Dodaj firmu

Technovert softversko-hardversko održavanje računara

Obezbedite savršen rad Vaših računara, izaberite firmu Technovert iz Beograda. Osnovna delatnost našeg rada je pružanje usluga IT podrške, tj. održavanje računara i računarskih mreža brzo i kvalitetno, po pristupačnim cenama. Takođe, nudi...
Pročitaj više

6. ličke divizije 16
Rakovica, Beograd

Ukoliko ste kupili novi računar ili laptop bez operativnog sistema ili pak želite da postojeći operativni sistem zamenite novim operativnim sistemom jer vam ovaj radi sporo, instalacija operativnog sistema je ono što vama treba.

Servis računara se bavi instaliranjem operativnih sistema po vašoj želji,  sa svim drajverima i programima po pristupačnim cenama.  Imate mogućnost da donesete računar ili laptop i da u istom danu imate nov operativni sistem koji je podešen, sa instaliranim svim programima i spreman za rad.

Instalacija operativnog sistema 

Instalacija operativnog sistema se može raditi u servisu računara ili kod vas kuci. Većina servisa ima terenske službe koje veoma profesionalno rade sa klijentima i dolaze u tačno dogovoreno vreme.

Instalacija operativnog sistema traje oko dva sata, osim u nekim retkim slučajevima kada vreme može da se produži zbog nekih nepredviđenih situacija. Nakon instalacije kompletnog operativnog sistema sa svim programima, antivirusnom zaštitom i kada ga povežete sa internetom vaš računar je spreman za rad.

Operativni sistem se instalira na:

-desktop računare

-sve modele laptopova

-notebook računare (nemaju cd/dvd)

Servisi računara rade instalaciju za neke od sledećih operativnih sistema i u zavisnosti da li se radi o starijim ili novijim mašinama, stručnjaci iz servisa će oceniti koji je idealan za vaš računar.

Windows XP SP3, ako se radi o starijim mašinama

Windows Vista SP1, ali samo na zahtev klijenta

Windows 7 Ultimate ako je računar ili laptop dovoljno jak i ima preko 2GB radne memorije, ili 

Windows 7 Starter ako je u pitanu notebook sa 1GB radne memorije

Windows 8 - koji se u praksi pokazao kao dosta brži od windows 7 operativnog sistema. Windows 8 je zaista odličan operativni sistem, samo što klijenti imaju problem da prilagođavanjem.

Popravka, instaliranje i reparacija operativnog sistema, Linux, MAC OS Leopard.

Linux uBuntu je preporuka servisa kao najbolje rešenje ako klijent koristi samo internet, e-mail, filmove itd.

Novi operativni sistem rešava probleme kao što su: sporo dizanje sistema, virus na hard disku, kada se koče miš i tastatura, usporen sistem koji se blokira kod otvaranja programa.

Reinstalacija Windowsa se radi sa licenciranog diska vlasnika računara. Cena paketa zavisi od prodavca softvera.

Reinstalacija računara

Ukoliko vas računar odbija naredbe ili radi usporeno, moguće rešenje je reinstalacija Windowsa. 

Sama reinstalacija zahteva backup podataka, instalaciju Windowsa, a zatim i instalaciju svih potrebnih programa i vraćanje starih podataka. Ovaj proces se obavlja tek kada se utvrdi da ni jedna druga opcija ne pomaže.

Periodično reinstaliranje Windowsa je dobro jer se na taj način u potpunosti očisti računar. Reinstalacija računara se može raditi jednom godišnje ili čak i u dve godine.

Reinstalacija računara cena

Cena reinstalacije računara u principu računara zavisi u principu najviše od operativnog sistema koji se instalira, jer cena paketa zavisi od prodavca softvera. 

Za instalaciju Windows-a  je u proseku potrebno izdvojiti od 1 000 do 2 000 dinara, dok je za MAC zbog kompleksnosti instalacije nešto skuplji i košta oko 3 000 dinara. 

Izlazak na teren se u nekim servisima ne naplaćuje, s tim što cena usluge mora da bude veća od 500 dinara. Za izlazak na teren van radnog vremena servisa potrebno je platiti oko 1 000 dinara bez obzira o kojoj usluzi se radi.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate servise računara ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane