Dodaj firmu

Savijanje lima Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova na CNC mašinama
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Savijanje lima A tim Miloš

Ukoliko vam je potrebna popravka bilo koje vrste krova i pokrivki lli bilo koja vrsta građevinske limarije na Zvezdari ili bilo kom drugom delu grada, pozovite nas.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Savijanje lima Escoterm

Ukoliko Vam je potrebno profesionalno sečenje i savijanje limova debljine do 10mm i dužine do 3000mm, firma Escoterm je prava adresa za Vas. Osim toga, nudimo Vam sve vrste bravarskih usluga, izradu fasadnih i krovnih limova, kao i profesionalno zavarivanje.
Pročitaj više

Kralja Vladislava 58
Zemun, Beograd

Kada kažemo savijanje lima, tada mislimo na jedan postupak obrade metala bez skidanja strugotine, pri čemu se u poprečnom preseku unutrašnji deo skraćuje i otporan je na pritisak, dok se spoljašnji deo produžuje.

Uslužno savijanje lima

Postoje tri načina na koje se radi savijanje lima i to su:

  • Kružno savijanje
  • Savijanje pod uglom
  • Profilno savijanje.

Preduzeća koja se bave pružanjem usluga savijanja lima opremljene su velikim brojem modernih mašina. Pored usluga savijanja možete da potražite i preradu lima, njegovo sečenje i oblikovanje. Pored lima, radi se i sa cevima, profilima i punim materijalima.

Postoje različite varijante savijanja lima, kao što je takozvano hopovanje koje se radi na hidrauličnim presama. Primera radi, lim koji je debljine od 0, 5 do šest milimetara savija se na dužinu do 3000 milimetara. Limovi debljine od osam mm savijaju se na dužinu od 1200 milimetara.

Sečenje lima se obavlja na hidrauličnim makazama, i to za debljine od 0, 5 mm do 10 mm, i za dužine do 3000 milimetara.

Takođe, postoji i mehaničko sečenje, za I i U nosače, kao i L profile do 450 mm, a isto tako i za pune materijale koji su prečnika do 450 milimetara.

Na CNC mašinama se radi gasno sečenje limova, i to od 0, 5 do 200 mm debljine. Radi se i sečenje limova plazmom na CNC mašini od 0, 5 milimetara debljine.

U postupcima obrade lima dve radnje koje se vrše najčešće su rezanje i savijanje. Nekada se savijanje radilo na drugi način, ali je vrtoglavi napredak tehnologije doneo novine i u ovoj oblasti. Međutim, sada se javilo novo pitanje a to je – koja metoda je najbolja da se savije lim?

Mašine koje se danas koriste da bi se savio lim omogućavaju različite načine, kao što je kružno ili profilno savijanje, ali i V savijanje lima, zatim savijanje oslanjanjem, savijanje u tri tačke...

Postoje i ostali načini savijanja lima, ali se njima nećemo baviti u ovom tekstu. Za koji način će se majstori odlučiti, zavisi od zahteva koje savijeni lim mora da ispuni. Osim ovoga, koja metoda će se koristiti zavisi i od debljine samog lima, i od njegovog hemijskog sastava, odnosno, od vrste.

Savijanje lima – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za savijanje lima, zavisi od više faktora. Pre svega, od debljine lima i načina na koji se savijanje obavlja. Zbog toga je naš predlog da kontaktirate firme sa ove stranice i da se raspitate za konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane