Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Super hrana
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Super hrana

Želite da se osećate bolje, izgledate mlađe i živite duže? Ako je odgovor DA (a kako bi i mogao da bude drugačiji), tada je vaša najbolja odluka da napravite korenitu promenu na polju ishrane i da počnete da konzumirate takozvanu superfood ili superhranu.

super hrana

 

O čemu se tačno radi, i da sve nije samo prazna priča ili mit, objasnićemo u tekstu koji sledi, tako da ćete pri kraju čitanja, verovatno dublje razmisliti o zdravijem načinu ishrane.

Šta je to super hrana?

Hajde da krenemo redom – šta je to super hrana, koje nam benefite ona donosi i na koji način? Najjednostavnije rečeno, hrana koja na sebi ima oznaku „superfood“, nešto je između hrane i leka. Svoju planetarnu popularnost je stekla tako što su je javno propagirale svetski poznate ličnosti kao što su Opra Vinfri, Madonna, Sting i Gvinet Paltrou.

U pitanju su namirnice koje sadrže visoku koncentraciju kvalitetnih sastojaka, od kojih najviše vitamina, minerala, kao i esencijalnih aminokiselina. Nemojte pogrešno pomisliti da su u pitanju dodaci ishrani, jer super hrana predstavlja zasebnu kategoriju.

To bi značilo da superfood čine lišće, semenke, koreni, bobice, alge i razni delovi biljaka. Oni se mogu koristiti u svom osnovnom, prirodnom obliku, ali i u tinkturama, kapsulama, prahu i sokovima.

Čia semenke

Čia semenke veoma liče na susam, a ukoliko želite da svoju ishranu obogatite esencijalnim masnim kiselinama, nećete ih pronaći u takvoj koncentraciji ni u jednoj drugoj namirnici.

Spirulina

U pitanju je jedna alga koja je plavo-zelene boje, i koja sadrži vitamin B12 kao i veću količinu proteina. Ona u sebi ima oko šezdeset posto belančevina, kalcijum, kalijum, cink, gvožđe, selen, fosfor, magnezijum, natrijum...

Godži bobice

Godži bobice veoma podsećaju na drenjinu, i u sebi imaju više od 21 vitamina i minerala. Konzumirajući ovu super hranu, podižete svoj imunitet, štitite jetru, smanjujete nivo šećera, ubrzavate metabolizam, a imaćete pomoć i kod nesanice.

super hrana cena

 

Konopljin protein

Ukoliko želite biljni izvor koji ima proteine sa svim esencijalnim aminokiselinama, tada birajte konopljin protein. On se dobija iz semena konoplje, a ukoliko ga radovno koristite, postaće vam jači zglobovi i kosti, regulisaće se nivo holesterola u krvi, smanjiće se stres i pojačati odbrambene sposobnosti organizma.

Konopljin protein u svojoj ishrani često upotrebljavaju sportisti, kao i ljudi koji žele da izgube višak kilograma, jer se izgrađuje mišićna masa. Ovaj proizvod u sebi ne sadrži gluten.

Peruanska maka

Ovo je peruanski žen-šen, i radi se o korenastom povrću koje uspeva na ogromnoj nadmorskoj visini planina Anda. Ukoliko želite da povećate svoju energiju, i da se oslobodite hroničnog umora i stresa, tada je maka dobar izbor za vas.

Osim toga, peruanska maka je odličan afrodizijak i antioksidant, povećaće fizičku izdržljivost, pospešiće rad mozga i memoriju, kao i sve mentalne sposobnosti. Ukoliko su vam ruke i noge konstantno hladne, peruanska maka može da ubrza cirkulaciju.

Maka u sebi nema kofeina, niti bilo kakve supstance koje imaju stimulativno dejstvo. Preporučuje se da je koriste žene u predmenstrulanom periodu (PMS), kao i u menopauzi. Peruanska maka je takođe bogat izvor joda.

Kakao

Za kakao svi znamo, ali verovatno nismo dovoljno upoznati koliko je zdrav. Mi ćemo vas informisati o sirovom kakou. Glavna osobina ove namirnice jeste da će vam popraviti raspoloženje bez ikakvih štetnih dodataka, kao što je šećer, masnoće, mleko i razni aditivi.

Sirovi kakao ima u sebi magnezijum, gvožđe, sumpor, antioksidante, odnosno preko tri stotine hemijskih elemenata.

Kada konzumirate ovu namirnicu, veoma brzo ćete podići raspoloženje, energiju, regulisaće se metabolizam, a može da bude korisna i ako ste u fazi mršavljenja.

Kakao puter

Hladnim ceđenjem ulja iz kakao semenki, dobija se kakao puter. U njemu se nalaze omega 6 i omega 9 esencijalne masne kiseline, kao i vitamin E. Način na koji se dobija ovaj proizvod osigurava zadržavanje svih hranljivih sastojaka, kao i prirodne arome.

Ostale vrste super hrane

Možemo nabrojati još i: mlad ječam, hlorelu, mladu pšenicu, lucerku, list bokvice, list koprive, koren astragalusa, inaktivisani kvasac, seme korijandera, alga kelp...

Super hrana – cene:

Za superhranu potrebno je izdvojiti od 1000 din. pa sve do 3900 dinara, što zavisi od vrste namirnica i težine pakovanja.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Dusan Markovic

Ja licno ne verujem u te koncepte super hrana ili ne. Moje je misljenje da je to u svakom slucaju jedan cist promasaj i da kao takav definitivno moze da kosta. Pri tome, nikada sa sigurnoscu ne mozete da kaze sa kog tacno prostora je odredjeni proizvod dosao.