„Ponekad samo, kad bljesne svetlo, velike neonske reklame, ugledam tvoje mačije oči, kako me miluju iz tame...“ – ovako je, nekada davno, pevao Bajaga dok se ljubio sa devojkom na zadnjem spratu solitera, iznad mnoštva svetlećih reklama jednog velikog grada. 

 

 

Zapravo, nijedna metropola ne može da se zamisli bez šljaštećih objekata, a verovatno u tome prednjači Las Vegas, grad kocke. Ipak, ovo je priča o tome, kako da vi, ukoliko imate svoju firmu, na najbolji način iskoristite prednosti neonskih reklama i da, zahvaljujući njima, pospešite svoj biznis.

Izrada neonskih reklama

Neonske reklame su se ustalile, odavno već, u svim porama biznisa. Tako da, uopšte nije važno da li imate apoteku, menjačnicu, kiosk sa brzom hranom, trafiku, kladionicu, benzinsku pumpu ili butik – svetleća reklama vam je neophodna, jer ako je ne budete imali, svi oko vas će svetleti, a vi ćete čučati u mraku.

Danas su se pojavile razne vrste svetlećih reklama, ali se neonske mogu pohvaliti da su jedan od najstarijih tipova ovog načina reklamiranja. Svoj uspeh duguju nizu veoma dobrih osobina kao što su laka uočljivost, sloboda kreativnosti, trajnost, mogućnost dinamičkog režima rada...

Od čega su izrađene neonske reklame?

U pitanju su visokonaponske neonske cevi, savijene u formi slova ili u nekom drugom željenom obliku. Rade pri visokom naponu, najčešće od šest do osam KV.

Od čega zavisi boja neonskih reklama?

Verovatno ste se mnogo puta divili sjajnim koloritima koje pružaju svetleće reklame, ali se nikada niste zapitali, kako nastaje takva boja? Naime, boja neonskih reklama zavisi od vrste fluorescentnog praha, kao i od vrste gasa u njima. To može biti argon, živa, neon. Na takav način, spektar boja koji se postiže je ogroman.

 

Da li je potrebno održavanje neonskih reklama?

Možda vas je naš tekst zainteresovao, i želite da priuštite sebi jedan od najefektnijih načina reklamiranja firme. Ali, zanima vas i odgovor na pitanje, da li je potrebno dodatno ulagati u neonsku reklamu, nakon što se ona jednom postavi?

Potrebno je istaći da su neonske reklame veoma trajne, i nema potrošnog materijala, odnosno ne zahtevaju nikakvo dodatno održavanje.

Dobro je da znate da se neonske reklame veoma lako mogu ugraditi i na manje pristupačna mesta, kao što su fasade, krovovi i slično.

Neonske reklame – iskustva

Kada odlučujete kako će izgledati vaša nova neonska reklama, možete da stavite samo natpis ili logotip firme, međutim, ova vrsta reklame često služi i samo kao okvir. Na taj način, neonske cevi poboljšavaju uočljivost reklame.

Smisao upotrebe neonske reklame je da privuče pažnju vaših potencijalnih kupaca, te da ih motiviše da uđu baš kod vas i tu ostave novac, kupujući neki proizvod ili koristeći određenu uslugu. 

Kao što smo već naveli, neonske reklame nisu nov način reklamiranja, međutim, ostale su i dalje jednako popularne, što samo govori u prilog njihovoj efikasnosti. Razmislite – koliko novih poslova će vam doneti neonska reklama? Drugi to sasvim sigurno već znaju, jer su neonske reklame  i dalje veoma aktuelan vid reklamiranja i predstavljanja firme. 

Okrenite se oko sebe – neonske reklame su svuda oko nas! Zašto onda ne bi zasijale i na vašem objektu, čineći ga primamljivim za nove kupce?

Neonske reklame – cena:

Na cenu neonskih reklama utiče dosta faktora, i veoma je teško reći koliko bi novca bilo potrebno izdvojiti za izradu i montažu. Radi vaše približne orijentacije, reći ćemo da se prosečna cena kreće od 150 do 250 evra po metru kvadratnom, pa naviše. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Neonske reklame
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

05.11.2018
Matija Lukic

Ukoliko se bavite odredjnim poslom, vazno je da poprilicno sredstava - novac, ulozite u kvalitetan reklamni pano. To je u svakom slucaju najbolje resenje za vas i jedan od puteva do uspeha.

25.04.2017
Ivana Petrovic

Kako god da okrenete, neonske reklame nisu ni malo jeftine.

12.04.2017
Petar Jankulovski

Koliko mi se samo cini, neonske reklame su nesot sto je pre ili kasnije uvek bilo nesto sto mora da se plati. Sve drugo je onda samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

12.04.2017
Marina Zivkovic

Ono sto je cinjenica je to da sve neonske reklame moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Jovana Milinkovic

Ako je nesto dobro toliko kdo nas onda su to svakako jedne prave neonske reklame.

28.03.2017
Stojance Ristovski

Po meni je sto se ovih reklama tice, sigurno kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo samim tim nije bas toliko bitno.

14.03.2017
Lea Stankovic

Kod neonskih reklama je samo veoma vazno da dovoljno sljaste.

13.03.2017
Milen Jovanovic

Pre ili kasnije, svi cete da shvatite da su ovo bas dobre reklame.

22.02.2017
Simona Vucinic

Licno mislim da su po meni ove reklame i vis enego dobro i idealno resenje.

21.02.2017
Filip Milutinovic

Po meni njih slobodno mozete da bacite. Sve to je po meni cisot gubljenje vremena.

06.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi je samo poznato, sto se tice ovih reklama, samo treba da se odlucite za kvaltiet. Sve drugo je daleko manje vazno.

03.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Mogu samo slobodno da kazem da kadea vec pricamo o ovim reklama, da samo treba da se odlucite za nesto sto je kvalitetno.

25.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Ukoliko mene pitate, ove reklame su inace davno bas davno izasle iz mode.

24.01.2017
Todor Markovic

Sto se mene tice, kod ovih reklaam je veoma vazno da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je sto se mene tice manje vazno.

09.01.2017
Nikolina Pantelic

Samo je vazno da ove reklame bas budu onako kvalitetne. Dalje zaista nemate problema da se brinete.

05.01.2017
Janko Zivanovic

One su po meni nesto sto je ipak u danasnje vreme poprilinco ispalo iz mode.

16.12.2016
Jana Stankovic

Ipak su neoneske reklame nesto sto svakom potencijalnom kupcu moze da privuce paznju.

30.11.2016
Petar Jankovic

Ljudi ocekuju da u danasnje vreme sve sija i sljasti. Bas iz tog razloga treba da posetite mesto koje se bavi profesionalno sa neonskim reklamama.

15.11.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo o kvalitetnim neonskim reklama, najbolje resenje za vas je da posetite Simply Grafix I vidite sta tamo imaju da vam ponude.

24.10.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene pitate uopste se ne slazem sa tim da su neonske reklame ispale iz mode. jednostavno, concept neonskih reklama je takav da nikada ne moze da izbledi

29.08.2016
Marko Petrovic

Sto se tice neonskih reklama mozda je najbolje da se posavetujete sa nekim ko ima vec iskustvo u ovoj oblasti. Probajte da posetite svetlce reklame Taff Line i sigurno se necete pokajati.

24.08.2016
Dusan Markovic

neonske reklame po meni imaju tacnu svrhu i upotrebu. Primera radi, ukoliko imate neku radnju koja je nesto uvucenija ili generalno nije pod jakim osvetljenjem, onda mozete da uradite neonsku reklamu i da uvek budete sigurni da ce sve biti kako treba.