Nameštaj od kovanog gvožđa cest je prizor u luksuznim vilama. Da li ste se nekada zapitali u kojim delovima sveta se najviše koristi nameštaj koji je izrađen od kovanog gvožđa? Možda će vas odgovor iznenaditi, ali su u pitanju topla podneblja poput Mediterana.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za NAMEŠTAJ OD KOVANOG GVOŽĐA

Beograd

Des Design - Kovano gvožđe
Des Design - Kovano gvožđe
Pozovi

„Des Design“ se već godinama bavi proizvodnjom unikatnog nameštaja od kovanog gvožđa, kao i kapija, ograda i stepeništa koje se prave u kombinaciji sa kovanim gvožđem, drvetom, staklom....
Pročitaj više

Arte metallum kovačko bravarska radionica
Arte metallum kovačko bravarska radionica
Rade Kondića 15b Pozovi

Arte metallum je kovačko-bravarska radionica nalazi se na Zvezdari. Bavi se izradom i montažom kapija, ograda i nadstrešniica od kovanog gvožđa, metala i čelika....
Pročitaj više

Milojević kovano gvožđe
Milojević kovano gvožđe
Mlatišumina 21 Pozovi

Kovano gvožđe Milojević nalazi se na Vračaru. Radionica nameštaja, svećnjaka, kapija, ograda i svih drugih predmeta koji mogu da se naprave od gvožđa po meri i dimenzijama klijenata....
Pročitaj više

D&S Universal
D&S Universal
Draginje Adamovic bb Pozovi

Ukoliko Vam je potrebna izrada ograda, kapija ili nadstrešnica, firma D&S Universal je prava adresa za Vas. Pored toga, bavimo se izradom nameštaja od kovanog gvožđa kojim možete ulepšati Vašu terasu ili dvorište. Takođe, vršimo razne vrste...
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na NAMEŠTAJ OD KOVANOG GVOŽĐA

Komplet dve stolice i sto sa staklom ručni rad od kovanog gvožđa
27000 24000
Komplet dve stolice i sto sa staklom ručni rad od kovanog gvožđa AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Fotelja ručni rad od kovanog gvožđa
75 Eur 65 Eur
Fotelja ručni rad od kovanog gvožđa AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Dvosed od kovanog gvožđa ručni rad
130 Eur 120 Eur
Dvosed od kovanog gvožđa ručni rad AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Pogledajte sve kupone (16)
Kovano gvozdje Invar
Kovano gvozdje Invar
Senjska 8b

Kovano gvožđe Invar karakteriše visok kvalitet izrade i moderan dizajn, uz izuzetno pristupačan raspon cena. U našoj ponudi proizvoda od kovanog gvožđa očekuju Vas kapije, različite vrste ograda, stepenice, nameštaj koji će na pravi način opl...

KovanoGvozdje.rs
KovanoGvozdje.rs
Dobanovački put 36

Izrada kapija i ograda , balkona, zastitnih resetki , nadstresnica, gelendera i drugih proizvoda od metala i kovanog gvozdja....

Nameštaj od kovanog gvožđa cest je prizor u luksuznim vilama. Da li ste se nekada zapitali u kojim delovima sveta se najviše koristi nameštaj koji je izrađen od kovanog gvožđa? Možda će vas odgovor iznenaditi, ali su u pitanju topla podneblja poput Mediterana.

Ukoliko ste boravili na letovanju u ovim krajevima, možda ste primetili da u tamošnjim domaćinstvima dominiraju komadi nameštaja izrađeni od kovanog gvožđa, kao što su stolice i stolovi, kreveti, komode, razni detalji za kuću... To što se nameštaj od ovog materijala najviše koristi u toplim krajevima, zapravo je veoma logično, jer na naki način, on rashlađuje od vrelog sunca.

Kovano gvožđe i nameštaj od istog, okosnica je mediteranskog i orijentalnih stilova uređenja prostora.

Nameštaj od kovanog gvožđa izrada

Kovano gvožđe se dugo vremena „borilo“ da bi postalo cenjeno kao što je danas. Naime, ljudi nekada davno, nisu shvatali njegovu vrednost, tako da su gvožđe koristili samo da bi od njega spravljali oruđe, alate i oružje. Međutim, virtuozni kovači su shvatili da se gvožđe lako oblikuje, pa su počeli da mu daju razne umetničke oblike uz pomoć kovanja.

Tako dolazimo do današnjih dana, kada se nameštaj izrađen od kovanog gvožđa smatra veoma sofisticiranim, elegantnim, otmenim i prefinjenim. Komadi od kovanog gvožđa poseduju notu sentimentalnosti, romantičnosti i rustike, to jest, daška nekih davnih vremena.

Možda se pitate šta se sve može izraditi od kovanog gvožđa? Odgovor je – skoro sve, ali krenimo redom: kreveti, stolovi, stolice, sofe od kovanog gvožđa, klupe, lusteri, svećnjaci, pribori za kamin, maske za kamin, kovani čiviluci, ogledala, lampe, podne lampe od kovanog gvožđa, zidne lampe, police za knjige, police za vino, čiviluci za peškire, kovane garnišne...

Kao što smo naveli, kovano gvožđe se lako oblikuje, pa je moguće postići razne varijante i na taj način učiniti prostor estetski veoma privlačnim, ali isto tako i praktičnim.

Nameštaj od kovanog gvožđa prodaja

Ako ste se odlučili za izradu nameštaja od kovanog gvožđa, oko svih detalja, pa i onih najstitnijih, možete da se dogovorite sa firmom koja pruža ovu vrstu usluge. Na taj način dobijate unikatne komade, koji će zadovoljiti sve vaše kriterijume.

Ukoliko se odlučujete na kupovinu, tada je veoma korisno da posetite web prezentacije firmi koje su oglašene ispod našeg teksta. Pronaći ćete lepo osmišljene kataloge, na kojima su predstavljeni komadi nameštaja koji su već urađeni.

Možete da poručite određene modele koji vam se najviše dopadaju, ili da naručite izradu modela koji imaju kombinacije raznih elemenata.

Dodaćemo i to da se nameštaj od kovanog gvožđa veoma lako održava, a pri izradi se elementi nameštaja poliraju do visokog sjaja. Da bi se sprečila pojava korozije i slično, nameštaj od kovanog gvožđa se premazuje specijalnim sredstvima. Na ovaj način ćete dobiti nameštaj koji može trajati kroz dugi niz godina.

Nameštaj od kovanog gvožđa cene:

Koliko ćete izdvojiti novca za krevete od kovanog gvožđa zavisi od njihovih modela, a cene se kreću u proseku od 650 do 900 evra.

Za jednu stolicu od kovanog gvožđa potrebno je platiti od 10200 din. sve do 19500 dinara.

Za stolove od kovanog gvožđa trebalo bi izdvojiti od 160 evra sve do 520 evra za pojedine modele.

Cena garnišni od kovanog gvožđa se računa po metru dužnom, i iznosi od 40-50 evra/m.

Natakasne od kovanog gvožđa se mogu naći po cenama u proseku od 10000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dragana Misic
  01.11.2018 11:47

  Ako zelite dobar namestaj od kovanog gvozdja uvek mora da se dobro plati kako bi sve bilo kako treba.

  Marta Dencevic
  10.05.2017 09:20

  Ukoliko nesto po meni u celoj prici vredi, onda je to upravo ovaj namestaj.

  Petar Jankovic
  25.04.2017 10:33

  Namestaj od kovanog gvozda je najbolje resenje od svega. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Ljubinka Sreckovic
  12.04.2017 11:59

  U svakom slucaju ovaj namestaj mora da se plati. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.

  Ivan Stojanovic
  28.03.2017 12:07

  Tesko da od ovog namestaj ipak postoji nesto bolje. Naravno da je tu u pitanju samo los kvalitet.

  Nikolina Pantelic
  13.03.2017 01:53

  Sto se tice ove vrste namestaja naravno da pre ili kasnije treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Jana Stankovic
  22.02.2017 10:45

  Sto se ovog namestaja tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Pri tome, to nije ni malo lako da se uradi.

  Marko Petrovic
  06.02.2017 08:51

  U principu se zna da ovakav namestaj pre svega kupuju bogatasi.

  Biljana Brankovic
  25.01.2017 08:19

  Koliko je samo meni poznato, sve sto se ovoga tice, treba da se odluciteza kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

  Dusan Markovic
  06.01.2017 11:02

  Ova vrsta namestaja uvek mora da se dobro plati kako bi sve bilo kako treba.