Dodaj firmu

Instalacija operativnog sistema BGD računarski centar

Servis računara i laptopova za pravna i fizička lica u centru Beograda: IT podrška online i na terenu, zamena ekrana, instalacija sistema, čišćenje virusa i još mnogo drugih usluga
Pročitaj više

Kraljevića Marka 21
Savski venac, Beograd

Konovo – Servis laptop i desktop računara

Kompanija Konovo može se pohvaliti izuzetnim IT stručnjacima. Nalazi se na Čukarici i na jednom mestu ima i prodaju i servis laptopova, različitih modela.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića 134
Čukarica, Beograd

Instalacija operativnog sistema Moj Servis 011

U svakoj situaciji možete da računate na nas, jer pored mogućnosti servisiranja u našem lokalu, nudimo rad na terenu, kao i uslugu preuzimanja i vraćanja uređaja na željenu adresu
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10z NP 04, YUBC
Novi Beograd, Beograd

Instalacija operativnog sistema Laptop Expert servis

Laptop Expert Beograd je kompanija koja neprestano raste, postavlja nove standarde i unapređuje kvalitet usluge kada je servis laptopova u pitanju. Dajemon garanciju na naše usluge, a klijentima nudimo i TOP uslugu – dolazak po uređaj i vrać...
Pročitaj više

Kraljice Natalije 17
Stari grad, Beograd

Lajtnet - specijalizovani servis apple računara

Specijalizovani servis Apple računara Lajtnet je među prvima u Beogradu počeo sa servisiranjem uređaja renomiranog proizvođača upotrebom najsavremenije tehnologije. Pored dugogodišnjeg iskustva, ono po čemu se izdvajamo je kvalitet i brzina ...
Pročitaj više

Maksima Gorkog 53
Vračar, Beograd

Instalacija operativnog sistema Sonic Electronic

Ukoliko Vaš računar radi otežano, usporeno ili uopšte ne radi, servisračunara Sonic Electronic je pravo mesto za Vas. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu nudimo Vam sve vrste intervencija na Vašim laptop, desktop, tablet i MacBook računarima...
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 383
Zvezdara, Beograd

Servis računara Comeq

Servis računara Comeq se bavi IT outsourcing-om, pored klasičnog održavanja, zamene i zaštite operativnih sistema i mreža. Usluge pružamo kako fizičkim tako i pravnim licima (malim i srednjim preduzećima). Obezbedili smo i Remote podršku po...
Pročitaj više

Nikšićka 26
Voždovac, Beograd

Servis laptopova i kompjutera Cosmos Tehno Group

Kada Vam zatreba profesionalan, brz i pouzdan servis laptopova i računara, Cosmos Tehno Group Servis na Zvezdari je prava adresa za Vas. Dugogodišnje iskustvo, maksimalno zalaganje naših zaposlenih i pristupačne cene, samo su neke od karakt...
Pročitaj više

Topalovićeva 2 ( blizina Arhitektonske škole i Sinđelićevog stadiona )
Zvezdara, Beograd

Laptop Servis

Već duže od 10 godina, uspešno rešavamo sve softverske i hardverske probleme na laptop i desktop računarima
Pročitaj više

Krunska 36
Vračar, Beograd

Ukoliko ste kupili novi računar ili laptop bez operativnog sistema ili pak želite da postojeći operativni sistem zamenite novim operativnim sistemom jer vam ovaj radi sporo, instalacija operativnog sistema je ono što vama treba.

Servis računara se bavi instaliranjem operativnih sistema po vašoj želji,  sa svim drajverima i programima po pristupačnim cenama.  Imate mogućnost da donesete računar ili laptop i da u istom danu imate nov operativni sistem koji je podešen, sa instaliranim svim programima i spreman za rad.

Instalacija operativnog sistema 

Instalacija operativnog sistema se može raditi u servisu računara ili kod vas kuci. Većina servisa ima terenske službe koje veoma profesionalno rade sa klijentima i dolaze u tačno dogovoreno vreme.

Instalacija operativnog sistema traje oko dva sata, osim u nekim retkim slučajevima kada vreme može da se produži zbog nekih nepredviđenih situacija. Nakon instalacije kompletnog operativnog sistema sa svim programima, antivirusnom zaštitom i kada ga povežete sa internetom vaš računar je spreman za rad.

Operativni sistem se instalira na:

-desktop računare

-sve modele laptopova

-notebook računare (nemaju cd/dvd)

Servisi računara rade instalaciju za neke od sledećih operativnih sistema i u zavisnosti da li se radi o starijim ili novijim mašinama, stručnjaci iz servisa će oceniti koji je idealan za vaš računar.

Windows XP SP3, ako se radi o starijim mašinama

Windows Vista SP1, ali samo na zahtev klijenta

Windows 7 Ultimate ako je računar ili laptop dovoljno jak i ima preko 2GB radne memorije, ili 

Windows 7 Starter ako je u pitanu notebook sa 1GB radne memorije

Windows 8 - koji se u praksi pokazao kao dosta brži od windows 7 operativnog sistema. Windows 8 je zaista odličan operativni sistem, samo što klijenti imaju problem da prilagođavanjem.

Popravka, instaliranje i reparacija operativnog sistema, Linux, MAC OS Leopard.

Linux uBuntu je preporuka servisa kao najbolje rešenje ako klijent koristi samo internet, e-mail, filmove itd.

Novi operativni sistem rešava probleme kao što su: sporo dizanje sistema, virus na hard disku, kada se koče miš i tastatura, usporen sistem koji se blokira kod otvaranja programa.

Reinstalacija Windowsa se radi sa licenciranog diska vlasnika računara. Cena paketa zavisi od prodavca softvera.

Reinstalacija računara

Ukoliko vas računar odbija naredbe ili radi usporeno, moguće rešenje je reinstalacija Windowsa. 

Sama reinstalacija zahteva backup podataka, instalaciju Windowsa, a zatim i instalaciju svih potrebnih programa i vraćanje starih podataka. Ovaj proces se obavlja tek kada se utvrdi da ni jedna druga opcija ne pomaže.

Periodično reinstaliranje Windowsa je dobro jer se na taj način u potpunosti očisti računar. Reinstalacija računara se može raditi jednom godišnje ili čak i u dve godine.

Reinstalacija računara cena

Cena reinstalacije računara u principu računara zavisi u principu najviše od operativnog sistema koji se instalira, jer cena paketa zavisi od prodavca softvera. 

Za instalaciju Windows-a  je u proseku potrebno izdvojiti od 1 000 do 2 000 dinara, dok je za MAC zbog kompleksnosti instalacije nešto skuplji i košta oko 3 000 dinara. 

Izlazak na teren se u nekim servisima ne naplaćuje, s tim što cena usluge mora da bude veća od 500 dinara. Za izlazak na teren van radnog vremena servisa potrebno je platiti oko 1 000 dinara bez obzira o kojoj usluzi se radi.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate servise računara ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane