Dodaj firmu

Plombiranje zuba Stomatološki centar Jovšić

Naša stomatološka ordinacija koristi digitalne tehnologije i moderne materijale renomiranih proizvođača sa ciljem da Vašim zubima povratimo zdravlje, Vašem osmehu lepotu. ...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53v, Vidikovac
Rakovica, Beograd

Kuveljić stomatološka ordinacija plombiranje zuba

Porodična stomatološka ordinacija u Beogradu. Dečja stomatologija, protetika, lečenje i prevencija za sve članove porodice.
Pročitaj više

Peđe Milosavljevića 20
Novi Beograd, Beograd

Dental & Aesthetic Center M Family

Novootvorena stomatološka ordinacija nalazi se na Novom Beogradu. Pretežno se bavi estetskom stomatologijom, ugradnjom implantata, postavljenjem keramičkih krunica ali i svim drugim granama stomatologije.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, I sprat stan 3
Novi Beograd, Beograd

Dental Boutique Plombiranje zuba

Novootvorena stomatološka ordinacija specijalizovana za ortodontske ali i druge usluge u sklopu stomatoloških intervencija na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, A blok, II sprat, stan 4
Novi Beograd, Beograd

Plombiranje zuba Philia Dental

Stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. Pružaju kompletne usluge iz domena protetike, terapije karijesa, endodoncije i drugih oblasti.
Pročitaj više

Generala Rašića 3, lokal Р5
Voždovac, Beograd

Plombiranje zuba Dr Jovana Dedović

Opšta stomatološka ordinacija na Novom Beogradu, pruža Vam najsavremenije usluge iz oblasti stomatologije. Kod nas možete zakazati sve usluge iz domena parodontologije, implantologije, protetike, dečje stomatologije, oralne hirurgije, estets...
Pročitaj više

Uroša Martinovića 18, A blok
Novi Beograd, Beograd

Plombiranje zuba Barjaktarević stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija specijalizovana za digitalnu stomatologiju i estetsku stomatologiju, ali i sve druge stomatološke usluge u Beogradu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 32
Vračar, Beograd

Dentix Smile Studio

Dentix Smile Studio nalazi se na Voždovcu. Pruža sve stomatološke usluge, od protetike, do ugradnje implanta, oralne hirurgije, estetike i drugih.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 351, lokal 8
Voždovac, Beograd

Plombiranje zuba Gordana Marić

Stomatološka ordinacija Gordana Marić nalazi se na Čukarici. Od usluga najveći primat imaju oblasti stomatološka protetika i konzervativna stomatologija.
Pročitaj više

Lješka 33
Čukarica, Beograd

Plombiranje zuba Smile In Dental

Smile In Dental je porodična stomatološka ordinacija koja nudi niz stomatoloških ordinacija za Vaš najlepši osmeh kao i saradnju sa brojnim specijalistima iz različičitih oblasti za pružanje kompletnih stomatoloških usluga.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 29d
Novi Beograd, Beograd

Plombiranje zuba Nadaždin stomatološka ordinacija

Opšta ordinacija dentalne medicine “Nadaždin” nalazi se u naselju Medaković 3. Pacijentima je na usluzi mladi ali profesionalni tim koji pruža sve vrste stomatoloških usluga iz oblasti dečije stomatologije, protetike, oralne hirurgije, estet...
Pročitaj više

Jovana Berića 6
Zvezdara, Beograd

Dental Studio 31 stomatološka ordinacija

Dental studio 31 stomatološka ordinacija nalazi se na Zvezdari. Specijalizovana je za estetsku stomatologiju; metalokeramiku, fasete, izbeljivanje zuba.
Pročitaj više

Dojranska 27
Zvezdara, Beograd

Plombiranje zuba BI Dental Studio

Za savršeno zdravlje i lepotu Vaših zuba brine stomatološka ordinacija B Dent iz Borče. Upotrebom najsavremenije opreme i materijala, u prijatnom ambijentu nudimo sve vrste stomatoloških usluga, brzo, efikasno, kvalitetno i po pristupačnim c...
Pročitaj više

Kikindska 2a
Borča, Beograd

Plombiranje zuba Apostoloski Dental Centar

Stomatološki centar Apostoloski nalazi se na Novom Beogradu, a poznati specijalista stomatologije I njegov stručni tim pomoći će Vam da ponovo vratite osmeh na lice i rešite se strahova od stomatloških intervencija
Pročitaj više

Gramšijeva 1a/18
Novi Beograd, Beograd

Stomatološka ordinacija AESTHETIC DENT

Stomatološka ordinacija AESTHETIC DENT nalazi se u vlasništvu dr Žarka Kolundžije, autora patenta sa međunarodnim priznanjem Arca 2011. U ordinaciji koja uspešno posluje od 2006. godine dostupna je kompletna usluga iz svih grana stomatolog...
Pročitaj više

Ace Joksimovića 62
Čukarica, Beograd

Dr Branislava Smiljković stomatolog Beograd

Očuvajte lepotu Vašeg osmeha, uz visokoprofesionalne stomatološke usluge koje Vas očekuju u ordinaciji Dr Branislava Smiljković. Iza nas je više od 25 godina iskustva rada u različitim oblastima stomatologije, uz primenu najsavremenijih dija...
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 92, lok17
Novi Beograd, Beograd

Plombiranje zuba Dr Janjić

Stomatološka ordinacija Dr Janjić je specijalizovana za pružanje svih vrsta savremenih stomatoloških usluga. Stojimo vam na raspolaganju za stručni savet iz svih područja estetske i opšte stomatologije
Pročitaj više

Kraljice Marije 28/3
Mladenovac, Beograd

Plombiranje zuba DS DENT

U savremeno opremljenoj stomatološkoj ordinaciji DS dent na Vračaru, dočekaće Vas ljubazna dr Svetlana Lisičić koja je učini da Vaši zubi budu zdravi, a osmeh blistav.
Pročitaj više

Šumatovačka 132B
Vračar, Beograd

Plombiranje zuba Belgradent

Belgradent je ordinacija opšte stomatologije u kojoj su dostupne sve vrste stomatoloških usluga i intervencija, od estetskih do hirurških. Stručni i iskusni tim vrhunskih stomatologa po potrebi obuhvata gostujuće doktore različitih specijaln...
Pročitaj više

Pariske Komune 41/5
Novi Beograd, Beograd

Plombiranje zuba Vunjak Tim

Stomatološka ordinacija Vunjak Tim je već 15 godina Vaš pouzdan partner na putu do savršenog osmeha. U moderno opremljenom prostoru u strogom centru Beograda očekuje Vas tim doktora različitih specijalnosti okupljen oko ideje da svako ima pr...
Pročitaj više

Brankova 11
Savski venac, Beograd

Plombiranje zuba je nesto sto pre ili kasnije svakom zatreba. Bez obzira na to koliko je genetika bila dobronaklona prema vama i podarila vam zdrave, jake, bele zube, ipak ćete, kao i svi ostali, morati odlaziti na redovne kontrole kod stomatologa.

Redovno pranje zuba, dva ili tri puta dnevno, posle svakog jela, nije dovoljan preduslov da se izbegnu mogući problemi sa zubima. Pravilno pranje podrazumeva oko sedam minuta vremena, uz temeljno čišćenje svakog zuba. Takođe, interdentalni konac je neophodan, da otkloni ostatke hrane, do kojih četkica nije mogla doći. Konac za zube potrebno je koristiti barem jednom dnevno, pre ili posle pranja zuba.

Međutim, u svakodnevnom životu, retko ko se ovih pravila striktno pridržava. Radi preventive, potrebno je povremeno posetiti stomatologa radi sprečavanja pojave raznih bolesti zuba.

Plombiranje zuba iskustva

Karijes zuba, u narodu je poznat kao zubni kvar. On se javlja na površini zuba, razgrađuje gleđ i progresivno prodire u dubinu i širinu, oštećujući ostale strukture zubnog tkiva dentin i živac-zubnu pulpu. Način na koji će zub biti lečen, zavisi od trenutka kada se javljamo stomatologu, odnosno do kog stepena je karijes napredovao. 

Karijes se najpre mora odstraniti, a zatim se moraju popuniti praznine nastale u samom zubu. Zub se ispunjava plombom. Kod plombi, razlikujemo stare ili amalgamske i nove kompozitne ispune, odnosno bele plombe. Sive plombe su polako otišle u zaborav razvojem stomatologije.

Snaga lepljenja kod najsavremenijih ispuna je dosta veća nego što je čvrstoća samog zuba. U zavisnosti od toga na kom mestu se postavlja, ovaj materijal se izrađuje u više vrsta. Bele plombe značajno doprinose estetici vašeg osmeha, jer se izrađuju u više nijansi i boja. U toku postupka, stomatolog postavlja materijal slojevito, svaki sloj očvršćava. Nije potrebno brusiti zdrav deo zuba (što je bio ranije slučaj sa amalgamskim – sivim plombama), već se bela plomba, odnosno kompozitni ispun lepi na površinu zuba i sa njom čini jedinstvenu celinu, što sprečava da se zub polomi.

Keramičke plombe – inleji

Kada je karijes u tolikoj meri razorio krunu zuba, i kada se posle njegovog uklanjanja ne može postaviti siva ili bela plomba, pristupa se izradi inleja. 

Inleji se izrađuju od keramike, i ređe od metala. Pored materijala od kojih se izrađuju, osnovna razlika između klasičnih plombi i inleja je u tome što se inlej izrađuje van usta. Najpre se uklanjaju karijesne mase i priprema se zub za inlej. Uzima se otisak, na osnovu čega će tehničar u laboratoriji izraditi keramičku plombu, koja se posle toga cementira u ustima pacijenta.  

Zamena plombi

Bele plombe mogu trajati više od 5-6 godina, ali se o tome morate konsultovati sa svojim stomatologom. Ako je plombiranje korektno odrađeno i pacijent se strogo pridržava pravila oralne higijene, plomba može dosta dugo trajati. Na rok trajanja plombe utiče i to koliko je zub „živ“ ili „mrtav“, koliko je oštećenje koje je uzrokovano karijesom. 

Ukoliko se primeti bilo kakva promena na zubu, trebalo bi zameniti plombu. Redovne posete stomatologu, jednom u šest meseci, a trudnice i češće, dobra higijena usne duplje, kao i pravilna ishrana, omogućiće dug vek trajanja vašim plombama.

Plombiranje zuba cene

Lečenje zuba po kanalu i vađenje živca, od 20 – 50 evra, u zavisnosti da li je zub jednokoreni, dvokoreni ili trokoreni. Bela plomba od 1600 dinara - 40 evra, keramička plomba do 180 evra. Stomatološki pregledi i anestezija, uglavnom su besplatni, kod većine stomatoloških ordinacija.

Za vas smo pronašli promotivne cene lečenja zuba laserom, za 2500 dinara, po zubu.

*Cene su date orijentaciono, za tačne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane