Petričević.

U zadnjih 140 godina dilatacija cervikalnog kanala grlića materice, po naučniku Hegaru, se radi metalnim šipkama. Taj postupak ume da bude bolan i u razvijenim zemljama dolazi do 2-3 procenta perforacija materice. Ovo je prvi instrument koji je bezbedan, bezbolan, bez rizika da perforira, bez oštećenja i što je najbitnije, bez anestezije.

SmartPoint Adria

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar