Dodaj firmu

Oluci Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova na CNC mašinama
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Oluci A tim Miloš

Ukoliko vam je potrebna popravka bilo koje vrste krova i pokrivki lli bilo koja vrsta građevinske limarije na Zvezdari ili bilo kom drugom delu grada, pozovite nas.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Oluci su nesto sto možda i ne primećujemo toliko tokom suvog i toplog dela godine, ali zbog toga, kada počne sezona kiša, shvatimo da bi bez njih život bio nezamisliv. Svaka zgrada, kuća ili višespratnica, mora da poseduje više oluka, kako bi pravilno odvodili vodu koja se nakuplja zbog padavina.

U našem tekstu možete da saznate sve što bi vas moglo zanimati o vrstama oluka, gde ih je moguće nabaviti, po kojim cenama i slično, pa zato nastavite da nas pratite.

Oluci – prodaja

Oluk je obično ispod donjeg dela krova, ili se nalazi pričvršćen u dnu kosine krovnog pokrivača. To sve zavisi od toga kog je tipa građevina, kao i od lokacije na kojoj se objekat nalazi.

Kada grade kuću, ljudi se često pitaju – kako da odaberem pravi oluk?

Dakle, izbor oluka zavisi od predviđenih ulaganja za tu investiciju, ali ponajviše od klimatskog područja, kao i estetskog efekta koji neko želi da postigne.

Oluci – vrste

Postoji više vrsta oluka i mi ćemo se pozabaviti svakom od njih. Podela se pravi prema materijalu izrade i to mogu biti oluci od cinka, bakra, aluminijuma i PVC-a.

Takođe, postoje:

  • Viseći oluk
  • Kosi oluk
  • Engleski oluk.

Idemo redom. Viseći oluk pridržavaju kuke koje su fiksirane na rogove ili na okapnicu. Na tradicionalnim objektima često ćete susresti zaobljene profile, a na novijim konstrukcijama se postavljaju oluci sa mustrom u obliku krovnog venca ili četvrtasti oluci.

Kada je reč o kosom oluku, on se direktno oslanja na osnovu krova, a to su rešetkasti nosači. Ovakav oluk je slabo vidljiv, jer je smešten u ravni sa krovnim pokrivačem. Njegova česta upotreba je uz ravne crepove ili krovne pokrivače od škriljca.

Na krovni venac se postavlja engleski oluk. On je polukružnog preseka, izrađuje se od cinka, ima jedno otvorenije krilo koje se uvlači ispod zadnjeg reda naređanih crepova, a oslonac mu je na nogarima koji stvaraju nagib.

Potrebno je da znate da svi materijali od kojih se prave oluci imaju svoje mane i prednosti, pa je dobro da budete upoznati sa njima, kako biste doneli pravu odluku za svoj dom. Takođe, ljude često muči i pitanje koje dimenzije oluka da odaberu? Odgovor bi bio da ceo sistem koji služi za odvod kišnice mora da bude proporcionalan površini krova i da ima dimenzije koje su određene prema regionalnoj klimi.

Oluci – cena:

Cena oluka zavisi od više faktora, kao što se vidi i iz celog našeg teksta. Dakle, nije svejedno da li birate oluk izrađen od aluminijuma, PVC-a, bakra ili cinka, a takođe, na cenu će uticati i vrsta oluka. Stoga je naš predlog da se obratite firmama koje su oglašene na stranici na kojoj se upravo nalazite i da se raspitate o konkretnoj vrsti oluka koja vas zanima.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane