Magazin ZabavaZanimljivosti Sandale za leto od čedar sira

Sandale za leto od čedar sira

by Administrator

papuče za letoSandale za leto predmet su obožavanja svih žena, bez izuzetka. Trendeseterke imaju ih i po nekoliko pari jer, kako tvrde, ne smeju zaostajati za najsvežijim zapovestima koje stižu iz sveta mode. Ipak, pitamo se da li će se i sandale za leto napravljene od sira naći u njihovoj pozamašnoj kolekciji?

Da, slažemo se, zaista neobično zvuči. Ipak su do sada sandale za leto bile izrađene od običnijih materijala poput drveta, gume, kože, platna… I iako svaki put pomislimo „ok, čudno je, ali krajnje je vreme da se naviknemo da više ništa nije neočekivano, neočibično, tabu, zabranjeno…“, ali ne ide. Svaki put uspeju da nas šokiraju što, predpostavljamo, i jeste cilj.

Sandale za leto izrađene od sira delo su mlade dizajnerke Lise Dilon. Ova kreativna buntovnica želela je da dokaže kako su „smrdljiva ženska stopala i visoka moda vrlo ukusan spoj“. Naime, napravila ih je od hleba i čedra, tvrdog sira krajnje neprijatnog mirisa koji je u Engleskoj vrlo popularan.

Javnost je ove sandale za leto prvi put ugledala na Poljoprivrednom sajmu u Velikoj Britaniji, a Lisa je svojoj izdizajniranoj obući dala naziv Džimi Čiz, aludirajući ovim imenom na jednog od najpoznatijih dizajnera obuće Džimi Ču-a.

0 komentar

Slične teme