Dodaj firmu

Zubni implanti Barjaktarević stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija specijalizovana za digitalnu stomatologiju i estetsku stomatologiju, ali i sve druge stomatološke usluge u Beogradu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 32
Vračar, Beograd

Zubni implanti Apostoloski Dental Centar

Stomatološki centar Apostoloski nalazi se na Novom Beogradu, a poznati specijalista stomatologije I njegov stručni tim pomoći će Vam da ponovo vratite osmeh na lice i rešite se strahova od stomatloških intervencija
Pročitaj više

Gramšijeva 1a/18
Novi Beograd, Beograd

Zubni implanti Kolović Dent

Učinite Vaš osmeh još lepšim i blistavijim, posetite stomatološku ordinaciju Kolović Dent na dobro poznatoj adresi na Novom Beogradu. Naš tim čini 5 kvalifikovanih stomatologa koji uspešno rešavaju sve vrste problema sa zubima i ustima, po p...
Pročitaj više

Tošin bunar 123/1
Novi Beograd, Beograd

Zubni implanti stomatoloski centar Jovsic

Naša stomatološka ordinacija koristi digitalne tehnologije i moderne materijale renomiranih proizvođača sa ciljem da Vašim zubima povratimo zdravlje, Vašem osmehu lepotu. ...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53v, Vidikovac
Rakovica, Beograd

Zubni implanti Dr Kujačić

Osnovni princip rada stomatološke ordinacije dr Kujačić u Beogradu su visokostručne i savremene stomatološke intervencije na jednom mestu. Pored standardnih usluga, posebno naglašavamo dentalnu implantologiju, uz upotrebu vodećih implantnih ...
Pročitaj više

Džordža Vašingtona 50
Stari grad, Beograd

Cvijanovic dent zubni implanti

Stomatološka ordinacija na Novom Beogradu, specijalizovana za estetsku stomatologiju, izbeljivanje zuba, fasete i krunice, ali i ostaale usluge.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Djindjica 125a,
Novi Beograd, Beograd

Jovanović Dental Stomatološka ordinacija zubni implant

Stomatološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za hirurške intervencije i druge stomatološke usluge.
Pročitaj više

11. krajiške divizije 39/4
Rakovica, Beograd

Dental Innovation stomatološka ordinacija zubni implanti

Stomatološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za digitalnu protetiku i usluge Invisalign i CAD/Cam krunice i druge usluge
Pročitaj više

Neznanog Junaka 37
Savski venac, Beograd

Bella concept stomatološka ordinacija zubni implanti

Nova i savremena stomatološka ordinacija koja nudi sve vsrte stomatoloških usluga, od preventivne, konzervativne, estetske stomatologije i stomatologije za celu porodicu na Zvezdari.
Pročitaj više

Gospodara Vucica 140
Voždovac, Beograd

Dental Aesthetica zubni implanti

Stomatološka ordinacija na Voždovcu, nudi usluge fiksne protetike, kreiranja Hollywood Smile osmeha, beljenje zuba i druge usluge koje će vam pomoći da stignete do lepšeg osmeha.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 144
Voždovac, Beograd

Winner Smile stomatološka ordinacija zubni implanti

Stomatološka ordinacija Winner Smile Beograd pruža vodeće stomatološke usluge i tretmane, s posebnim fokusom na protetske radove i sve popularniju estetsku stomatologiju. Nudimo i anti-aging tretmane poput botoxa i mezoterapije, pod stručnim...
Pročitaj više

Strumička 7, stan 2
Vračar, Beograd

Dentina Mi stomatološka ordinacija zubni implanti

U stomatološkoj ordinaciji u Mladenovcu možete zakazati usluge iz domena protetike, estetike, ortodoncije, oralne hirurgije
Pročitaj više

Vuka Karadžića 34
Mladenovac, Beograd

Ledent stomatološka ordinacija zubni implanti

Stomatološka ordinacija na Ledinama, pruža usluge iz domena protetike, oralne hirurgije, estetske stomatologije, parodontologije i drugih
Pročitaj više

Surčinska 241
Novi Beograd, Beograd

Kuveljić stomatološka ordinacija zubni implanti

Porodična stomatološka ordinacija u Beogradu. Dečja stomatologija, protetika, lečenje i prevencija za sve članove porodice.
Pročitaj više

Peđe Milosavljevića 20
Novi Beograd, Beograd

Dental & Aesthetic Center M Family

Novootvorena stomatološka ordinacija nalazi se na Novom Beogradu. Pretežno se bavi estetskom stomatologijom, ugradnjom implantata, postavljenjem keramičkih krunica ali i svim drugim granama stomatologije.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z, I sprat stan 3
Novi Beograd, Beograd

Zubni implanti Philia Dental

Stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. Pružaju kompletne usluge iz domena protetike, terapije karijesa, endodoncije i drugih oblasti.
Pročitaj više

Generala Rašića 3, lokal Р5
Voždovac, Beograd

Zubni implanti Dr Jovana Dedović

Opšta stomatološka ordinacija na Novom Beogradu, pruža Vam najsavremenije usluge iz oblasti stomatologije. Kod nas možete zakazati sve usluge iz domena parodontologije, implantologije, protetike, dečje stomatologije, oralne hirurgije, estets...
Pročitaj više

Uroša Martinovića 18, A blok
Novi Beograd, Beograd

Zubni implanti Estera Estetska medicina i stomatologija

Lepota je potpuna samo onda kada pored lepog i zdravog lica i tela, imamo i osmeh koji samouvereno pokazujemo.
Pročitaj više

Bokeljska 7
Vračar, Beograd

Zubni implanti Bludent

Bludent stomatološka ordinacija nalazi se u naselju Leštane. Jedina je u Srbiji koja je posvećena dečijoj stomatologiji, sa posebno uređenim prostorom za decu i dečijoj ordinaciji
Pročitaj više

Smederevski put 6b, Leštane
Grocka, Beograd

Zubni implanti Art Dental House

Art Dental House stomatološka ordinacija nalazi se na Voždovcu. U njoj možete zakazati ulsluge specijalista iz oblasti implantologije, protetike, hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 30, stan 1
Voždovac, Beograd

ZUBNI IMPLANTI BEOGRAD - U KOJOJ ORDINACIJI RADITI IMPLANTE ?

Uz redovnu brigu i negu, danas ne postoji stomatološki problem koji se ne može rešiti. Zubni implanti su savršeno rešenje, kada nam recimo, nedostaje samo jedan zub, a okolni zubi su zdravi, te ih je šteta brusiti da bi bili nosači mostu. Implant predstavlja zamenu za koren zuba u kosti, i svojim oblikom i veličinom isti je kao koren zuba. 

Posle ugradnje implanta i zarastanja kosti, pristupa se protetskom zbrinjavanju odnosno, izradi krunica, mostova ili proteza na implantima.

Sastav i ugradnja implanta

Implanti se prave od titanijuma, materijala koji ima sposobnost potpunog srastanja sa koskom. 

Od čega se sastoji implant?

Osnovni delovi implanta su korenski deo, odnosno, sam implant, koji se šrafi na mesto na kome nedostaje zub. Ovaj postupak je bezbolan i traje oko 20 minuta.

Nakon 4-6 meseci, postavlja se abatment ili suprastruktura. Ova seansa takođe je bezbolna i traje 10 minuta.

Potom se uzme otisak vaših zuba i napravi se krunica, koja se cementira, tako da vi sada imate vaš novi zub.

Zubni implanti iskustva

Zubni implanti su funkcionalni i estetski lepo izgledaju. Ukoliko nemamo jedan ili više zuba u nizu, vremenom dolazi do pomeranja ostalih zuba kao i do resorpcije koštanog tkiva. Svojim prisustvom implanti, prilikom žvakanja prenose pritisak na viličnu kost, te se održava prokrvljenost koštanog tkiva.

Pre same ugradnje implanta, potrebno je uraditi rendgenski snimak kao i procenu mogućnosti i mesta ugradnje. Ova intervencija je danas rutinska i uspešna u preko 96% slučajeva. 

Čak i kada postoji potpuna bezubost, može se obaviti ova ugradnja, sa tromesečnom pauzom, u dve faze, prilikom koje pacijent nosi privremenu protezu. Druga varijanta, koja je svakako finansijski povoljnija, za ovaj problem, jeste da zubni implanti budu zubi nosači fiksnoj protezi.

Mini implantati

Mini dentalni implantati su prečnika manjeg od 3 mm, dok standardni imaju prečnik 4 ili 5 mm. Ovakvi implantati ne mogu zameniti klasične, i najčešće služe kao podrška protezi, odnosno rešavaju problem stabilnosti i neudobnosti proteza. Namenjeni su prevashodno starijim ljudima, čija je vilica postala uža i manja, usled nedostatka više ili svih zuba. 

Zubni implanti higijena:

Pre same ugradnje implanta, potrebno je posvetiti pojačanu pažnju higijeni usne duplje, kako bi se stvorili što bolji uslovi. Trebalo bi koristiti interdentalnu četkicu, koja prodire između zuba, kao i mekanu četkicu sa zaobljenim vlaknima.

Posle ugradnje implanta, svi okolni zubi se moraju temeljno četkati, a takođe se preporučuje i korišćenje preparata za ispiranje usne šupljine. Potrebno je nabaviti i izrazito mekanu mikro četkicu za postoperativnu higijenu rane kao i interdentalnu četkicu sa plastificiranom žicom. Na interdentalnu četkicu, radi boljeg učinka i efekta, može se staviti malo paste za zube. Veoma su važne redovne kontrole kod stomatologa dva do tri puta godišnje, nakon ugradnje implanta.

Da li je bolan proces ugradnje zubnih implanata?

Kao što smo naveli, ceo postupak oko ugradnje implanta i postavljanja krunice, apsolutno je bezbolan. Postupak je hirurški i obavlja se u lokalnoj anesteziji te pacijent ne oseća nikakav bol. Posle dejstva anestezije, bol se može javiti, ali se sanira uzimanjem analgetika.

Zubni implanti vek trajanja:

Nakon ugradnje, vaši zubni implanti mogu trajati celog života. Naravno, najviše zavisi od samog pacijenta i od njegove brige oko implanata. Redovno održavanje oralne higijene, kontrolni pregledi kod stomatologa, te skidanje zubnog kamenca, kao i kvalitetne životne navike, maksimalno će produžiti vek vašeg implanta.

Ko sve može ugraditi zubne implante?

Svako kome fali jedan ili više zuba, kome je narušena estetika, mogućnost normalnog žvakanja i govora.

Takođe, kod otežanog ili potpuno onemogućenog nošenja proteza, zubni implanti su pravo rešenje. 

Važno je takođe, da pacijent ima dovoljno koštanog tkiva, odnosno, da je kost zadovoljavajuće čvrstoće. Isto tako, bitno je da pacijent nema nekih drugih većih problema koje mogu onemogućiti normalno zarastanje, kao što su nekontrolisani dijabetes, hemoterapija nakon tumora i slično.

Koja je cena zubnih implanta?

Za klasične zubne implante, cene se kreću već od 350-390 evra, pa do 78000 dinara.

Mini implantati, mogu se pronaći po ceni 250 evra.

*Cene su orijentacione, za tačne podatke o zubnim implantima, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane