Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kovani elementi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Baštenska garnitura - unikat!

Akcija -17% 250 Din.
Baštenska garnitura - unikat - 250 evra! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Baštenski sto sa staklom - unikat!

Akcija -17% 15000 Din.
Baštenski sto sa staklom - unikat - 15.000 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ogradice za cveće (1m)

Akcija -22% 3500 Din.
Ogradice za cveće (1m) - 3.500 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kovani elementi

Kada kažemo kovani elementi, tada se misli na elemente koji su izrađeni od kovanog gvožđa. Ukoliko planirate da svoj dom ili poslovni prostor obogatite i oplemenite na ovaj način, dobro bi bilo da naš teksto pročitate do kraja, jer vas očekuje niz korisnih i zanimljivih informacija o kovanim elementima.

kovani elementi

 

Elementi od kovanog gvožđa

Za početak, hajde da se prisetimo jedne priče o gvožđu i kako je ono od običnog materijala postalo veoma poželjno, elegantno i skupoceno.

Naime, kroz istoriju, gvožđe nije imalo neku posebnu vrednost, već se upotrebljavalo za izradu oružja, oruđa i raznih alata. Umetnički nastrojeni kovači, u to doba, primetili su da je gvožđe veoma zahvalno za oblikovanje i počeli su da mu daju zanimljive oblike. I tako, vremenom, kovano gvožđe postaje izuzetno cenjeno, pa je danas stvar prestiža ako u svom životnom prostoru posedujete takve elemente.

Tu se pre svega misli na gelendere od kovanog gvožđa, stepenice, kovane kapije, rešetke i ograde... Osim toga, izrađuje se i kompletan nameštaj od ovog materijala, što ćemo najčešće susresti u mediteranskim zemljama, jer se tamo veruje da kovano gvožđe rashlađuje od velikih vrućina.

kovani elementi cena

 

Kada se izrađuju elementi od kovanog gvožđa, ono se tada istovremeno i štiti, i to specijalnim premazima. Ta metoda se naziva toplo cinkovanje, i zahvaljujući tome, elementi postaju tako reći – večni, zato što na njih ne utiču spoljne prilike.

Još jedna interesantna osobina elemenata od kovanog gvožđa jeste da su veoma romantični, a tu notu im daju umetnički oblici u kojima su oni iskovani. Kada se odlučite za izradu kovanih elemenata, u firmama koje pružaju ovu vrstu usluge, dobićete da pogledate poseban katalog, pa ćete se izabrati najlepše figure, a takođe je moguća i kombinacija elemenata. Majstori će vrlo rado izaći u susret i ako bi trebalo napraviti neki element od kovanog gvožđa koji ste vi zamislili, i preneli na papir – ovako dobijate nestandardne, unikatne i jedinstvene oblike.

Kovano gvožđe je sjajan izbor sa mnogih aspekata i kada se gleda praktičnost i estetika. Vrlo je moguće da će elementi od ovog materijala uskoro postati nešto najlepše što imate u svom domu, dok se praktičnost ogleda kroz lako održavanje i spomenutu dugovečnost – elementi će uvek izgledati novo i lepo, kao i prvog dana kada su izrađeni i montirani.

Elementi od kovanog gvožđa se rade prema prema narudžbinama i rok izrade je obično oko nedelju dana.

Na web sajtovima firmi koje izrađuju elemente od kovanog gvožđa, moguće je pogledati kompletnu ponudu urađenih radova i elemenata. Ponuda može da sadrži i preko četiri hiljade artikala, što sve osigurava izuzetno povoljne cene, najbolji odnos spram kvaliteta, ali isto tako i ogromne mogućnosti kada je dizajn u pitanju.

Ukoliko ste zaželeli neki sasvim poseban oblik koga nema u katalogu ili u ponudi, majstorima će biti pravi izazov da baš takav naprave.

Izbor je bogat – kovani vrhovi i šiljci, basketi, kovanice i kugle, bubrezi – C forma, S forma, krugovi i elipse, cvetovi i listovi, završeci rukohvata, sklopovi i paneli, lukovi za kapije, stubići sa kovanim vrhovima, stubići za gelendere, okovi za prozore i vrata, rozetne i poklopci, oprema za kapije...

Kovani elementi – cena:

Kada je reč o ceni kovanih elemenata, ista zavisi od toga šta vam je tačno potrebno, tako da na primer za elemente za balkone i stepeništa treba izdvojiti od 500 do 3500 dinara, dok su šiljci oko 200 din. Cvetovi i listovi, oko 100 do 200 din, a završeci i kugle od 300 do 1500 dinara...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Stalak za cveće - unikat!

Akcija -28% 2900 Din.
Stalak za cveće - unikat - 2.900 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Stalak za novine - unikat!

Akcija -22% 3900 Din.
Stalak za novine - unikat - 3.900 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Svećnjaci unikatni!

Akcija -25% 1500 Din.
Svećnjaci unikatni! - 1.500 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Police sa staklom - unikat!

Akcija -30% 35 Eur
Police sa staklom - unikat - 35 evra! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Držači za saksije

Akcija -17% 1500 Din.
Držači za saksije - 1.500 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Držači za viseće saksije

Akcija -20% 2000 Din.
Držači za viseće saksije - 2.000 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Držač za saksiju - unikat!

Akcija -16% 3800 Din.
Držač za saksiju - unikat! - 3.800 din! Milojević kovano gvožđe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

01.11.2018
Zoran Milic

Kada pricamo o kovanim elementima Tu se pre svega misli na gelendere od kovanog gvožđa, stepenice, kovane kapije, rešetke i ograde... Osim toga, izrađuje se i kompletan nameštaj od ovog materijala, što ćemo najčešće susresti u mediteranskim zemljama, jer se tamo veruje da kovano gvožđe rashlađuje od velikih vrućina.