Kada kažemo kovani elementi, tada se misli na elemente koji su izrađeni od kovanog gvožđa. Ukoliko planirate da svoj dom ili poslovni prostor obogatite i oplemenite na ovaj način, dobro bi bilo da naš teksto pročitate do kraja, jer vas očekuje niz korisnih i zanimljivih informacija o kovanim elementima.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za KOVANE ELEMENTE

Beograd

Des Design - Kovano gvožđe
Des Design - Kovano gvožđe

Palilula Pozovi

„Des Design“ se već godinama bavi proizvodnjom unikatnog nameštaja od kovanog gvožđa, kao i kapija, ograda i stepeništa koje se prave u kombinaciji sa kovanim gvožđem, drvetom, staklom....
Pročitaj više

Arte metallum kovačko bravarska radionica
Arte metallum kovačko bravarska radionica
Rade Kondića 15b
Zvezdara Pozovi

Arte metallum je kovačko-bravarska radionica nalazi se na Zvezdari. Bavi se izradom i montažom kapija, ograda i nadstrešniica od kovanog gvožđa, metala i čelika....
Pročitaj više

Milojević kovano gvožđe
Milojević kovano gvožđe
Mlatišumina 21
Vračar Pozovi

Kovano gvožđe Milojević nalazi se na Vračaru. Radionica nameštaja, svećnjaka, kapija, ograda i svih drugih predmeta koji mogu da se naprave od gvožđa po meri i dimenzijama klijenata....
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na KOVANE ELEMENTE

Komplet dve stolice i sto sa staklom ručni rad od kovanog gvožđa
27000 24000
Komplet dve stolice i sto sa staklom ručni rad od kovanog gvožđa AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Fotelja ručni rad od kovanog gvožđa
75 Eur 65 Eur
Fotelja ručni rad od kovanog gvožđa AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Dvosed od kovanog gvožđa ručni rad
130 Eur 120 Eur
Dvosed od kovanog gvožđa ručni rad AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Pogledajte sve kupone

Kada kažemo kovani elementi, tada se misli na elemente koji su izrađeni od kovanog gvožđa. Ukoliko planirate da svoj dom ili poslovni prostor obogatite i oplemenite na ovaj način, dobro bi bilo da naš teksto pročitate do kraja, jer vas očekuje niz korisnih i zanimljivih informacija o kovanim elementima.

Elementi od kovanog gvožđa

Za početak, hajde da se prisetimo jedne priče o gvožđu i kako je ono od običnog materijala postalo veoma poželjno, elegantno i skupoceno.

Naime, kroz istoriju, gvožđe nije imalo neku posebnu vrednost, već se upotrebljavalo za izradu oružja, oruđa i raznih alata. Umetnički nastrojeni kovači, u to doba, primetili su da je gvožđe veoma zahvalno za oblikovanje i počeli su da mu daju zanimljive oblike. I tako, vremenom, kovano gvožđe postaje izuzetno cenjeno, pa je danas stvar prestiža ako u svom životnom prostoru posedujete takve elemente.

Tu se pre svega misli na gelendere od kovanog gvožđa, stepenice, kovane kapije, rešetke i ograde... Osim toga, izrađuje se i kompletan nameštaj od ovog materijala, što ćemo najčešće susresti u mediteranskim zemljama, jer se tamo veruje da kovano gvožđe rashlađuje od velikih vrućina.

Kada se izrađuju elementi od kovanog gvožđa, ono se tada istovremeno i štiti, i to specijalnim premazima. Ta metoda se naziva toplo cinkovanje, i zahvaljujući tome, elementi postaju tako reći – večni, zato što na njih ne utiču spoljne prilike.

Još jedna interesantna osobina elemenata od kovanog gvožđa jeste da su veoma romantični, a tu notu im daju umetnički oblici u kojima su oni iskovani. Kada se odlučite za izradu kovanih elemenata, u firmama koje pružaju ovu vrstu usluge, dobićete da pogledate poseban katalog, pa ćete se izabrati najlepše figure, a takođe je moguća i kombinacija elemenata. Majstori će vrlo rado izaći u susret i ako bi trebalo napraviti neki element od kovanog gvožđa koji ste vi zamislili, i preneli na papir – ovako dobijate nestandardne, unikatne i jedinstvene oblike.

Kovano gvožđe je sjajan izbor sa mnogih aspekata i kada se gleda praktičnost i estetika. Vrlo je moguće da će elementi od ovog materijala uskoro postati nešto najlepše što imate u svom domu, dok se praktičnost ogleda kroz lako održavanje i spomenutu dugovečnost – elementi će uvek izgledati novo i lepo, kao i prvog dana kada su izrađeni i montirani.

Elementi od kovanog gvožđa se rade prema prema narudžbinama i rok izrade je obično oko nedelju dana.

Na web sajtovima firmi koje izrađuju elemente od kovanog gvožđa, moguće je pogledati kompletnu ponudu urađenih radova i elemenata. Ponuda može da sadrži i preko četiri hiljade artikala, što sve osigurava izuzetno povoljne cene, najbolji odnos spram kvaliteta, ali isto tako i ogromne mogućnosti kada je dizajn u pitanju.

Ukoliko ste zaželeli neki sasvim poseban oblik koga nema u katalogu ili u ponudi, majstorima će biti pravi izazov da baš takav naprave.

Izbor je bogat – kovani vrhovi i šiljci, basketi, kovanice i kugle, bubrezi – C forma, S forma, krugovi i elipse, cvetovi i listovi, završeci rukohvata, sklopovi i paneli, lukovi za kapije, stubići sa kovanim vrhovima, stubići za gelendere, okovi za prozore i vrata, rozetne i poklopci, oprema za kapije...

Kovani elementi – cena:

Kada je reč o ceni kovanih elemenata, ista zavisi od toga šta vam je tačno potrebno, tako da na primer za elemente za balkone i stepeništa treba izdvojiti od 500 do 3500 dinara, dok su šiljci oko 200 din. Cvetovi i listovi, oko 100 do 200 din, a završeci i kugle od 300 do 1500 dinara...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Zoran Milic
    01.11.2018 12:18

    Kada pricamo o kovanim elementima Tu se pre svega misli na gelendere od kovanog gvožđa, stepenice, kovane kapije, rešetke i ograde... Osim toga, izrađuje se i kompletan nameštaj od ovog materijala, što ćemo najčešće susresti u mediteranskim zemljama, jer se tamo veruje da kovano gvožđe rashlađuje od velikih vrućina.