Dodaj firmu

Dental & Aesthetic Center M Family

Novootvorena stomatološka ordinacija nalazi se na Novom Beogradu. Pretežno se bavi estetskom stomatologijom, ugradnjom implantata, postavljenjem keramičkih krunica ali i svim drugim granama stomatologije.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, I sprat stan 3
Novi Beograd, Beograd

Dental Boutique Fiksne proteze

Novootvorena stomatološka ordinacija specijalizovana za ortodontske ali i druge usluge u sklopu stomatoloških intervencija na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, A blok, II sprat, stan 4
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze Philia Dental

Stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. Pružaju kompletne usluge iz domena protetike, terapije karijesa, endodoncije i drugih oblasti.
Pročitaj više

Generala Rašića 3, lokal Р5
Voždovac, Beograd

Fiksne proteze Dr Jovana Dedović

Opšta stomatološka ordinacija na Novom Beogradu, pruža Vam najsavremenije usluge iz oblasti stomatologije. Kod nas možete zakazati sve usluge iz domena parodontologije, implantologije, protetike, dečje stomatologije, oralne hirurgije, estets...
Pročitaj više

Uroša Martinovića 18, A blok
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze Barjaktarević stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija specijalizovana za digitalnu stomatologiju i estetsku stomatologiju, ali i sve druge stomatološke usluge u Beogradu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 32
Vračar, Beograd

Dentix Smile Studio

Dentix Smile Studio nalazi se na Voždovcu. Pruža sve stomatološke usluge, od protetike, do ugradnje implanta, oralne hirurgije, estetike i drugih.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 351, lokal 8
Voždovac, Beograd

Fiksne proteze Bludent

Bludent stomatološka ordinacija nalazi se u naselju Leštane. Jedina je u Srbiji koja je posvećena dečijoj stomatologiji, sa posebno uređenim prostorom za decu i dečijoj ordinaciji
Pročitaj više

Smederevski put 6b, Leštane
Grocka, Beograd

Art Dental House stomatološka ordinacija

Art Dental House stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. U njoj možete zakazati ulsluge specijalista iz oblasti implantologije, protetike, hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 30, stan 1
Voždovac, Beograd

Fiksne proteze Hristov

Stomatološka ordinacija Dr Hristov pruža usluge iz svih oblasti opšte stomatologije, dečije i preventivne stomatologije, protetike, ortodoncije, implantologije, oralne hirurgije
Pročitaj više

Koste Nađa 34b
Zvezdara, Beograd

Fiksne proteze Smile In Dental

Smile In Dental je porodična stomatološka ordinacija koja nudi niz stomatoloških ordinacija za Vaš najlepši osmeh kao i saradnju sa brojnim specijalistima iz različičitih oblasti za pružanje kompletnih stomatoloških usluga.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 29d
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze Beo white dent

Stomatološka ordinacija Beo White Dent nudi sve vrste stomatoloških usluga brzo, kvalitetno i povoljno, uz upotrebu najsavremenije opreme i aparata.
Pročitaj više

Skender Begova 61a
Stari grad, Beograd

Dr Maja Cvetković stomatološka ordinacija, Beograd, Karaburma

Savremeno opremljena stomatološka ordinacija, najkvalitetniji materijali, iskustvo i ljubaznost stomatologa. Da Vaši zubi budu savršeno zdravi i estetski lepi. Besplatan pregled
Pročitaj više

Mirijevski bulevar 41ž
Zvezdara, Beograd

Andrej Damljanović stomatološka ordinacija

Dr. Andrej Damljanović stomatološka ordinacija nalazi se u Mirijevu. Jedna od retkih stomatoloških ordinacija koja već godinama radi sa odraslima pa i sa decom.
Pročitaj više

Vladislava Bajčevića 14, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Dental Studio 31 stomatološka ordinacija

Dental studio 31 stomatološka ordinacija nalazi se na Zvezdari. Specijalizovana je za estetsku stomatologiju; metalokeramiku, fasete, izbeljivanje zuba.
Pročitaj više

Dojranska 27
Zvezdara, Beograd

Fiksne proteze Apostoloski Dental Centar

Stomatološki centar Apostoloski nalazi se na Novom Beogradu, a poznati specijalista stomatologije I njegov stručni tim pomoći će Vam da ponovo vratite osmeh na lice i rešite se strahova od stomatloških intervencija
Pročitaj više

Gramšijeva 1a/18
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze SAS dental

SAS Dental stomatološka ordinacija jedna je od najboljih ordinacija na opštini Čukarica. Svojim pacijentima smo na raspolaganju za sve klasične stomatološke usluge.
Pročitaj više

Požeška 80
Čukarica, Beograd

Stomatološka ordinacija AESTHETIC DENT

Stomatološka ordinacija AESTHETIC DENT nalazi se u vlasništvu dr Žarka Kolundžije, autora patenta sa međunarodnim priznanjem Arca 2011. U ordinaciji koja uspešno posluje od 2006. godine dostupna je kompletna usluga iz svih grana stomatolog...
Pročitaj više

Ace Joksimovića 62
Čukarica, Beograd

Fiksne proteze Dr Branislava Smiljković

Očuvajte lepotu Vašeg osmeha, uz visokoprofesionalne stomatološke usluge koje Vas očekuju u ordinaciji Dr Branislava Smiljković. Iza nas je više od 25 godina iskustva rada u različitim oblastima stomatologije, uz primenu najsavremenijih dija...
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 92, lok17
Novi Beograd, Beograd

Fiksne proteze Dr Janjić

Stomatološka ordinacija Dr Janjić je specijalizovana za pružanje svih vrsta savremenih stomatoloških usluga. Stojimo vam na raspolaganju za stručni savet iz svih područja estetske i opšte stomatologije
Pročitaj više

Kraljice Marije 28/3
Mladenovac, Beograd

Idental Stomatološka Ordinacija

U prijatnom i modernom ambijentu, stomatološka ordinacija Idental Vam nudi sve stomatološke usluge na jednom mestu - endodonciju , protetiku, estetsku stomatologiju, paradontologiju, dečiju i preventivnu stomatologiju Posetite nas i uverite s...
Pročitaj više

Gavrila Principa 21, 2. sprat, stan 10
Savski venac, Beograd

Ovakve protetske nadoknade se ne skidaju, i za razliku od mobilnih daju mnogo bolje rezultate, jer je proces korigovanja neprekidan. Pravilan raspored i odnos zuba je od izuzetne važnosti, a fiksne proteze su najbolji način da to postignete.

 Fiksna proteza je zapravo, skup bravica koje se lepe na svaki zub, a koje povezuje luk. Ovakva proteza može biti metalna, keramička ili safirna. Prednost ovakve proteze je paralelno pomeranje zuba i dovođenje u sasvim pravilan niz.

Fiksne proteze iskustva

Određeno doba za nošenje fiksnih proteza nije limitirano, odnosno nose ih deca od 15 godina, pa sve do ljudi u sedmoj deceniji života. Vreme samog nošenja može biti od jedne do dve godine da bi se postigli rezultati. Ovo vreme zavisi od nepravilnosti zuba i vilice, prisutnih kod vas.

Lingvalne fiksne proteze se nose sa unutrašnje strane, i stoga se ne mogu videti. 

Nakon sveobuhvatne analize i rendgentskih snimaka, pronalazi se idealno rešenje za vas. Ako vam su vam estetika i kreativnost izuzetno bitni i ovde to možete iskazati, izborom ligaturnih gumica različitih boja. 

Postupak postavljanja ovog fiksnog aparata je sasvim bezbolan, jer se bravice lepe za zube, tako da anestezija nije ni potrebna. Vreme koje je potrebno, obično je oko 30-40 minuta. Najpre se postavi gornja vilica, da bi se pacijent navikao, a za mesec ili dva postavi se i donja fiksna proteza.

Prilagođavanje na fiksnu protezu je sasvim različito od čoveka do čoveka, i zavisi od njegove motivacije i želje. U početku se mogu javiti sasvim male nelagodnosti, ali one nestaju u periodu od sedam do deset dana. U tom prvom vremenu, pacijentu se pomaže voskom, a posle toga on više ne doživljava fiksnu protezu kao strano telo, i sasvim se navikava na nju.

U toku nošenja fiksne proteze, obavezna je redovna kontrola kod ortodonta, a takođe je važna i dobra oralna higijena uz pomoć specijalnih četkica i pomoćnih sredstava. Po završetku terapije, ortodont skida bravice, polira zube i vi već sada imate ne samo lepe i pravilno raspoređene zube, već i njihov pravilan međusobni položaj kao i zagrižaj. 

Na kraju, postignute rezultate trebalo bi sačuvati splintom ili žicom, koja se lepi na zube sa unutrašnje strane, jer bez ove metode, postoji verovatnoća da bi se zubi mogli vratiti u prvobitni položaj. 

Fiksne proteze higijena

Za razliku od klasičnog pranja zuba, sada će vam biti potrebno nešto više vremena, jer su tu bravice, luk, i vrlo često, gumice. Veoma je važno pravilno prati zube koji nose fiksnu protezu, jer kasnije na mestima koja nisu dobro očišćena, mogu se pojaviti bele mrlje.

Preporučuje se pasta sa fluorom, meka četkica sa zaobljenim vlaknima. Zubi se peru preko bravica. Potrebno je oprati zube oko svih delova bravice, a ako one na kraju izgledaju čisto i sjajno i sve njihove delove možete jasno videti, onda ste dobro obavili posao. Potrebno je oprati i jezik, te blago četkati desni čime se povećava njihova prokrvljenost. Na kraju usta bi trebalo isprati rastvorom sa antiseptikom.

Takođe, korišćenje konca za zube je izuzetno važno, iako će vam biti potrebno tri puta više vremena nego dok niste nosili fiksnu protezu, vrlo brzo ćete ući u rutinu. Koristite konac za zube koji sadrži vosak.

Interdentalna četkica isto može biti od pomoći, jer se njome lakše može proći ispod luka i očistiti plak oko bravica.

Fiksne proteze cene

Cene se kreću od 500 do 700 evra, po vilici.

*Cene su prikazane orijentaciono, za detaljne informacije, predlažemo da pozovete stomatološke ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane