Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Okovi od kovanog gvožđa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Okovi od kovanog gvožđa

Kovano gvožđe je našlo svoju široku primenu u domaćinstvu, tako da se od istog mogu izraditi najrazličitiji elementi i predmeti. Dovoljno je reći da možemo imati nameštaj od kovanog gvožđa, krevete, sofe, police za knjige, police za vino, stolove, stolice... Pored toga, naši balkoni mogu biti izrađeni od ovog materijala, ili kovane rešetke koje služe i kao zaštita i za ukrašavanje određenog prostora.

okovi od kovanog gvožđa

 

Tu se ne završava uloga kovanog gvožđa, već susrećemo gelendere i stepenice, koji izgledaju veoma rustično i elegantno, ali i raznorazne sitnice koje se koriste u kućama i poslovnim prostorima, kao što su držači za kišobrane, čiviluci, držači za novine, žardinjere...

U daljem tekstu saznajte više o okovima od kovanog gvožđa, gde se mogu kupiti, po kojim cenama kao i druge korisne informacije.

Okovi od kovanog gvožđa izrada

Zanimljivo je napomenuti da kovano gvožđe ima svoju istoriju i da se nekada nije cenilo kao što je to danas slučaj. Naime, ljudi su mislili da gvožđe treba da služi samo za izradu oruđa, oružja i alata. To je bilo veoma pogrešno, upravo iz razloga što ovaj metal dozvoljava da se lako oblikuje. Tu činjenicu su shvatili vešti kovači koji su počeli, putem kovanja, da gvožđu daju različite oblike, praveći na taj način, mala umetnička dela.

Zahvaljujući svemu tome, danas kovano gvožđe možemo videti u skoro svakom domaćinstvu u mediteranskom podneblju na primer, jer se smatra da nameštaj izrađen od ovog metala rashlađuje u tim toplim krajevima. Pored toga, svi elementi od kovanog gvožđa deluju veoma romantično, sentimentalno, čak i bajkovito.

Iz tog razloga, stolovi i stolice, često bivaju birani za opremanje enterijera kafića i restorana, kao i njihovih bašta. Sedeći u takvim prostorima, osećaćete se kao da ste negde na mediteranskoj obali.

Vratimo se na priču o okovima od kovanog gvožđa. Pod tim mislimo na različite kovane elemente, kao što su: kovani vrhovi i šiljci, basketi, kovanice i kugle, takozvani bubrezi ili C forma, S elementi, krugovi i elipse, razni cvetovi i listovi, oprema za kapije, okovi za prozore i vrata, rozetne i poklopci, završeci rukohvata, različiti elementi za montažu i slično.

okovi od kovanog gvožđa cene

 

Okovi od kovanog gvožđa prodaja

Ispod našeg teksta su oglašene firme koje se bave izradom i prodajom elemenata, odnosno, okova od kovanog gvožđa. Preduzeća poseduju veoma lepo osmišljene web prezentacije, na kojima se nalaze svojevrsni katalozi gde su predstavljeni proizvodi.

Kada pronađete okove, videćete da se ponuda sastoji od: kovanih okova levih i desnih, koji su različitih dimenzija i oblika, varenih ukrasnih šarki, običnih šarki različitih veličina, kao i okova za šarke.

Okovi od kovanog gvožđa cene:

Kada kupujete okove od kovanog gvožđa, sasvim sigurno znate da ste dobili kvalitet koji će dugo trajati. Cene se kreću od 400 dinara za okove za šarke, preko 1400 din. za različite kovane okove, sve do 5000 dinara u proseku za šarke od kovanog gvožđa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.11.2018
Miodrag Kostic

Po okovima od kovanog gvozdja mislimo na različite kovane elemente, kao što su: kovani vrhovi i šiljci, basketi, kovanice i kugle, takozvani bubrezi ili C forma, S elementi, krugovi i elipse, razni cvetovi i listovi, oprema za kapije, okovi za prozore i vrata, rozetne i poklopci, završeci rukohvata, različiti elementi za montažu i slično.

10.05.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu su oni idealno resenje.

25.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Morjau oni u svakom slucaju da se lepo plate kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

12.04.2017
Petar Jankovic

Po meni oni jesu neki malo bolji biznis ali je problem u tome sto ni taj biznis nije bas potpuno jeftin.

28.03.2017
Nikolina Pantelic

Kvalitet kod ovih okova je uvek i vise nego ocigledan. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.

13.03.2017
Ivan Stojanovic

Nisu svi okovi ove vrste dovoljno dobri.

22.02.2017
Jana Stankovic

Kako god da okrenete, okovi su zaista i vise nego posebni. Ukoliko se za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

06.02.2017
Marko Petrovic

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta okova. Ako se bas za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

25.01.2017
Biljana Brankovic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta okova u ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite.

06.01.2017
Dusan Markovic

Ukoliko vec mene pitate, ovo za vas je idealno resenje.