Kovane kapije mogu biti toliko lepe, da kada prođete pokraj neke kuće koja je opremljena na taj način, bukvalno vam zastane dah. Uz ovakvu kapiju, obavezno se uklapa prelepa ograda od istog materijala, tako da zajedno čine sjajnu estetsku celinu.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za KOVANE KAPIJE

Beograd

Des Design - Kovano gvožđe
Des Design - Kovano gvožđe

Palilula Pozovi

„Des Design“ se već godinama bavi proizvodnjom unikatnog nameštaja od kovanog gvožđa, kao i kapija, ograda i stepeništa koje se prave u kombinaciji sa kovanim gvožđem, drvetom, staklom....
Pročitaj više

ZIS bravarska radnja
ZIS bravarska radnja
Petra Gvojića 11a
Voždovac Pozovi

Bravarska radnja ZIS nalazi se u Beogradu. Na tržištu postoji već 30 godina, ali i danas vrši izradu i ugradnju bravarskih komponenti kao što su metalne kapije, nadstrešnice, metalni šaloni...
Pročitaj više

Arte metallum kovačko bravarska radionica
Arte metallum kovačko bravarska radionica
Rade Kondića 15b
Zvezdara Pozovi

Arte metallum je kovačko-bravarska radionica nalazi se na Zvezdari. Bavi se izradom i montažom kapija, ograda i nadstrešniica od kovanog gvožđa, metala i čelika....
Pročitaj više

Milojević kovano gvožđe
Milojević kovano gvožđe
Mlatišumina 21
Vračar

Kovano gvožđe Milojević nalazi se na Vračaru. Radionica nameštaja, svećnjaka, kapija, ograda i svih drugih predmeta koji mogu da se naprave od gvožđa po meri i dimenzijama klijenata....

Bravarija Vuxa 10
Bravarija Vuxa 10
Bulevar Vojvode Mišića 39
Savski venac

Bilo da želite metalnu galanteriju, urbani mobilijar ili nameštaj, bravarija Vuxa 10 nudi sve od metala po Vašem ili našem projektu. U našem preduzeću možete dobiti kompletnu uslugu: od ideje do realizacije, brzo, profesionalno i kvalitetno...

Bravarija Enkokom
Bravarija Enkokom
Vodovodska 164dj
Čukarica

I uverite se zašto smo najbolji, a mi Vas nećemo izneveriti....

Kovano gvozdje Invar
Kovano gvozdje Invar
Senjska 8b
Zemun

Kovano gvožđe Invar karakteriše visok kvalitet izrade i moderan dizajn, uz izuzetno pristupačan raspon cena. U našoj ponudi proizvoda od kovanog gvožđa očekuju Vas kapije, različite vrste ograda, stepenice, nameštaj koji će na pravi način opl...

Aluminijum i Pvc Tara Stil
Aluminijum i Pvc Tara Stil

Čukarica

Firma Tara Stil već dugi niz godina uspešno se bavi prodajom i ugradnjom aluminijumske i PVC stolarije od vrhunskih nemačkih profila KBE i KOMMERLING.Osim stolarije, u našoj ponudi nalazi se širok asortiman prateće opreme: roletne, komarnici,...

Kovano gvozdje Radović
Kovano gvozdje Radović
Belarička 37d
Zemun

Neka i Vaš dom krasi najlepši proizvodi od kovanog gvožđa kompanije Radović. Nudimo kompletan program kovane bravarije modernog dizajna, uz izuzetno pristupačan raspon cena. Takođe, vršimo usluge kovanja i savijanja raznih profila....

KovanoGvozdje.rs
KovanoGvozdje.rs
Dobanovački put 36
Zemun

Izrada kapija i ograda , balkona, zastitnih resetki , nadstresnica, gelendera i drugih proizvoda od metala i kovanog gvozdja....

Inđija

Cimeša kovano gvožđe
Cimeša kovano gvožđe
Sonje Marinković 107 Pozovi

Bravarska radnja Cimeša postoji više od 30 godina, nalazi se u Inđiji a bavi se visokokvalitetnom i unikatnom izradom kovanih ograda, kovanih kapija, kovanih elemenata...
Pročitaj više

Kovane kapije mogu biti toliko lepe, da kada prođete pokraj neke kuće koja je opremljena na taj način, bukvalno vam zastane dah. Uz ovakvu kapiju, obavezno se uklapa prelepa ograda od istog materijala, tako da zajedno čine sjajnu estetsku celinu.

Kapije od kovanog gvožđa

Možda niste znali za taj podatak, da se gvožđe u istoriji smatralo neplemenitim materijalom, pa se skoro isključivo koristilo za izradu oružja, alata i oruđa. Ipak, postojali su majstori – kovači, koji su bili pravi virtuozi u svom poslu, odnosno oblikovali su gvožđe na veoma umetnički način, tako da ono nalazi svoje pravo mesto u opremanju eksterijera i enterijera.

U savremenom svetu, gvožđe ima svoju široku primenu, pa se često koristi u izradi kvalitetnih, dugotrajnih i izuzetno lepih kapija.

Kovane kapije izrada

Možda ste zamislili neku posebnu kapiju, koju niko drugi nema, jer želite da budete jedinstveni. U tom slučaju, biće dovoljno da uradite skicu ili da imate određenu fotografiju kako želite da finalni proizvod izgleda.

Kapije od kovanog gvožđa se izrađuju po meri otvora, a tu mislimo na visinu i širinu. Mogu biti urađene u nekoliko varijanti kao što su konzolne (samonoseće kapije), klizne ili krilne.

Pored same izrade kapija, firme koje se bave ovom vrstom delatnosti, ugrađuju i kvalitetne motore i omogućavaju daljinsko upravljanje, tj. otvaranje i zatvaranje kapije.

Kovane kapije prodaja

Ako ste se odlučili da svoju kuću ulepšate kapijom od kovanog gvožđa, tada možete da posetite web prezentacije firmi koje su oglašene ispod našeg teksta jer se na njima nalaze svojevrsni katalozi modela kapija koje su već urađene.

Dobro je znati da se elementi mogu kombinovati, ali i izraditi unikatna kapija po vašim zahtevima i željama. Pri svemu tome, vodite računa o tome da su kapija i ograda prvi utisak koji ostavljate o svom domaćinstvu. Iz tog razloga se dizajn modela kovane kapije često kreira na osnovu zahteva klijenta.

Kapije od kovanog gvožđa mogu trajati decenijama, pa čak i večno, ako se održavaju na pravi način. Ne morate da brinete zbog moguće korozije, to jest pojave rđe, usled vremenskih prilika, jer se kapije štite odgovarajućim premazima ili se vrši toplo cinkovanje. Pri tome kapija od kovanog gvožđa ne gubi ništa od svog kvaliteta, lepote i originalnosti.

Sa zadnje strane, kapije mogu biti zatvorene lexanom, limom ili pleksiglasom.

Kovane kapije cene:

Ako ste sa čitanjem našeg teksta stigli do ovih redova, svakako vas zanima i ono najvažnije a to su – cene. Ipak, ovde moramo naglasiti da pravi kvalitet, estetika, kao i upotreba od više decenija, imaju cenu u startu koja se mnogo puta isplati i vrati kroz godine koje dolaze.

Koliko ćete izdvojiti novca za kovanu kapiju zavisi pre svega od njenog modela, a cena se računa po kvadratnom metru kovanog gvožđa i iznosi od 100 do 150 evra/m2. U ovu cenu je uračunato postavljanje, ali ne i ugradnja motora, kao ni mogućnosti daljinskog upravljanja (otvaranja i zatvaranja) i slično.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Andriajana Simic
  01.11.2018 11:42

  Kovane kapije su nema sta veoma lepe ali je osnovni problem u tome sto veoma puno kostaju tako da nisu pogodne za svakoga.

  Janko Zivanovic
  10.05.2017 09:18

  Samo treba da znate da kovane kapije u svakom slucaju nisu ni malo jeftine.

  Ljubinka Sreckovic
  25.04.2017 10:18

  Ukoliko po pravilu nesto predstavlja sinonim za kvalitet onda su to kovane kapije.

  Petar Jankovic
  12.04.2017 11:56

  Po pravilu su ovo kapije koje su dozivotne i mogu vecno da traju. To je po meni u svakom slucaju idealno resenje.

  Nikolina Pantelic
  28.03.2017 12:05

  Po pitanju ovih kapija sigurno je uvek kvalitet bio i vise nego vazan.

  Ivan Stojanovic
  13.03.2017 01:45

  naravno da je sto se ovih kapija tice, kvalitet po mnogim stvarima uvek na prvom mestu.

  Jana Stankovic
  22.02.2017 10:42

  U svakom slucaju su kovane kapije nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je mnogo manje vazno ako mene pitate.

  Marko Petrovic
  06.02.2017 08:46

  Pre svega, je uvek osnovni problem bio u tome sto kovane kapije zaisat moraju bas onako develo da se plate. Sve drugo je inace manje vazno.

  Biljana Brankovic
  25.01.2017 08:16

  Koliko mi se samo cini, po pitanju kovanih kapija samo treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

  Dusan Markovic
  06.01.2017 10:59

  Kovane kapije su nema sta veoma lepe ali je osnovni problem u tome sto veoma puno kostaju tako da nisu pogodne za svakoga.