Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Merenje očnog pritiska
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Besplatno merenje očnog pritiska

0 Din.
Besplatno merenje očnog pritiska samo u Oftamološkoj ordinaciji Lepši Pogled Prelić! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sistematski oftalmološki pregled (oštrina vida, očni pritisak, pregled očnog dna na usku zenicu, određivanje dioptrije)

Akcija -72% 990 Din.
Sistematski oftalmološki pregled (oštrina vida, očni pritisak, pregled očnog dna na usku zenicu, određivanje dioptrije) ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Snimanje očnog nerva i žute mrlje (OCT) + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -39% 3050 Din.
Snimanje očnog nerva i žute mrlje (OCT) + besplatno merenje očnog pritiska! - 3.050 din! Belloko centar za oftamologiju ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Merenje očnog pritiska

Očni pritisak se meri u okviru kompletnog oftalmološkog pregleda, ali se može izmeriti i zasebno. Veoma je važno da znate njegove vrednosti, jer nelečeni očni pritisak vremenom može dovesti do glaukoma, a ako se ni on ne leči, osoba može trajno izgubiti vid, to jest ostati slepa.

 

 

Posebno je zabrinjavajuće što se očni pritisak ni na koji način ne oseća, barem u početnom stadijumu, pa je redovan pregled i kontrola kod vašeg oftalmologa jedini način da ovu podmuklu bolest i njene posledice, predupredite.

Kako se meri očni pritisak?

Napomenimo najpre, da je ovo sasvim bezbolan i jednostavan pregled, koji traje svega par minuta. Interesantna je činjenica da se nekada davno, glaukom javljao kod starijih ljudi, odnosno kod populacije preko 40. godine života pa nadalje. U današnjem savremenom svetu, mnogi poremećaji zdravlja i bolesti javljaju se u sve ranijim periodima života, pa tako i glaukom. 

Pritisak se može izmeriti na nekoliko načina, a standardna je aplanaciona metoda. Kada dođete kod oftalmologa da vam izmeri očni pritisak, nikakva posebna priprema za to vam nije potrebna, aparat je relativno jednostavan i nalazi se u svakoj oftalmološkoj ordinaciji.

Koje su tegobe koje izaziva povišen očni pritisak?

Kao što smo naveli, on se ne oseća u početnoj fazi, i stoga nikako ne bi trebalo čekati njegove prve znake pa da tek onda posetite lekara. Simptomi mogu biti slepoočna glavobolja, težina u dubini očiju, često suzenje, pucanje kapilara na konjuktivi, izmenjen kvalitet vida i slično.

Na koje još načine može da se izmeri očni pritisak?

Postoje i prenosivi instrumenti kojima se može izmeriti očni pritisak, a njihov značaj se ogleda pri upotrebi na terenu i u toku skrining merenja pritiska kod većeg broja ljudi. Zanimljivo je naglasiti da je izmerena vrednost očnog pritiska promenljiva tokom dana, i zavisi od mnogih faktora.

 

Očni pritisak i glaukom

Dijagnoza glaukoma se ne postavlja tek tako olako. Ako imate povišen očni pritisak, to ne znači da imate i glaukom. Do postavljanja ili odbacivanja ove dijagnoze, postoji čitav niz dijagnostičkih metoda, od onih jednostavnijih do visoko usavršenih. 

Ipak, kada se postavi dijagnoza glaukoma, pacijent će biti lečen širokom paletom lekova. Postoji dosta starih ali i relativno novih lekova, kapi za oči, čijom se upotrebom očni pritisak i stanje vida kontroliše. 

Ukoliko koristite terapiju, morate redovno kontrolisati očni pritisak, kao i obavljati kompletne preglede, a dinamika će zavisiti od nalaza kao i od procene oftalmologa.

Ako primenjena terapija nije dala željene rezultate, dalje sledi laserska metoda sniženja očnog pritiska, kao i klasične hirurške intervencije. To je poslednja opcija kojoj se pribegava, izuzev u slučajevima kada postoji akutni glaukom koji se svrstava u red hitnih stanja i bolesti koje su vezane za oko.

Na kraju, zaključimo da su povremeni oftalmološki pregledi obavezni za svakog od nas, jer se samo na taj način mogu sprečiti razne posledice, koje nastaju zanemarivanjem simptoma i nebrigom o zdravlju očiju. 

Merenje očnog pritiska – cena:

Cene se kreću od 300 do 500 dinara, dok za kompletan oftalmološki pregled treba izdvojiti između 2500 din. i 3600 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oftalmološke ordinacije ispod teksta.

Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -39% 1525 Din.
Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska! - 1.525 din! Belloko centar za ofta...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan pregled (provera dioptrije, merenje očnog dna, pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka)

Akcija -39% 2440 Din.
Kompletan pregled (provera dioptrije, merenje očnog dna, pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka) - 2.440 din! Belloko c...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

OCT snimanje i pregled

Akcija -39% 3960 Din.
OCT snimanje i pregled - 3.960 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompjuterizovano vidno polje i pregled

Akcija -39% 2440 Din.
Kompjuterizovano vidno polje i pregled - 2.440 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pahimetrija, pregled specijaliste glaukomatologa, gonioskopija)

Akcija -35% 8500 Din.
Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pah...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pahimetrija, pregled specijaliste glaukomatologa, gonioskopija)

Akcija -35% 8500 Din.
Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pah...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

24.02.2019
Zametica Senada Zametica Senada
Za očni pritisak koristim Xalatan kapi. Da li se one koriste noć prije mjerenja očnog pritiska? Hvala za odgovor.
06.09.2018
Mladen Todorovic
Ukoliko vam je potrebno merenje ocnog pristiska onda svakako ne treba previse da dugo cekate na taj pregled. Pre svega, ocni pritisak moze da dovede do mnogo problema. Cene pregleda se u proseku krece do nekih 3500 dinara.
10.03.2017
Petar Jankulovski
Ako vam se pred ocima pojavljuju neke svetlice, onda je to jedan od prvih znakova da vam sledi merenje ocnog pritiska.
08.03.2017
Ivana Petrovic
Sto se mene licno tice, naravno da je ovo nesto sto je i vise nego posebno. Sve drugo moze da bude samo cisto gubljenje vremena.
02.03.2017
Milen Jovanovic
Kako god da okrenete, ako je ovo nesto sto vas muci u duzem vremenskom periodu onda ste definitivno na losem putu.
21.02.2017
Marina Zivkovic
U svakom slucaju je ovo posebna vrsta merenja. Ukoliko se za njega odlucite, jedino treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je mnogo manje vazno.
13.02.2017
Filip Milutinovic
Mogu samo slobodno da kazem da je sto se ovog pritiska tice, veoma vazno da se na vreme odlcuite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
03.02.2017
Jovana Milinkovic
Sto se tice merenja ocnog pritiska, odmah je veoma bitno da znate da samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
23.01.2017
Lea Stankovic
Samo je veoma vazno da znate da ova vrsta merenja moze da bude bas onako dobra i kvalitetna.
17.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Moja majka je ovo relativno skoro uradila i nisu joj nista rekli, kao sve je ok. Njen problem je u tome sto joj se desi da joj se pred ocima pojave neke svetlice.
05.01.2017
Simona Vucinic
Ono u proseku kosta par hiljada dinara tako da to zaista nije previse.
28.12.2016
Todor Markovic
Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili, u tom slucaju se onda sigurno necete pokajati.
16.12.2016
Marta Dencevic
Verovatno ce vam lekar preporuciti merenje ocnog pritiska kada pred ocima pocnu da vam se pojavljuju neke svetlice.
09.12.2016
Janko Zivanovic
Po ovom pitanju merenja ocnog pristiska, to u danasnje vreme zaista nije neki veliki problem. Ono danas bez problema moze da se uradi za male pare.
29.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Posto samo merenje ocnog pritiska moze da bude veoma zahtevno. Najbolje je onda da po tom pitanju posetite mesto koje se zove Prolens i u koje mozete da imate puno poverenje.
23.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju merenja ocnog pristiska, samo treba da posetite ordinaciju Italoptik ali je najbolje da pre toga zakazete kako ne biste dugo cekali.
14.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju merenja ocnog pritiska, ubedljiov je najbolje resenje da posetite prodavnicu koja se zove Denic.
04.11.2016
Biljana Brankovic
Merenje ocnog pritiska. Kada pricamo o kvalitetom merenju ocnog pristiska, ubedljivo je najbolje resenja za vas da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem. Primer tako nekih kvalitetnih lica su oftalmolozi koji rade u optici OK Optik.
23.09.2016
Petar Jankovic
bez sumnje, merenje ocnog pristiska na jedan kvalitetan nacin mozete od straen strucnog oftalmolog da uradite u optickoj radnji Green Eyes.
14.09.2016
Ivan Stojanovic
Verujte mi ovo moze da bude problem kojeg mnogi ljudi nisu odmah svesni ali na duze staze veoma lako mogu da zapadu u problem.
23.08.2016
Marko Petrovic
Najbolje bi bilo kada biste to uradili negde privatno. Pre svega, na taj nacin cete sto pre da se pozabavite sa ovim problemom i necete nesto dugo cekati na red.
11.08.2016
Dusan Markovic
Merenje ocnog pritiska je karakteristican zahvat koji je najbolje da vam uradi neko strucno lice. Ukoliko se vec odlucite kvalitetno da ga uradite, onda je u svakom slucaju potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim licem po ovom pitanju.
11.07.2016
Stojance Ristovski
Ukoliko vam je potrebno merenje ocnog pristiska onda svakako ne treba previse da dugo cekate na taj pregled. Pre svega, ocni pritisak moze da dovede do mnogo problema. Cene pregleda se u proseku krece do nekih 3500 dinara.