Okovi od kovanog gvožđa imaju robustan i elegantan izgled. Kovano gvožđe je našlo svoju široku primenu u domaćinstvu, tako da se od istog mogu izraditi najrazličitiji elementi i predmeti. Dovoljno je reći da možemo imati nameštaj od kovanog gvožđa, krevete, sofe, police za knjige, police za vino, stolove, stolice... Pored toga, naši balkoni mogu biti izrađeni od ovog materijala, ili kovane rešetke koje služe i kao zaštita i za ukrašavanje određenog prostora.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za OKOVE OD KOVANOG GVOZDJA

Beograd

Des Design - Kovano gvožđe
Des Design - Kovano gvožđe

Palilula Pozovi

„Des Design“ se već godinama bavi proizvodnjom unikatnog nameštaja od kovanog gvožđa, kao i kapija, ograda i stepeništa koje se prave u kombinaciji sa kovanim gvožđem, drvetom, staklom....
Pročitaj više

Arte metallum kovačko bravarska radionica
Arte metallum kovačko bravarska radionica
Rade Kondića 15b
Zvezdara Pozovi

Arte metallum je kovačko-bravarska radionica nalazi se na Zvezdari. Bavi se izradom i montažom kapija, ograda i nadstrešniica od kovanog gvožđa, metala i čelika....
Pročitaj više

Milojević kovano gvožđe
Milojević kovano gvožđe
Mlatišumina 21
Vračar Pozovi

Kovano gvožđe Milojević nalazi se na Vračaru. Radionica nameštaja, svećnjaka, kapija, ograda i svih drugih predmeta koji mogu da se naprave od gvožđa po meri i dimenzijama klijenata....
Pročitaj više

Inđija

Cimeša kovano gvožđe
Cimeša kovano gvožđe
Sonje Marinković 107 Pozovi

Bravarska radnja Cimeša postoji više od 30 godina, nalazi se u Inđiji a bavi se visokokvalitetnom i unikatnom izradom kovanih ograda, kovanih kapija, kovanih elemenata...
Pročitaj više

Okovi od kovanog gvožđa imaju robustan i elegantan izgled. Kovano gvožđe je našlo svoju široku primenu u domaćinstvu, tako da se od istog mogu izraditi najrazličitiji elementi i predmeti. Dovoljno je reći da možemo imati nameštaj od kovanog gvožđa, krevete, sofe, police za knjige, police za vino, stolove, stolice... Pored toga, naši balkoni mogu biti izrađeni od ovog materijala, ili kovane rešetke koje služe i kao zaštita i za ukrašavanje određenog prostora.

Tu se ne završava uloga kovanog gvožđa, već susrećemo gelendere i stepenice, koji izgledaju veoma rustično i elegantno, ali i raznorazne sitnice koje se koriste u kućama i poslovnim prostorima, kao što su držači za kišobrane, čiviluci, držači za novine, žardinjere...

U daljem tekstu saznajte više o okovima od kovanog gvožđa, gde se mogu kupiti, po kojim cenama kao i druge korisne informacije.

Okovi od kovanog gvožđa izrada

Zanimljivo je napomenuti da kovano gvožđe ima svoju istoriju i da se nekada nije cenilo kao što je to danas slučaj. Naime, ljudi su mislili da gvožđe treba da služi samo za izradu oruđa, oružja i alata. To je bilo veoma pogrešno, upravo iz razloga što ovaj metal dozvoljava da se lako oblikuje. Tu činjenicu su shvatili vešti kovači koji su počeli, putem kovanja, da gvožđu daju različite oblike, praveći na taj način, mala umetnička dela.

Zahvaljujući svemu tome, danas kovano gvožđe možemo videti u skoro svakom domaćinstvu u mediteranskom podneblju na primer, jer se smatra da nameštaj izrađen od ovog metala rashlađuje u tim toplim krajevima. Pored toga, svi elementi od kovanog gvožđa deluju veoma romantično, sentimentalno, čak i bajkovito.

Iz tog razloga, stolovi i stolice, često bivaju birani za opremanje enterijera kafića i restorana, kao i njihovih bašta. Sedeći u takvim prostorima, osećaćete se kao da ste negde na mediteranskoj obali.

Vratimo se na priču o okovima od kovanog gvožđa. Pod tim mislimo na različite kovane elemente, kao što su: kovani vrhovi i šiljci, basketi, kovanice i kugle, takozvani bubrezi ili C forma, S elementi, krugovi i elipse, razni cvetovi i listovi, oprema za kapije, okovi za prozore i vrata, rozetne i poklopci, završeci rukohvata, različiti elementi za montažu i slično.

Okovi od kovanog gvožđa prodaja

Ispod našeg teksta su oglašene firme koje se bave izradom i prodajom elemenata, odnosno, okova od kovanog gvožđa. Preduzeća poseduju veoma lepo osmišljene web prezentacije, na kojima se nalaze svojevrsni katalozi gde su predstavljeni proizvodi.

Kada pronađete okove, videćete da se ponuda sastoji od: kovanih okova levih i desnih, koji su različitih dimenzija i oblika, varenih ukrasnih šarki, običnih šarki različitih veličina, kao i okova za šarke.

Okovi od kovanog gvožđa cene:

Kada kupujete okove od kovanog gvožđa, sasvim sigurno znate da ste dobili kvalitet koji će dugo trajati. Cene se kreću od 400 dinara za okove za šarke, preko 1400 din. za različite kovane okove, sve do 5000 dinara u proseku za šarke od kovanog gvožđa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miodrag Kostic
  01.11.2018 12:15

  Po okovima od kovanog gvozdja mislimo na različite kovane elemente, kao što su: kovani vrhovi i šiljci, basketi, kovanice i kugle, takozvani bubrezi ili C forma, S elementi, krugovi i elipse, razni cvetovi i listovi, oprema za kapije, okovi za prozore i vrata, rozetne i poklopci, završeci rukohvata, različiti elementi za montažu i slično.

  Janko Zivanovic
  10.05.2017 09:23

  Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu su oni idealno resenje.

  Ljubinka Sreckovic
  25.04.2017 10:36

  Morjau oni u svakom slucaju da se lepo plate kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Petar Jankovic
  12.04.2017 12:03

  Po meni oni jesu neki malo bolji biznis ali je problem u tome sto ni taj biznis nije bas potpuno jeftin.

  Nikolina Pantelic
  28.03.2017 12:11

  Kvalitet kod ovih okova je uvek i vise nego ocigledan. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.

  Ivan Stojanovic
  13.03.2017 01:57

  Nisu svi okovi ove vrste dovoljno dobri.

  Jana Stankovic
  22.02.2017 10:49

  Kako god da okrenete, okovi su zaista i vise nego posebni. Ukoliko se za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Marko Petrovic
  06.02.2017 09:01

  U svakom slucaju je ovo posebna vrsta okova. Ako se bas za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  25.01.2017 08:23

  Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta okova u ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite.

  Dusan Markovic
  06.01.2017 11:08

  Ukoliko vec mene pitate, ovo za vas je idealno resenje.