Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Stakleni zidovi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Stakleni zidovi

Jedno je sigurno: niko ne želi mali i mračan prostor. Da bismo se osećali sasvim prijatno u svom domu ili na radnom mestu, potrebno je da imamo osećaj širine i svetlosti. Nekada je potrebno jedan deo prostora odvojiti od ostatka, pa ljudi podižu razne pregradne zidove. To je dobro rešenje, ali je još bolje, ako je taj zid – od stakla.

Izrada staklenih zidova

Ko kaže da zid mora biti neprovidan? Moderno opremljeni enterijeri nude nam staklene zidove koji daju kvalitetan izgled i stvaraju otvorene i svetle prostorije. Posebno je važno istaći da stakleni zidovi imaju zvučno apsorbujuće osobine, što će vam omogućiti nesmetan rad – ako je stakleni zid u poslovnoj prostoriji, ili miran odmor i san, ukoliko je zid u životnom prostoru.

Stakleni zidovi se izrađuju u skladu sa protivpožarnim zahtevima. Zastakljivanje je pričvršćeno za površinu, sasvim bez okvira. Diskretan izgled se postiže uskim pričvršćivanjem staklenih površina sa uskom zalepljenom površinom. 

Zid od punog stakla je konstrukcija bez oslonaca, koja stvara osećaj transparentnosti i lakoće. Moguće je pronaći razne dizajne stakala, dok je sam zid u skladu sa statičkim zahtevima, bez vertikalnih nosećih elemenata. 

Zastakljivanje je sa prednje strene, uz najbolju zvučnu izolaciju do preko 50 dB, a prema vašim zahtevima i željama, radi se jednostavno ili duplo zastakljivanje, uz okvire sa različitim vidljivim širinama u kombinaciji sa električnim žaluzinama.

Staklene zidove je moguće pronaći i izraditi u različitim nijansama i bojama. Tako možete birati zelenkaste tonove ili ljubičaste, na primer. Staklo je moderno i lepo izgleda jer je ispeskirano ili poseduje motive štampane direktno na staklu.

Izrada pregradnih staklenih zidova

Pregradni stakleni zidovi mogu biti i pokretni. Oni su projektovani za velike staklene otvore. Mogu se pronaći u ramu od aluminijuma, od drveta ili bez rama, ako tako želite. 

Svakako da posebnu estetsku notu daje mogućnost da birate boju stakla pregradnog zida, kao i boju samog rama po RAL karti. Dobra osobina pokretnih staklenih zidova je da oni omogućavaju cirkulaciju vazduha, kao i da poseduju strukturne i termičke performanse i bezbednost. 

 

 

Stakleni zidovi su idealni za prostorije gde je potrebna maksimalna preglednost. Ako je u pitanju određeni javni prostor, odnosno prostrana kancelarija, stvara se osećaj svetlosti i otvorenosti, kao i bliskosti sa klijentima. 

Zidovi od stakla imaju različite funkcije. Oni mogu doprineti izolaciji od buke, toplotnoj izolaciji, imati svrhu povezivanja ili odvajanja, bezbednosti ili uklanjanju barijera. Kojoj god nameni da služe, pregradni stakleni zidovi će se u potpunosti prilagoditi vašem prostoru, iskorišćavajući ga na najbolji mogući način. 

Stakleni paneli su lagani i tihi, kada klize i kada su pokretni, pa se bez ikakvog napora mogu složiti i odložiti u stranu. To zaposlenima omogućava mir i koncentraciju u radu, bez ikakvog prekidanja zbog neželjenih zvukova i buke. Paneli izrađeni od stakla, skoro i ne zauzimaju nikakav značajan prostor, a svakako doprinose modernom izgledu vašeg enterijera. 

Vaš prostor ćete na ovaj način proširiti, uz minimalne promene u izgledu objekta. Komfor i elegancija, preciznost i funkcionalnost, glavne su karakteristike koje preporučuju ugradnju staklenih zidova u vaš dom ili poslovni prostor. 

Stakleni zidovi – cena:

Cena izrade staklenog zida zavisi od više faktora. Na primer, veoma je bitna vrsta stakla koja se koristi, pa tako za kaljeno staklo treba platiti u proseku od 90 do 110 evra po metru kvadratnom, dok je cena termo stakla znatno povoljnija i kreće se u proseku oko 2900 din/m2. Bitno je i da li se koriste aluminijumski profili i slično, a cenu će odrediti i uslovi na terenu. Primera radi, ako se stakleni zid postavlja na sedmom spratu zgrade bez lifta, svakako ćete izdvojiti nešto više novca da bi staklo bilo dopremljeno do prostora u kome se radi. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate staklorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

18.12.2019
Natasa Rockov

Dušane, stakleni zidovi ili staklene pregrade su različit termin, ali misli se na istu stvar. Kada se kaže pregrade znači da ne moraju biti od poda do plafona. Mogu biti i samostojeće pregrade od stakla, to su više paravani, dok stakleni zidovi su praktično zamena za sve ostale zidove od drugih materijala.

04.08.2018
Zorica Simic

Stakleni zidovi mogu da budu zaisat nesto posebno. Medjutim, problem po meni sa staklenim zidovima je to sto oni mogu poprilicno puno da kostaju.

10.08.2017
Lea Stankovic

Kako god da okrenete, svi stakleni zidovi su ipak nesto sto moze da izgleda veoma lepo ali u isto vreme i nesto sto ne bi bas moglo da bude dovoljno dobrog kvaliteta kako bi moglo da opravda potpuno ulozen novac u tako nesto.

15.05.2017
Todor Markovic

Ukoliko nesto vredi u celoj prici, onda su to upravo stakleni zidovi.

30.03.2017
Simona Vucinic

Sto se tice ovih zidova, kvalitet je u svakom slucaju nesto sto pre ili kasnije treba da dodje do izrazaja.

15.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih zidova tice, kvalitet je pre ili kasnije sigurno vazan.

23.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, stakleni zidovi su u svakom slucaju nesto sto treba da se dosta plati. Sve drugo je losije resenje.

07.02.2017
Petar Jankovic

Meni su licno sa druge strane, stakleni zidovi olicenje jednog pravog kica ili sunda.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Meni se licno stakleni zidovi bas nesto posebno i ne svidjaju. Ukoliko se bas za njih opredelite, sigurno je da se necete pokajati.

10.01.2017
Ivan Stojanovic

Moje licno misljenje je da sto se tice ovih vrsta zidova, samo treba da se odlucite za kvalitet.

20.12.2016
Nikolina Pantelic

Po ovom pitanju samo traba da se opredelite za kvalitet i da vise nista dalje po tom pitanju se ne brinete.

02.12.2016
Marko Petrovic

Posto mu tako i samo ime kaze veoma je vazno da u ovom slucaju staklo zaista ostavi utisak zida. Bas iz tog razloga kvalitetno treba da bude uradjeno.

17.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vec trazite neka pouzdana stakla za zive, samo treba da posetite staklorezca Gento i da se bas po tom pitanju tamo orpedelite za kvalitet.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Stakleni zidovi mogu da budu zaisat nesto posebno. Medjutim, problem po meni sa staklenim zidovima je to sto oni mogu poprilicno puno da kostaju.

27.07.2016
Dusan Markovic

Moze li neko da mi objasni tacno sta to podrazumevaju stakleni zidovi? U poslovnom svetu sam sretao razlicite vrste nekih staklenih pregrada izmedju kancelarija pa me sada interesuje da li se to konkretno odnosi bas na staklene zidove.