Vratite se na mobilnu verziju sajta
Ortopedija vilica Ortopedija vilica - ove ordinacije rade ortopediju vilica, saznajte kako izgleda postupak ortopedije vilica, kao i cene i akcije za Ortopediju vilica. www.navidiku.rs Ortopedija vilicaORTOPEDIJA VILICA Beograd - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Novi Beograd - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Palilula - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Savski venac - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Voždovac - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Vračar - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Zemun - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Zvezdara - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Šabac - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Kragujevac - cena, Beograd ORTOPEDIJA VILICA Čukarica - cena, Beograd

Ortopedija vilica

Ortopedija vilica i ortodoncija su pojmovi istog značenja, i ako ste mislili da su korekcije rezervisane samo za decu, varate se. Naime, nije važno u kojim ste godinama, stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica, može vam pomoći.

ortopedija vilica

 

Ortopedija vilice

Svako želi lep osmeh, međutim, naoružajte se strpljenjem, pošto je put dug, ali i uspešan, uz pomoć ortodontskog tretmana.

Postavlja se pitanje, zbog čega se sve ljudi obraćaju ortodontu? To može biti promenjen položaj zuba, nepravilan zagrižaj i malokluzija, pojava teskobe u zubnom nizu... Sve što smo nabrojali su estetski nedostaci, ali nažalost, nisu samo to. Oni mogu biti uzroci nastanka karijesa, pojave parodontoze, teškoća pri govoru, ili pri ishrani...

Kao što smo naveli, posetu ortodontu zakazuju i odrasli pacijenti, uz eventualne hirurške ili parodontološke pripreme. Ipak, svakako je preporuka da se sa ispravljanjem krivih zuba krene u dečijem uzrastu, a idealan period za to je nicanje prvih stalnih molara i sekutića. U ovim slučajevima, uspeh je najveći i terapija je najjednostavnija.

Kada se ortodontski tretman započne na vreme, tada se reguliše rast zuba i vilica, pa se na taj način obezbeđuje prostor za stalne zube. Zahvaljujući tome, mogu se izbeći kasnija vađenja zuba, i eliminisati mogući problemi u govori i pri ishrani.

Ortopedija vilica – iskustva

Kada dođete prvi put kod ortodonta, ili dovedete svoje dete, biće obavljen jedan razgovor, u kome će se pružiti najvažnije informacije o ortodontskom zbrinjavanju. Obaviće se klinički pregled i rtg analize, i na osnovu toga će se, u dogovoru sa vama, odlučiti o mogućnostima tretmana.

Ortodontska terapija zapravo koriguje položaje i odnose zuba i vilica, uz pomoć mobilnih i fiksnih ortodontskih aparata. Naglasićemo još jednom, da ceo tretman nije važan jedino zbog estetike, već zbog pravilnog žvakanja, što doprinosi zdravlju organa za varenje, jer znamo da postoji izreka da „varenje hrane započinje u ustima“.

ortopedija vilica cene

 

Kada je reč o lepoti osmeha, ortodontskim tretmanom se postiže lepota zubnih lukova, a time i celog lica. Da bi vaši zubi dugo trajali, i da biste na jednostavan način održavali oralnu higijenu, od presudnog je značaja optimalan raspored zuba, kao i pravilan odnos gornje i donje vilice.

Kod odraslih ljudi, često se dešava da im neki zub nedostaje, ili čak i više njih. Korisno je znati da ortodoncija nudi nove terapijske mogućnosti. Na primer, ortopedija vilica može da zameni protetski dodatak, ili da protetskoj zameni koja već postoji omogući trajniji i bolji položaj. Kada se zubi pravilno rasporede, odnosno kada se optimizuje njihov položaj, može da se reši problem postojanja bola u viličnom zglobu, ili pri žvakanju. Ortopedija vilica je posebno korisna ljudima koji su oboleli od parodontopatije. Na ovaj način ponekad mogu da se izbegnu razne hirurške intervencije kao što su režanj operacija ili kiretiranje zuba i slično.

Na kraju, reći ćemo da postoji niz opcija i mogućnosti da se reše estetski i funkcionalni problemi vilica i zuba, stoga nije važno da li je u pitanju dete ili osoba u dubokoj starosti.

Ortopedija vilica – cene:

Cena mobilnog aparata po jednoj vilici je u proseku 250 evra, dok za fiksni aparat po vilici treba izdvojiti 650 evra u proseku; samoligirajući fiksni aparat po jednoj vilici je oko 800 evra, dok za estetski fiksni aparat po vilici treba platiti u proseku oko 1000 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate stomatološke ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta. 


Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu ORTOPEDIJE VILICA

Fiksni ortodontski aparat po vilici

popust 20%

Fiksni ortodontski aparat po vilici

Fiksni ortodontski aparat po vilici po ceni od 800 evra samo u Stomatološ...Pročitajte više

Cena kupona: 1.000€/800

Firma: Stomatološka ordinacija CROWN DENTAL
Koče Kapetana 4,

61d:22h:31m

Totalna proteza

popust 29%

Totalna proteza

Totalna proteza - 100 evra! Stomatološka Ordinacija Vajić!...Pročitajte više

Cena kupona: 140€/100

Firma: Stomatološka Ordinacija Vajić
Valjevskog odreda 39b,

33d:22h:31m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Ortopedija vilica
Napišite komentar:
Ivan Stojanovic

Utorak, 09.05.2017. 10:01

Mora po svemu sudeci ova ortopedija da se lepo plati ukoliko mislite da bude kvalitetna.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:29

Ovo bi trebalo da bude pre svega predmet interesovanja nesot starije populacije ljudi.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 27.03.2017. 01:44

Po meni, ona jednostavno mora da se debelo plati.

Dusan Markovic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:03

Cene sigurno da nisu bas toliko povoljne ali je i siguro to da nisu bas ni toliko skupe.