Dodaj firmu

Cad Cam Barjaktarević stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija specijalizovana za digitalnu stomatologiju i estetsku stomatologiju, ali i sve druge stomatološke usluge u Beogradu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 32
Vračar, Beograd

Kuveljić stomatološka ordinacija Cad Cam

Porodična stomatološka ordinacija u Beogradu. Dečja stomatologija, protetika, lečenje i prevencija za sve članove porodice.
Pročitaj više

Peđe Milosavljevića 20
Novi Beograd, Beograd

Dental & Aesthetic Center M Family

Novootvorena stomatološka ordinacija nalazi se na Novom Beogradu. Pretežno se bavi estetskom stomatologijom, ugradnjom implantata, postavljenjem keramičkih krunica ali i svim drugim granama stomatologije.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, I sprat stan 3
Novi Beograd, Beograd

Cad Cam Philia Dental

Stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. Pružaju kompletne usluge iz domena protetike, terapije karijesa, endodoncije i drugih oblasti.
Pročitaj više

Generala Rašića 3, lokal Р5
Voždovac, Beograd

Cad Cam Dr Jovana Dedović

Opšta stomatološka ordinacija na Novom Beogradu, pruža Vam najsavremenije usluge iz oblasti stomatologije. Kod nas možete zakazati sve usluge iz domena parodontologije, implantologije, protetike, dečje stomatologije, oralne hirurgije, estets...
Pročitaj više

Uroša Martinovića 18, A blok
Novi Beograd, Beograd

Cad Cam Smile In Dental

Smile In Dental je porodična stomatološka ordinacija koja nudi niz stomatoloških ordinacija za Vaš najlepši osmeh kao i saradnju sa brojnim specijalistima iz različičitih oblasti za pružanje kompletnih stomatoloških usluga.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 29d
Novi Beograd, Beograd

Dental Studio Krios

Očuvajte lepotu Vaših zuba, posetite stomatološku ordinaciju Dental Studio Krios u Zemunu. Naš tim čine mladi lekari sa dugogodišnjim iskustvom u svojoj oblasti, koji se trude da udovolje svim zahtevima pacijenata, u pogledu savršenog osmeha...
Pročitaj više

Oskara Daviča 22
Beograd

Cad Cam Dr Biserka Šaranović Banković

Stomatološka ordinacija Dr Biserka Šaranović-Banković nalazi se u TC Mondo u Žarkovu u ulici Trgovacka 16a i pokriva sve grane stomatologije. Upotrebom najsavremenije kompjuterske tehnologije i vrhunskih materijala, pacijentima nudimo nov pr...
Pročitaj više

Trgovačka 16a, TC Mondo
Čukarica, Beograd

Cad Cam Stomatološka klinika Kosovčević

Stomatologija Kosovčević čije je korene još daleke 1954. godine postavio Profesor Miodrag Kosovčević, višegodišnji dekan Stomološkog fakulteta u Beogradu, već se skoro šest decenija brine o Vašem zdravlju i lepoti Vašeg osmeha.
Pročitaj više

Smiljanićeva 35
Vračar, Beograd

Cad Cam Nadaždin stomatološka ordinacija

Opšta ordinacija dentalne medicine “Nadaždin” nalazi se u naselju Medaković 3. Pacijentima je na usluzi mladi ali profesionalni tim koji pruža sve vrste stomatoloških usluga iz oblasti dečije stomatologije, protetike, oralne hirurgije, estet...
Pročitaj više

Jovana Berića 6
Zvezdara, Beograd

Cad Cam Stomatološka ordinacija AdenT

Stomatološka ordinacija AdenT predstavlja centar estetske i kompjuterizovane stomatologije u kojoj se visoke tehnologije, udružene sa znanjem i iskustvom lekara, nalaze u službi zdravlja naših pacijenata
Pročitaj više

Mutapova 13
Vračar, Beograd

Cad Cam Stomatološki centar Jovšić

Naša stomatološka ordinacija koristi digitalne tehnologije i moderne materijale renomiranih proizvođača sa ciljem da Vašim zubima povratimo zdravlje, Vašem osmehu lepotu. ...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53v, Vidikovac
Rakovica, Beograd

Cad-Cam je skraćenica za engleske pojmove computer-aided design / computer-aided manufacturing (kompjuterski potpomognuti dizajn / kompjuterski potpomoguta izrada). Interesantno je da se ova tehnologija već desetinama godina već primenjuje u svemirskoj tehnologiji, brodogradnji, avionskoj i automobilskoj industriji. Početkom 80-ih godina prošlog veka Cad-Cam se polako uvodi u stomatologiju.

Cad-Cam je u dentalnu medicinu uveden radi poboljšanja preciznosti i brzine izrade protetskih nadoknada, kao što su krunice, mostovi, inlay… Danas je postupak veoma brz, pouzdan, i što je ljudima veoma važno – bez neprijatnosti i ugodan.

Cad-Cam tehnologija – prednosti

Protetske nadoknade biće savršenog anatomskog oblika, veličine i estetike. Kao što se vidi iz do sada napisanog, Cad-Cam tehnologija je najviše zastupljena u protetici, ali se svakim danom uviđa njena potreba i u drugim granama dentalne medicine. 

Najvažnija prednost Cad-Cam tehnologije jeste u tome što je postupak za izradu protetske nadoknade skraćen, odnosno dovoljno je samo jednom posetiti stomatologa. Materijal koji se koristi u Cad-Cam tehnologiji je cirkon. On zamenjuje metal, odnosno metalne konstrukcije (zlato, titan i slično), koje su ranije korišćene ispod porcelana. Cirkon je čvrst, dimenzijski stabilan i biokompatibilan materijal, koji se lako obrađuje, dajući savršenu funkciju i estetiku.

Cad-Cam iskustva:

Nije potrebno uzimati otisak zuba, nije potrebno izrađivati privremene zube i kao što smo naveli, jedna poseta vašem stomatologu biće dovoljna da završite “ceo posao”.

Cad-Cam – kako se radi?

Nakon brušenja i prepariranja po tačno definisanim pravilima, zub se skenira posebnom 3D kamerom koja je povezana sa kompjuterom. Pri takvom snimanju, brušeni zubi se prikazuju na ekranu pod velikim uvećanjem, što sve omogućuje uvid u najmanje greške, kao i njihovo pravovremeno ispravljanje, čime se olakšava i ubrzava rad stomatologa.

Ono što je zanimljivo jeste da, obrada i priprema zuba za protetski rad mora biti krajnje precizna, jer u suprotnom Cad-Cam program ne dopušta prelazak na sledeću fazu izrade. Nakon snimanja, koje traje samo nekoliko minuta, kompjuter simulira zagrižaj i kretanje čeljusti, kako bi protetske nadoknade osim estetskih, zadovoljavale i funkcijske zahvate kao što su govor, žvakanje, zagriz, tokom dugog niza godina. 

Ako virtuelni zub zadovoljava sve uslove, sledi odabir materijala s obzirom na boju, tvrdoću i transparentnost za izradu krunice ili mosta. Zatim se keramički blok umetne u “glodalicu”, koja prema uputstvu kompjutera za samo desetak minuta izradi gotovu protetsku nadoknadu. Dobija se savršena prirodnost i boja, i sve to ispunjava očekivanja i najzahtevnijih pacijenata. Kada pacijent potvrdi da je zadovoljan, kreće se na fazu trajnog cementiranja i time je Cad-Cam postupak izrade protetske nadoknade završen. 

A vi, imate nov i blistav, savršen osmeh!

Cad-Cam – cene

Orijentaciona cena za korišćenje Cad-Cam sistema je u proseku oko 180 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane