Dodaj firmu

CNC plazma sečenje Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova n...
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Lim je jedna tanka ploča od metala ili od legure metala. CNC plazma sečenje koristi se za secenje lima. Nekada davno, lim se pravio samo i isključivo od gvožđa, ali kasnije u proizvodnju ulaze i drugi metali, legure, kao i razni dodaci od nemetala. Isto tako je zanimljivo da su u početku, lim proizvodili samo majstori limari, a danas je to deo posla raznih radionica i fabrika, koje pored proizvodnje lima, nude i njegovu obradu, kao što je savijanje, sečenje i slično.

U tekstu koji je pred vama pozabavićemo se jednim modernim načinom obrade, tj. sečenja lima a to je CNC plazma sečenje. Takođe, na ovoj istoj stranici, u mogućnosti ste da vidite firme koje nude takvu uslugu, ukoliko vam je neophodna.

Uslužno CNC plazma sečenje

Moderna tehnologija i njen vrtoglavi razvoj, doneli su novine u svim oblastima života, pa je tako i sečenje lima postalo savremenije, preciznije, brže, lakše, jednostavnije...

Sada ćemo objasniti kako u stvari funkcioniše plazma CNC rezanje – sečenje metala, odnosno lima. Dakle, to je postupak pri kome izvor toplotne energije je u stvari električni luk. Od davne 1960. godine nalazi se u industrijskoj upotrebi, tako da se koristi za rezanje raznih vrsta metala koji su elektroprovodljivi.

Postupkom CNC plazma sečenja metala uglavnom se seku materijali koji su debljine do sto milimetara, ali se takođe može koristiti i pri rezanju veoma tankih materijala – na primer, uobičajeno je do jednog milimetra.

Verovatno vas zanima i odgovor na pitanje koliko CNC mašina brzo seče, tj. za koje vreme završi posao. Odgovor je da su brzine sečenja izuzetno velike, pa se stoga ovaj postupak plazma sečenja metala smatra kao veoma produktivan i efikasan.

Metali mogu da se seku i na druge načine. To bi bilo najpre gasno sečenje metala, potom sečenje čelika testerom, kao i sečenje lima uz pomoć makaza.

Sada ćemo se kratko pozabaviti i ovim metodama, čisto da biste mogli da uporedite sa metodom koja je tema našeg teksta a to je CNC plazma sečenje.

Dakle, gasno sečenje koristi toplotnu energiju dobijenu iz gasa kiseonika i gorivog gasa. Ova metoda se primenjuje kada je potrebno da se iseku metali veće debljine.

Sečenje čelika testerom je način koji se primenjuje kada se želi uštedeti energija, dok sečenje lima makazama može da bude veoma precizno i kvalitetno.

CNC plazma sečenje – cena

Cena CNC plazma sečenja zavisi od više faktora, tako da je najbolje rešenje da se sami obratite odabranoj firmi koja pruža ovu vrstu usluge i da se raspitate za konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane