Dodaj firmu

Profilisani limovi Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova n...
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Za početak priče o temi profilisani limovi, hajde da se upoznamo sa definicijom lima. Lim je tanka ploča od metala ili legure metala. Na samom početku upotrebe, proizvodio se samo od gvožđa, a kasnije u upotrebu ulaze i drugi metali, legure, i čak i neki dodaci od nemetala.

U tekstu koji je pred vama, moći ćete da pronađete korisne i zanimljive informacije koje se tiču profilisanih limova, saznaćete gde ih možete nabaviti, od čega im zavisi cena i slično.

Profilisani limovi – prodaja

Postoje firme u čijem je fokusu proizvodnje upravo profilisani lim, tako da je moguće pronaći široku ponudu. Proizvodi dobijeni na ovaj način ispunjavaju visoke kriterijume i zahtevane standarde, pri čemu limovi moraju da poseduju specijalnu CE oznaku koja označava bezbednost upotrebe. Na ovoj web stranici potražite oglašene firme koje se bave prodajom profilisanih limova.

Profilisani limovi – vrste

Navešćemo najčešće vrste profilisanih limova:

  • Trapezno profilisani limovi
  • Sinusno profilisani limovi
  • Falcovani samouklapajući limovi
  • Lučno profilisani limovi
  • Limovi u obliku crepa.

Za pokrivanje objekata, veoma čest izbor su trapezno profilisani limovi. Učestalo se koriste jer predstavljaju odličan izbor, a naročito su pogodni za prekrivanje industrijskih hala.

Osobina koja dominira kao najbolja kod trapezno profilisanih limova je izdržljivost, i to pod velikim opterećenjima.

Postoje takvi limovi koji imitiraju klasične falcovane elemente, koji se upotrebljavaju za ravno pokrivanje krovova. To su samouklapajući pokrivni limovi, a svoju primenu nalaze osim kod krovova, i kod fasada i plafona. Posao pokrivanja čine dosta jednostavnijim, lakšim i bržim, nego kada je reč o klasičnim falcovanim elementima.

Ovakvi profili imaju uzdignuto rebro, koje sasvim neprimetno prikriva zavrtnje koji služe za pričvršćivanje. Zahvaljujući tome, oni nisu izloženi atmosferskim uticajima. Profili poseduju i posebnu ivicu rebra koja će olakšati demontažu, ukoliko u nekom trenutku bude neophodna.

Bitno je naglasiti da svi materijali koji se koriste u proizvodnji poseduju jedinstven atest koji svedoči o karakteristikama i kvalitetu, što bi značilo da je garantovano poreklo, kao i hemijske i fizičke osobine koje ima lim.

Ovo je za kupce veoma bitna stavka, jer im se tako garantuje da su zaista i dobili lim kakav su zahtevali, jer imaju potpun uvid u sve karakteristike materijala.

Na sajtovima firmi koje se bave prodajom i montažom profilisanih limova, možete da pronađete primere za krovnu i fasadnu montažu, kao i podatke o detaljima same montaže, preklopa, ali i da pogledate paletu boja limova.

Profilisani limovi – cena:

Cena profilisanih limova zavisi od više faktora kao što su vrsta i debljina lima, i slično. Stoga predlažemo da kontaktirate odabranu firmu i da se detaljno informišete.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane