Dodaj firmu

Fasadni lim je zapravo jedna tanka ploča od metala, koja nalazi široku primenu u procesima gradnje. Koristi se i u zanatstvu i metalnoj industriji, a nekada davno se limovima bavio isključivo limar, dok danas to čine razne radionice, kao i fabrike koje imaju posebne i specijalne mašine za obradu, sečenje, savijanje i presovanje metala.

U našem tekstu saznajte korisne i zanimljive informacije o fasadnom limu.

Fasadni lim – prodaja

Za fasadni lim je karakteristično da može da bude samouklapajući, što znatno olakšava i ubrzava proces gradnje. Fasadni lim odlikuju sjajne karakteristike, kao i univerzalnost u primeni.

Međutim, ljudi vole fasadni lim pre svega zbog njegovog lepog izgleda, dakle, estetskih karakteristika, tako da možemo da zaključimo da se veoma često koristi kako u Srbji, tako i širom Evrope.

Za fasadni lim se smatra da je to moderan i inovativan profil, koji će omogućiti instalaciju čitave fasade a da se pri tome ne vidi nijedan zavrtanj. Ovo je veoma važno, pošto predstavlja vrlo čest zahtev koji se nameće od strane investitora.

Fasadni lim ima efektan izgled, a na to utiče i elegantno ojačanje po dužini profila. Ova vrsta lima poseduje i druge pogodnosti, kao što je mogućnost primene kod veoma velikog broja različitih fasadnih podkonstrukcija.

Kao što smo već naveli, montaža se izvodi veoma jednostavno, na ravnu ploču ili se radi kombinacija sa čeličnom podkonstrukcijom, koja u svojoj osnovi ima trapezno profilisani lim.

Jedna tabla može imati pokrivnu širinu od 475 milimetara, dok se sve ostalo prilagođava potrebama kupca. To znači da će kupac odabrati boju lima, njegovu debljinu i dužinu. Na primer, da bi se dobio upečatljiv estetski izgled, koriste se vertikalno montirane prelazne lajsne u različitim kombinacjiama boja.

Za proizvodnju ovog profila se najčešće koristi čelično pocinkovani plastificirani bojeni lim, ali se pored toga upotrebljavaju i drugi materijali kao što su bakarni lim, titanijum cink lim, aluminijumski bojeni lim i drugi.

Samouklapajući fasadni lim poseduje izuzetne tehničke karakteristike, na šta kupci obraćaju posebnu pažnju. Njima se garantuje da će dobiti ono što su zahtevali, jer su te karakteristike potvrđene i verifikovane, odnosno, poseduju odgovarajuće ateste.

Na primer, postoji atestna dokumentacija o nosivosti, kao i sertifikati o korišćenim repromaterijalima.

Fasadni lim – cena

Cena fasadnog lima zavisi od njegovih karakteristika, stoga predlažemo da pozovete firme koje se bave prodajom ove vrste lima i da se detaljno raspitate u skladu sa svojim zahtevima gradnje.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Idi na vrh strane