Dodaj firmu

Dr Garić stomatološka ordinacija

Porodična stomatološka ordinacija Dr Garić Dental Care poseduje više od dve decencije iskustva u radu sa pacijentima svih uzrasta. Svesni činjenice koliko bolan zub može da bude veliki problem, studiozno pristupamo svakom pacijentu, nastojeći da ga trajno rešimo bola.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 195b
Zvezdara, Beograd

Cvetić Dent stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija na Vračaru specijalizovana za protetiku, implante, estetsku stomatologiju
Pročitaj više

Petrogradska 14
Vračar, Beograd

Fiksne proteze Adentic

Stomatološka ordinacija na Čukarici specijalizovana za rad sa decom i dečju stomatologiju,kao i druge grane stomatologije, kao što su protetika, hirurgija, implantologija, ortodoncija.
Pročitaj više

Drage Spasić 10
Čukarica, Beograd

Fiksne proteze White Clinic Belgrade

Specijalistička stomatološka ordinacija za oralnu hirurgiju u Beogradu, nudi kompletne stomatološke usluge na jednom mestu
Pročitaj više

Dečanska 12, IIsprat
Stari grad, Beograd

Fiksne proteze Dr Minić

Sve stomatološke usluge na jednom mestu u porodičnoj stomatološkoj ordinaciji u Beogradu. Estetska stomatologija, ortodoncija, Holywood Smile i drugi tretmani
Pročitaj više

Bulevar Vojvode Mišića 33/1, Senjak
Savski venac, Beograd

Jovanović Dental Stomatološka ordinacija fiksne proteze

Stomatološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za hirurške intervencije i druge stomatološke usluge.
Pročitaj više

11. krajiške divizije 39/4
Rakovica, Beograd

Dr Predrag Kostić stomatološka ordinacija fiksne proteze

Stomatološka ordinacija na Novom Beogradu koja nudi celovit pristup pacijentima i sve stomatološke usluge, kao što su protetika, implantologija, estetska stomatologija i druge
Pročitaj više

Jurija Gagarina 55
Novi Beograd, Beograd

Dental Innovation stomatološka ordinacija fiksne proteze

Stomatološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za digitalnu protetiku i usluge Invisalign i CAD/Cam krunice i druge usluge
Pročitaj više

Neznanog Junaka 37
Savski venac, Beograd

Bella concept stomatološka ordinacija fiksne proteze

Nova i savremena stomatološka ordinacija koja nudi sve vsrte stomatoloških usluga, od preventivne, konzervativne, estetske stomatologije i stomatologije za celu porodicu na Zvezdari.
Pročitaj više

Gospodara Vucica 140
Voždovac, Beograd

Dental Aesthetica fiksne proteze

Stomatološka ordinacija na Voždovcu, nudi usluge fiksne protetike, kreiranja Hollywood Smile osmeha, beljenje zuba i druge usluge koje će vam pomoći da stignete do lepšeg osmeha.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 144
Voždovac, Beograd

Winner Smile stomatološka ordinacija fiksne proteze

Stomatološka ordinacija Winner Smile Beograd pruža vodeće stomatološke usluge i tretmane, s posebnim fokusom na protetske radove i sve popularniju estetsku stomatologiju. Nudimo i anti-aging tretmane poput botoxa i mezoterapije, pod stručnim nadzorom lekara specijalista
Pročitaj više

Strumička 7, stan 2
Vračar, Beograd

Dentina Mi stomatološka ordinacija fiksne proteze

U stomatološkoj ordinaciji u Mladenovcu možete zakazati usluge iz domena protetike, estetike, ortodoncije, oralne hirurgije
Pročitaj više

Vuka Karadžića 34
Mladenovac, Beograd

Ledent stomatološka ordinacija fiksne proteze

Stomatološka ordinacija na Ledinama, pruža usluge iz domena protetike, oralne hirurgije, estetske stomatologije, parodontologije i drugih
Pročitaj više

Surčinska 241
Novi Beograd, Beograd

Dental & Aesthetic Center M Family

Novootvorena stomatološka ordinacija nalazi se na Novom Beogradu. Pretežno se bavi estetskom stomatologijom, ugradnjom implantata, postavljenjem keramičkih krunica ali i svim drugim granama stomatologije.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, I sprat stan 3
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze Philia Dental

Stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. Pružaju kompletne usluge iz domena protetike, terapije karijesa, endodoncije i drugih oblasti.
Pročitaj više

Generala Rašića 3, lokal Р5
Voždovac, Beograd

Fiksne proteze Dr Jovana Dedović

Opšta stomatološka ordinacija na Novom Beogradu, pruža Vam najsavremenije usluge iz oblasti stomatologije. Kod nas možete zakazati sve usluge iz domena parodontologije, implantologije, protetike, dečje stomatologije, oralne hirurgije, estetske stomatologije.
Pročitaj više

Uroša Martinovića 18, A blok
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze Barjaktarević stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija specijalizovana za digitalnu stomatologiju i estetsku stomatologiju, ali i sve druge stomatološke usluge u Beogradu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 32
Vračar, Beograd

Fiksne proteze Bludent

Bludent stomatološka ordinacija nalazi se u naselju Leštane. Jedina je u Srbiji koja je posvećena dečijoj stomatologiji, sa posebno uređenim prostorom za decu i dečijoj ordinaciji
Pročitaj više

Smederevski put 6b, Leštane
Grocka, Beograd

Fiksne proteze Hristov

Stomatološka ordinacija Dr Hristov pruža usluge iz svih oblasti opšte stomatologije, dečije i preventivne stomatologije, protetike, ortodoncije, implantologije, oralne hirurgije
Pročitaj više

Koste Nađa 34b
Zvezdara, Beograd

Fiksne proteze Smile In Dental

Smile In Dental je porodična stomatološka ordinacija koja nudi niz stomatoloških ordinacija za Vaš najlepši osmeh kao i saradnju sa brojnim specijalistima iz različičitih oblasti za pružanje kompletnih stomatoloških usluga.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 29d
Novi Beograd, Beograd

Ovakve protetske nadoknade se ne skidaju, i za razliku od mobilnih daju mnogo bolje rezultate, jer je proces korigovanja neprekidan. Pravilan raspored i odnos zuba je od izuzetne važnosti, a fiksne proteze su najbolji način da to postignete.

 Fiksna proteza je zapravo, skup bravica koje se lepe na svaki zub, a koje povezuje luk. Ovakva proteza može biti metalna, keramička ili safirna. Prednost ovakve proteze je paralelno pomeranje zuba i dovođenje u sasvim pravilan niz.

Fiksne proteze iskustva

Određeno doba za nošenje fiksnih proteza nije limitirano, odnosno nose ih deca od 15 godina, pa sve do ljudi u sedmoj deceniji života. Vreme samog nošenja može biti od jedne do dve godine da bi se postigli rezultati. Ovo vreme zavisi od nepravilnosti zuba i vilice, prisutnih kod vas.

Lingvalne fiksne proteze se nose sa unutrašnje strane, i stoga se ne mogu videti. 

Nakon sveobuhvatne analize i rendgentskih snimaka, pronalazi se idealno rešenje za vas. Ako vam su vam estetika i kreativnost izuzetno bitni i ovde to možete iskazati, izborom ligaturnih gumica različitih boja. 

Postupak postavljanja ovog fiksnog aparata je sasvim bezbolan, jer se bravice lepe za zube, tako da anestezija nije ni potrebna. Vreme koje je potrebno, obično je oko 30-40 minuta. Najpre se postavi gornja vilica, da bi se pacijent navikao, a za mesec ili dva postavi se i donja fiksna proteza.

Prilagođavanje na fiksnu protezu je sasvim različito od čoveka do čoveka, i zavisi od njegove motivacije i želje. U početku se mogu javiti sasvim male nelagodnosti, ali one nestaju u periodu od sedam do deset dana. U tom prvom vremenu, pacijentu se pomaže voskom, a posle toga on više ne doživljava fiksnu protezu kao strano telo, i sasvim se navikava na nju.

U toku nošenja fiksne proteze, obavezna je redovna kontrola kod ortodonta, a takođe je važna i dobra oralna higijena uz pomoć specijalnih četkica i pomoćnih sredstava. Po završetku terapije, ortodont skida bravice, polira zube i vi već sada imate ne samo lepe i pravilno raspoređene zube, već i njihov pravilan međusobni položaj kao i zagrižaj. 

Na kraju, postignute rezultate trebalo bi sačuvati splintom ili žicom, koja se lepi na zube sa unutrašnje strane, jer bez ove metode, postoji verovatnoća da bi se zubi mogli vratiti u prvobitni položaj. 

Fiksne proteze higijena

Za razliku od klasičnog pranja zuba, sada će vam biti potrebno nešto više vremena, jer su tu bravice, luk, i vrlo često, gumice. Veoma je važno pravilno prati zube koji nose fiksnu protezu, jer kasnije na mestima koja nisu dobro očišćena, mogu se pojaviti bele mrlje.

Preporučuje se pasta sa fluorom, meka četkica sa zaobljenim vlaknima. Zubi se peru preko bravica. Potrebno je oprati zube oko svih delova bravice, a ako one na kraju izgledaju čisto i sjajno i sve njihove delove možete jasno videti, onda ste dobro obavili posao. Potrebno je oprati i jezik, te blago četkati desni čime se povećava njihova prokrvljenost. Na kraju usta bi trebalo isprati rastvorom sa antiseptikom.

Takođe, korišćenje konca za zube je izuzetno važno, iako će vam biti potrebno tri puta više vremena nego dok niste nosili fiksnu protezu, vrlo brzo ćete ući u rutinu. Koristite konac za zube koji sadrži vosak.

Interdentalna četkica isto može biti od pomoći, jer se njome lakše može proći ispod luka i očistiti plak oko bravica.

Fiksne proteze cene

Cene se kreću od 500 do 700 evra, po vilici.

*Cene su prikazane orijentaciono, za detaljne informacije, predlažemo da pozovete stomatološke ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane