Svako od nas želi siguran i obezbeđen dom ili poslovni prostor, a rešetke su način da to postignete u potpunosti. Međutim, ovde se postavlja jedno veoma bitno pitanje: da li će moj stan/lokal, sa rešetkama podsećati na zatvor, delovati neugledno? Odmah da razrešimo ovu dilemu – ako postavite na svoje prozore ili terasu rešetke koje su izrađene od kovanog gvožđa, vi time dobijate mala umetnička dela, koja će dodatno ukrašavati eksterijer.

kovane rešetke

 

Rešetke od kovanog gvožđa

U dalekoj prošlosti, gvožđe se isključivo koristilo za spravljanje oruđa, alata i oružja. Međutim, postojali su i vešti kovači, koji su na umetnički način oblikovali komade ovog metala, tako da ono vremenom postaje sve više korišteno za izradu ograda, kapija, gelendera, stepenica, nameštaja... Ili, drugim rečima kazano – gvožđe je dobilo na svojoj vrednosti.

U tom smislu, ako se odlučite da svoje prozore ili terasu obezbedite zaštitnim rešetkama od kovanog gvožđa, vi ste svoj prostor ulepšali, ali i učinili sasvim sigurnim. Kovane rešetke su odličan izbor kako sa praktične tako i sa estetske strane.

Kovane rešetke izrada

Kakve rešetke će biti ugrađene, zavisi od vaših potreba. U odnosu na svoju namenu, zaštitne rešetke mogu biti protivprovalne ili ukrasne. Ugrađuju se na na zid ili u štok prozora ili vrata.

kovane rešetke cena

Još jedan način izrade je da se prave kao ispupčene u donjoj zoni rešetke. Ovakve prozore ste verovatno viđali mnogo puta, pa znate da je to odlična varijanta da postavite u tom delu saksije ili žardinjere sa ukrasnim cvećem.

 

Kovane rešetke prodaja

Verovatno ste, čitajući naš tekst, pomislili da li će rešetke od kovanog gvožđa biti jednako lepe i kako protiču godine, to jest, da li će na njih uticati vremenske prilike. Rešetke stoje napolju i konastantno su izložene sunceu, vetru, kiši, snegu... Možda se pitate da li će početi da podležu koroziji, to jest, pojavi rđe?

Odgovor na ovo pitanje je veoma jednostavan, a to je da se pri izradi kovane rešetke zaštićuju specijalnim premazima ili se radi toplo cinkovanje, čime se one štite i obezbeđuje im se lep izgled kao i prvog dana kada su ugrađene.

Kada je reč o podeli kovanih rešetki, one mogu biti jednokrilne, višekrilne i fiksne. Ukoliko želite da na svoj stan ili lokal postavite zaštitne rešetke od kovanog gvožđa, možete da pogledate modele koji se nalaze prikazani na web prezentacijama firmi koje su oglašene ispod našeg teksta. To su kovane rešetke koje su već ugrađene, ali se možete odlučiti i za kombinaciju elemenata, ili naručiti izradu prema svojoj zamisli, tako da će zaštitne rešetke biti sasvim unikatne i originalne.

Kovane rešetke cene:

Za kovane rešetke potrebno je platiti od 100 do 250 evra po kvadratnom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

 

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kovane rešetke
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

01.11.2018
Uros Filipovic

Uvek je problem bio u tomse sto su kovane resetke bas bile onako ozbiljno skupe. Na kraju se ipak samo to racuna, nista vise.

10.05.2017
Janko Zivanovic

Problem je pre svega u tome sto one nisu ni malo jeftine, kako god da okrenete.

25.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Ukoliko nesto treba da znai onda su to kovane resetke bez kojih se u svakom slucaju ne moze.

12.04.2017
Petar Jankovic

Po meni su one zaista nesto posebno u sta nikako ne treba da sumnjate.

28.03.2017
Nikolina Pantelic

Ipak su one nesto potpuno novo i moderno. Od njih ne postoji nista bolje.

13.03.2017
Ivan Stojanovic

Sto se ovih resetki tice, naravno da je sve veoma bitno.

22.02.2017
Jana Stankovic

Moje licno misljenje je da kako god da okrenete, kovane resetke su na kraju krajeva ipak nesto sot je jako posebno i potrebno.

06.02.2017
Marko Petrovic

Koliko mi je samo poznato, sto se ovih resetki tice, nije samo pitanje novca vec i odredjenog kvaliteta.

25.01.2017
Biljana Brankovic

Uvek je problem bio u tomse sto su kovane resetke bas bile onako ozbiljno skupe. Na kraju se ipak samo to racuna, nista vise.

06.01.2017
Dusan Markovic

One su za vas sigurno odlicno resenje.