Magazin ZabavaIgrice The Movies – Lights, camera, action!

The Movies – Lights, camera, action!

by Administrator

themoviesOduvek mi je bila želja da postanem velika filmska zvezda.
Doduše želeo sam da budem i intergalaktički ratni heroj, koga će u trenucima slave, milovati četiri rasne plavuše…. Dolaskom naslova The Movies na tržište, ostvariće mi se bar jedna od navedenih želja (mada, ako me pitate, više bih voleo da ona druga postane stvarnost).
The Movies je najnovija igra kompanije Lionhead Studios, na čijem čelu se nalazi Peter Molyneux – ime za koje se danas vezuje kontraverzni Black & White serijal. Igre ovog svojevrsnog vizionara obično doživljavam na dva načina: ili se nakon igranja osetim kao bistrija i generalno bolja osoba, ili se toliko iznerviram da dobijem želju da pesnicom zveknem monitor.
Slikovito rečeno, The Movies je Tycoon-olika igra. Krajnji cilj je jednostavan: napraviti uspešan filmski studio. Pod vašim nadzorom se nalaze filmske zvezde, režiseri, scenaristi, statisti, kamere, lokacije snimanja i sve ostale stvarčice koje će na kraju stvoriti ono što najviše privlači publiku. Karijeru počinjete na praznom placu, u praskozorje ere filma – 1920. godine. Informativni tutorijal će vas provesti kroz proceduru snimanja prvog filma – nakon čega ćete ostati prepušteni sami sebi.
Snimanje filma može da bude koliko lak toliko i komplikovan poduhvat. Sve zavisi od količine strpljenja i vremena koje ste spremni da uložite. Ni kreativnost neće biti na odmet. Postoji mogućnost da strpate nekoliko scenarista u kancelariju i date im šansu da smisle idealnu priču za buduće remek delo.
Druga solucija je da sami napravite napredan studio za pisanje scenarija i potom prionete na posao.thrthe-movies
Za stvaranje dobrih filmova potrebno je mnogo toga.
Postoji 5 žanrova koje možete snimati: komedija, akcija, ljubić, horor i naučna fantastika (hmm, šteta, no ostaje nada da će neki programerski tim iz Nemačke ili Švedske ukrasti ideju i napraviti klon igre u koji će ubaciti i onaj šesti žanr koji smo se svi nadali da ćemo videti). Svaki režiser ili glumac, ima iskustvo u određenom žanru, što znači da morate pažljivo da odaberete ljude sa kojima ćete sarađivati (pa ni the Rock-a niko ne bi želeo da vidi u ljubavnoj melodrami). Odnos glumaca i režisera je ključna stavka u celom procesu. U istoj meri je bitno kako se slažu tokom snimanja filma i van filmskoj studija. U periodu između snimanja filmova, režiser i filmska zvezda mogu zajedno da svrate na pićence ili neki has ili da odigraju partiju basketa.
Sledeća važna stvar je da film mora da bude nešto što publika želi da vidi. Ako isuviše često štancujete komedije, postepeno će njihova popularnost izbledeti, a interesovanje za vašim ostvarenjima opasti. Da biste zadržali interesovanje prosečnog gledaoca, morate pratiti trendove na tržištu kroz sugestije publike.

0 komentar

Slične teme