Dodaj firmu

SB Babić Zlatiborsko užički delikatesi

Užičko zlatiborski delikatesi nalaze se na Voždovcu. Najukusniji autentični zlatiborski i užički specijaliteti sada su dostupni i u Beogradu.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 94b
Voždovac, Beograd

Kačkavalj Demetrin Vrt

Demetrin Vrt je maloprodajni objekat organske i zdrave hrane koji se nalazi na Dedinju. 100% organska hrana, voće, namazi i delikatesi u koje možete verovati
Pročitaj više

Neznanog Junaka 15, Dedinje
Savski venac, Beograd

Kačkavalj Cecin Biošpajz

Zdrava hrana, program za dijabetičare, bezglutenski program, program za poslatičare, orašasti plodovi, i još mnogo toga u Beogradu.
Pročitaj više

Paunova 3a (Nea Pendeli 4)
Voždovac, Beograd

Kačkavalj Kajsija Radionica sira

Radionica sira Kajsija proizvodi unikatne sezonske sireve, sa malinama, suvim grožđem, i slane sireve sa bosiljkom.
Pročitaj više


Beograd

Kačkavalj je mnogima omiljen, i rado ga konzumiraju u raznim prilikama. Ovo je priča o kačkavalju, o njegovim vrstama, pa ćete na kraju čitanja verovatno odlučiti da probate barem jednu aromu i uverite se u neprevaziđenost ukusa.

Biljni kačkavalj

Za biljne kačkavalje se odlučujemo kada želimo sir koji je postan. Ovi proizvodi se često konzumiraju tokom verskih postova ili raznih dijeta.

Domaći kačkavalj

Domaći kačkavalj je zaista nešto neprevaziđeno. U ovim slučajevima kupci često ne pitaju koja je cena, već samo žele proizvod koji je domaći i koji kao takav nudi svojevrsnu garanciju kvaliteta.

Pirotski kačkavalj

Kao što mu ime kaže, u pitanju je posebna vrsta kačkavalja koji se proizvodi u okolini PIrota. Ukus koji se dobija na kraju, uglavnom zavisi od toga čime su se krave hranile, a to je obično slatka trava i krmno bilje.

Dimljeni kačkavalj

Od kravljeg mleka se pravi polutvrdi dimljeni kačkavalj. Obično se dimi na jednodevnoj vatri od bukovog drveta, tako da na kraju bude obogaćen specifičnim ukusom i mirisom, kao i kompletnom aromom.

Vrste kačkavalja

Kao što iz celog teksta vidimo, postoje razne vrste kačkavalja, a to su biljni, domaći, pirotski, dimljeni, mocarela kačkavalj, koziji kačkavalj, kačkavalj za pohovanje, trapist kačkavalj...

Prodaja kačkavalja

Na ovoj stranici koju upravo čitate su oglašene firme koje se bave prodajom kačkavalja, tako da je najbolje da ih direktno pozovete i da se raspitate o svim detaljima koji bi mogli da vas zanimaju.

Kačkavalj koji se rasteže

Kačkavalj koji se rasteže uglavnom je namenjen za pravljenje pizza, i onda se postiže neodoljiv izgled proizvoda, naročito pri sečenju.

Mocarela kačkavalj

Mocarela je sir koji vodi poreklo iz južne Italije, i pravi se od mleka italijanskog bivola. Karakteristika je da taj sir ima viši procenat mlečne masti.

Koziji kačkavalj

Za pravljenje kozijeg kačkavalja, potrebno je mleko i so. Mleko se skuva, a kad počne da ključa, dodaje se so. Neprestano treba mešati, dok se tečnost ne zgusne i dok ne postane žuta. Potrebno je da se procedi, ocedi i ostavi da stoji izvesno vreme.

Kačkavalj za pohovanje

U domaćinstvu će nam često zatrebati kačkavalj koji služi za pohovanje, i koji svakoj namirnici daje dodatnu neodoljivu aromu.

Trapist kačkavalj

Iskusni kulinari će vam savetovati da trapist kačkavalj nikada ne sečete unapred, jer će on izgubiti svoju autentičnu aromu, i stvrdnuće se, a to svakako ne želite.

Kačkavalj sir

Kačkavalj zapravo predstavlja jednu vrstu tvrdog sira, i nekada davno, pravio se samo od ovčijeg mleka. Sir je pretrpeo proces brze mlečno kisele fermentacije. Može da se proizvodi od kravljeg mleka, ili da se meša ovičije mleko i nemasno kravlje.

Kačkavalj se odlikuje izrazito žutom bojom, prilično je mek, ima nižu masnoću i visok sadržaj vode. Boja koja se nalazi u unutrašnjosti kačkavalja trebalo bi da bude svuda ista, dakle, ujednačena.

Kačkavalj cena

Cene za kilogram kačkavalja se kreću i do 1300 dinara, ali to opet zavisi za kog proizvođača se odlučite, tako da postoje i povoljnije varijante.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane