Dečije naočare Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dečije naočare
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije

Akcija -33% 1000 Din.
Oftamološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije po ceni od 1.000 ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije

Akcija -33% 1000 Din.
Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije po ceni od 1.000...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

KOMPLET od DVA PARA NAOČARA - ODRASLI + DECA (2x BRENDIRANI DIOPTRIJSKI OKVIR + CR stakla + kontrola dioptrije + futrola sa krpicom)

Akcija -71% 2590 Din.
KOMPLET od DVA PARA NAOČARA - ODRASLI + DECA (2x BRENDIRANI DIOPTRIJSKI OKVIR + CR stakla + kontrola dioptrije + futrola...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dečije naočare

Vid se često smatra nečim najdragocenijim kada je zdravlje u pitanju, pa stoga nije potrebno posebno naglašavati koliko je važno posvetiti pažnju dobrom vidu kod najmlađih. Prvi pregled očiju bebe do tri godine dobijaju pri pedijatrijskom pregledu, a u četvrtoj godini, trebalo bi obaviti proveru vidne oštrine, kao i kompletan pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka. 

 

 

Mora se obratiti pažnja na poremećaje koji se odnose na bulbomotoriku očiju kao i bazično ispitivanje postojanja fiziološkog crvenog refleksa u očima. Posle četvrte godine, preporuka je  ponavljati rutinske preglede na svakih dve godine, kako bi se pratio razvoj dečijeg oka i vidne oštrine, koji su u ovom periodu najintenzivniji i najranjiviji. Često dolazi do toga da su detetu potrebne naočare, kako bi korigovalo svoj vid.

Koja je uloga dečijih naočara?

Mnoga deca ne vole naočare, jer im ona smetaju pri igri i slično, ali je to samo u prvo vreme dok se mališani ne priviknu i dok im roditelji ne objasne da je nošenje naočara neminovnost, da bi kasnije imali oštar i zdrav vid.

Uloga dečijih dioptrijskih naočara prvenstveno je ispravna korekcija vida, jer u dečijem uzrastu se postižu najbolji rezultati u ispravljanju eventualnih mana oka. 

Kako odabrati naočare za dete?

Da bi dete rado nosilo naočare, potrebno je najpre da mu se one dopadaju kako izgledaju. Zbog toga je ponuda dečijih naočara dosta bogata i široka, tako da možete pronaći plastične, metalne i titan dioptrijske okvire. 

 

 

Na primer, metalni okviri su tanji i jednostavniji za opravak ukoliko se polome, a to se deci relativno često dešava, prilikom igre i raznih nestašluka. 

Plastični okviri su zgodni zbog svoje osobine da celom svojom površinom naležu na koren nosa i time daju veću udobnost.

Titan okviri imaju najvišu cenu, ali će ih najmlađi najpre prihvatiti jer stvaraju najveću prijatnost i udobnost prilikom nošenja.

Dečije naočare – iskustva

Neka deca, zbog neadekvatnih okvira, ili zbog toga što roditelji žele da prištede novac, kroz ceo život ponesu traume, zbog zadirkivanja drugara, neudobnosti samih naočara i slično. 

Stoga je važno da naočare ugodno pristaju dečijoj glavi, kako ne bi imali otpor prema njima ni u najranijem detinjstvu. Iz tog razloga lekari savetuju da se odlučite za što lakši okvir i ako je moguće da to bude hipoalergenski, pošto znamo da je koža dece jako osetljiva. 

Naočare za decu možemo pronaći u raznim bojama, kao što su zelena, ljubičasta, narandžasta, plava, crvena, crna, siva...

Možda je dobra ideja da najpre detetu objasnite neminovnost nošenja naočara, a onda da zajedno birate okvir, te da pustite dete da ono samo odluči, između ponuđenih modela. Tako ćete biti sigurni da se naočare dopadaju detetu i da će ih ono nositi bez ustezanja.

Dečije naočare – cena:

Cene za dečije naočare se kreću od 990 din. pa sve do 11735 dinara za simpatičan okvir za devojčice u pink boji, od metala, sa ukrašenim drškama.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate optičarske radnje ispod teksta.

Anti refleksna stakla sa ugradnjom

Akcija -55% 1090 Din.
Anti refleksna stakla sa ugradnjom po ceni od 1.090 din samo u Optičarskoj radnji Optiland!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Foto plastična stakla (par stakala)

Akcija -50% 2990 Din.
Foto plastična stakla (par stakala) po ceni od 2.990 din samo u Optičarskoj radnji Optiland!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

2 para naočara sa HMC staklima + utvrđivanje dioptrije + futrola + krpica

Akcija -74% 3400 Din.
2 para naočara sa HMC staklima + utvrđivanje dioptrije + futrola + krpica - 3.400 din! Optičarska radnja Optiland!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Multifokalna progresivna CR stakla sa zaštitom od grebanja + brendirani ram

Akcija -52% 8100 Din.
Multifokalna progresivna CR stakla sa zaštitom od grebanja + brendirani ram - 8.100 din! Optičarska radnja Optiland!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

CR stakla za naočare sa ugradnjom (dioptrija +/-6, cilindri +/-2)

Akcija -57% 650 Din.
CR stakla za naočare sa ugradnjom (dioptrija +/-6, cilindri +/-2) - 650 din! Optičarska radnja Optiland!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

06.09.2018
Andriajana Simic
Ukoliko trazite kvalitetne decije naocare onda je potrebno da po pitnjau okvir aizdvojite najmanje 3000 dinara + stakla. tako da trosak ipak po ovom pitanju nije toliko mali.
10.03.2017
Ivana Petrovic
Nikada decije naocare nisu bile posebno jeftine. Nazalost je to jedna surova realnost.
08.03.2017
Petar Jankulovski
Naravno da ove naocare moraju da budu narocito poznate po bas onako dobrom kvlaitetu.
02.03.2017
Marina Zivkovic
Kako god da okrenete, ovo su posebne naocare. Samo za njih treba da se opredelite. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.
21.02.2017
Milen Jovanovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovih nacocara tice, kvalitet je i vise nego bitan. Ukoliko se za njega odlcuite, sigurno se onda necete pokajati.
13.02.2017
Jovana Milinkovic
Mogu samo da kazem da j sto se tice ovih naocara, veoma vazno da se odlucite za kvalitet Sve drugo je manje vazno.
03.02.2017
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, sto se tice decijih naocara, tu je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je inace manje vazno.
23.01.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovih naocara tice, veoma je vazno da dobro poznateje svoje navike i da ond akod svog deteta takve lose navike na vreme predupredite.
17.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Pre ili kasnije i sama deca dodju u situaciju da moraju da nose naocare.
05.01.2017
Simona Vucinic
Po pitanju ove vrste naocara, deca zaista ne trebaju da se necega stide.
28.12.2016
Todor Markovic
Ako vec ima potrebe bolje je da deca odmah pocnu da nose naocare kako im se vid ne bi pogorsao.
16.12.2016
Marta Dencevic
Po pitanju decijih naocara, samo treba da znate da je veoma bitno da ukoliko vase dete ima potrebu da nosi naocare, zaista to treba i da radi, kako mu se vid ne bi jos gore pogorsao.
09.12.2016
Janko Zivanovic
Ukoliko deca imaju problem sa vidom, odmah treba da pocnu da nose naocare kako im se vid ne bi pogorsao.
29.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju decijih naocara, samtramd a je ubedljivo najbolje resenje ukoliko biste uspeli da posetite ordinaciju IV optik. To je mesto u koje svakako mozete da imate puno povereje.
23.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju kvalitetnih decijih naocra, sa bas lepim ramovima, samo treba da posetite ordinaciju Im Ivana i vise nemate sta oko toga da se brinete.
14.11.2016
Jana Stankovic
Koliko je meni poznato decije naocare po veoma povoljnim cenama mogu da se kupe kod dr. Suvajac.
04.11.2016
Biljana Brankovic
Nema po meni zaisatnista strasno u tome ako vec dete mora da nosi naocare. Samo treba da izaberete one koje mogu nesto da vam znace kao sto su to primera radi one u optici Pejton.
23.09.2016
Petar Jankovic
Decije naocare su zista nesto na sta trebad a obratite posebnu paznju. Zbog toga je potrebno da platite u nekoliko hiljada dinara vise ali samo pod uslovom da sve bude kako je potrebno.
14.09.2016
Ivan Stojanovic
Ukoliko trazite kvalitetne decije naocare onda je potrebno da po pitnjau okvir aizdvojite najmanje 3000 dinara + stakla. tako da trosak ipak po ovom pitanju nije toliko mali.
23.08.2016
Marko Petrovic
Ako nisat bar u danasnje vreme postoji milim razlicith okvira za naocare koji mogu da izgledaju poprilicno zanimllivo i moderno.
11.08.2016
Dusan Markovic
Veoma je bitno da svom detetu kupite neke kvalitetne i lepe naocare kako ne biste njemu nabacili neku traumu. Deca su poznata po tome sto su poprilicno osteljiva po tom pitanju. Pri tome, dece se jako plase druge dece da ih ova ne zezaju i ne prave salu na njihov racun.
11.07.2016
Stojance Ristovski
Deca nekada mogu da navuku kompleks kada cuju da treba da nose naocare. Medjutim, roditelji treba da im objasne da je to za njihovo dobro a ne da treba da se toga plase.