Magazin Life stylePosao Kako da na poslu budete manje napeti i osećate se zadovoljnije?

Kako da na poslu budete manje napeti i osećate se zadovoljnije?

by Administrator

zabava-na-posluKo kaže da na poslu morate konstatno da budete pod stresom i nakon njega potpuno iscrpljeni? Nije istina, samo treba naučiti napraviti balans. Da li ste znali da mešanje rada i igre podstiče timski duh, smanjuje anksioznost i broj odsustva sa posla? Mi vam u nastavku predlažemo četiri zabavne i originalne metode kako bi se opustila atmosfera u kancelariji, a koje su neke od velikih svetskih kompanija već isprobale i i dalje ih praktikuju. Jer, bezobzira na odgovornosti koje imate u firmi, ipak je važno pre svega sačuvati sopstveno zdravlje i, pored brojnih fizičkih bolesti, izbeći i depresiju.

Napravite ravnotežu između privatnog i poslovnog života

Najproduktivniji radnici su u najvećem broju slučajeva oni koji su ostvareni na oba polja: i u karijeri i porodično. Najpre će zvučati smešno, naročito ako ste stariji, ali ovo može biti i vrlo zanimljivo: tražite od kolega da donesu svoje fotografije iz perioda kad su bili deca i vi donesite svoju. Na pauzi postavite sve fotografije na jedan veći sto ili ih okačite na tablu, a potom zajedno pogađajte ko je ko. Tako ćete se par minuta opustiti, lepo nasmejati i zbližiti sa kolegama. A opušteni ćete biti mnogo produktivniji i više motivisani.

Napravite „sobu za bes“

Svima nam je potrebno da ponekad pobegnemo od frustracija koje su se nakupile. Zato bi bilo sjajno da odredite mesto na poslu koje će biti rezervisano za izbacivanje negativne energije. Mesto gde ćete, na primer, postaviti džak u koji ćete moći da udarate ako vas to opušta, mesto nam ćete moći da vrisnete kada osetite potrebu za tim, mesto na kom ćete moći da se izolujete od svih i ćutite par minuta ako mislite da će vas to umiriti i da ćete se tako „resetovati“. Jer važno je da ne zadržavate tugu i bes u sebi kako biste ostali zdravi. Bes je odlična emocija pod uslov da kontrolišete njegov izraz.

Organizujte „vesele dane“

Pored „opušenog petka“ organizujte još neki inetersantni dan. Šta god da vam padne na pamet. Recimo, organizujte roze, plavi ili zeleni dan. Odaberite bilo koju boju i neka bude „obavezno“ da se svi tada pojavite tako obučeni. To je interesantan način da se opustite i da se, na neki način, povežete sa svojim kolegama.

Obezbedite usluge masera

Možda radite na najdosadnijem mestu u univerzumu sa kolegama koji su nadareni za mentalno mučenje. No, ove okolnosti ne bi trebalo da vas sprečavaju da se opustite. Borba protiv stresa prolazi kroz kulturnu revoluciju: neke kompanije su već obezbedile prostorije za jogu, masažu i slične aktivnosti. Da biste pronašli zen, možete predložiti svom poslodavcu da pozove masera koji vas za samo 15 minuta masaže učiniti ponovo poletnim.

0 komentar

Slične teme