Izaberite neki od servisa za racunare gde mozete naci ponudu za SPASAVANjE PODATAKA

Clickit Team IT podrška i servis računara

Španskih Boraca 24v, Arena
Novi Beograd, Beograd

Clickit Team IT podrška i servis računara i druge kompjuterske opreme nalazi se u Beogradu. IT podrška i održavanje računarske opreme, postavljanje kompletne mrežne instalacije, servis računara i podrška za kompanije kod svakog problema u vezi sa kompjuterima
Pročitaj više

Konovo – Servis laptop i desktop računara

Ratka Mitrovića 134
Čukarica, Beograd

Kompanija Konovo može se pohvaliti izuzetnim IT stručnjacima. Nalazi se na Čukarici i na jednom mestu ima i prodaju i servis laptopova, različitih modela.
Pročitaj više

Servis računara i laptopova Total Computing

Kopaonička 41, Kaludjerica
Grocka, Beograd

Servis račinara i laptopova Total Computing svojim klijentima usluge pruža još od 2011. godine. Naš servis će se postarati da Vaš računar radi besprekorno. Pored usluga servisa, bavimo se i prodajom računarskih komponenti i perifernih uređaja, kao i izradom web sajtova
Pročitaj više

IT servis centar

Poručnika Spasića i Mašere 14
Čukarica, Beograd

IT Servis Centar pruža kompletnu uslugu servisiranja laptop, desktop i tablet računara za firme, ali i fizička lica. Naš tim čine iskusni serviseri koji poseduju neke od najpriznatijih sertifikata u IT industriji i u svom radu koriste originalne rezervne delove.
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Lajtnet - specijalizovani servis apple računara

Maksima Gorkog 53
Vračar, Beograd

Specijalizovani servis Apple računara Lajtnet je među prvima u Beogradu počeo sa servisiranjem uređaja renomiranog proizvođača upotrebom najsavremenije tehnologije. Pored dugogodišnjeg iskustva, ono po čemu se izdvajamo je kvalitet i brzina usluge.

Technovert softversko-hardversko održavanje računara

6. ličke divizije 16
Rakovica, Beograd

Obezbedite savršen rad Vaših računara, izaberite firmu Technovert iz Beograda. Osnovna delatnost našeg rada je pružanje usluga IT podrške, tj. održavanje računara i računarskih mreža brzo i kvalitetno, po pristupačnim cenama. Takođe, nudimo mogućnost izlaska na teren

Servis računara Sonic Electronic

Bulevar Kralja Aleksandra 383
Zvezdara, Beograd

Ukoliko Vaš računar radi otežano, usporeno ili uopšte ne radi, servisračunara Sonic Electronic je pravo mesto za Vas. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu nudimo Vam sve vrste intervencija na Vašim laptop, desktop, tablet i MacBook računarima, brzo i efikasno.

Servis mobilnih, navigacija i laptopova Dumix

Stevana Brakusa 6, Beograd
Čukarica, Beograd

Sve za komp - Servis računara

Bulevar Zorana Đinđića 132
Novi Beograd, Beograd

Sve za komp - Servis računara se bavi prodajom i popravkom svih vrsta laptop i desktop uređaja. Radimo i servis LCD monitora, matičnih ploča, UPS-eva, umrežavamo računare i pružamo daljinsku podršku klijentima. Trudimo se da sve popravke budu urađene u toku jednog radnog dana ili u dogovorenom roku sa klijentom.

Rabbit servis računara

Zemunska 35
Novi Beograd, Beograd

Nudimo Vam popravku i servis istog dana, a najkasnije u roku od 24 sata. Dijagnostika i servisiranje desktop, laptop i MacBook računara. Prodaja i otkup novih i polovnih računara, po najpovoljnijim cenama u gradu…

Servis računara Vizion 111

Dragoslava Srejovića 95
Beograd

Servis računara i laptopova Vizion 111 već više od 12 godina pruža Vam usluge popravke svih modela monitora, laptop uređaja i računara koji se nalaze na domaćem tržištu…

Laptop Servis

Krunska 36
Vračar, Beograd

Već duže od 10 godina, uspešno rešavamo sve softverske i hardverske probleme na laptop i desktop računarima

Servis laptopova i kompjutera Cosmos Tehno Group

Topalovićeva 2 ( blizina Arhitektonske škole i Sinđelićevog stadiona )
Zvezdara, Beograd

Kada Vam zatreba profesionalan, brz i pouzdan servis laptopova i računara, Cosmos Tehno Group Servis na Zvezdari je prava adresa za Vas. Dugogodišnje iskustvo, maksimalno zalaganje naših zaposlenih i pristupačne cene, samo su neke od karakteristika našeg rada.

Kompjuterski stručnjaci nikako ne preporučuju amaterske pokušaje za spašavanje podataka sa hard diska, USB fleša ili memorijske kartice, jer samo jedan pogrešan korak može dovesti do nepovratnog gubljenja uskladištenih dragocenosti. Posao spašavanja podataka treba poveriti veštom računarskom znalcu koji, osim iskustva i znanja, poseduje odgovarajuće programe i specijalizovanu opremu, te može pružiti bilo koju od navedenih usluga:

  • spašavanje podataka sa hard diska;
  • spašavanje podataka sa SSD medija;
  • spašavanje podataka sa mobilnih uređaja;
  • spašavanja podataka sa RAID nizova;
  • spašavanje podataka sa USB fleševa;
  • spašavanje podataka sa memorijskih kartica.

Spašavanje podataka sa hard diska

Najčešći razlog iz kog se korisnici obraćaju stručnjacima sa spašavanje podataka jeste problem sa hard diskom. Stručni servisi računara nude mogućnost spašavanja podataka sa hard diskova na kojima se desio neki od sledećih problema ili kvarova:

  • logički problem (slučajno brisanje datoteka, zaraženost virusima, korupcije fajlova, pogrešno particionisanje, reformatiranje itd);
  • elektronski kvar (oštećeni konektori, nagoreli čipovi, pregrevanje itd);
  • problem sa firmware-om;
  • mehaničko oštećenje diska (problem glave, problem akutatora, kontaminacije komore itd).

Pre pristupanja spašavanju podataka izvršava se detaljna dijagnostika, jer se na taj način utvrđuju porekla i ozbiljnost kvara, ali i prognoza o uspešnosti usluge servisa. Važno je naglasiti da spašavanje podataka ne podrazumeva nužno i popravku hard diska. 

Bez obzira na veštinu servisera i odgovarajuću opremu koja se koristi pri ovom postupku, podatke sa hard diska nije moguće spasiti u 100% slučajeva. Nekada se dešava da je pojedinačni hard disk potpuno ili delimično neupotrebljiv, stoga je procenat uspešnosti povraćanja podataka između 70% i 95% posto, u zavisnosti od vrste kvara.

Cena spašavanja podataka

Na cenu spašava podataka presudno utiču količina utrošenog vremena, količina podataka koje treba spasiti i vrsta kvara. Okvirno gledano, cena spašavanja podataka kreće se od 30 do 150 evra. Preporučujemo vam da se oko preciznih detalja u vezi sa cenom usluge informišete kod firmi čiji kontakti slede za tekstom.