Dodaj firmu

Krstić Staklene ograde

Izrada staklenih paravan tuš kabina, kuhinjskih stakala po meri na teritoriji Beograda i cele Srbije
Pročitaj više

Ruska 12
Zemun, Beograd

Sol Glass staklene ograde

Sve vrste staklarskih radova po tačnim dimenzijama. Staklene ograde, stakleni zidovi, tuš kabine. Projektovanje, izrada i montaža na adresi u Beogradu
Pročitaj više

Obrenovački drum bb
Čukarica, Beograd

taklene ograde Des Design

Firma „Des Design“ bavi se proizvodnjom unikatnih kapija i ograda od kovanog gvožđa i dizajnu po želji klijenta.
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Staklene ograde Glass Urban

Glass Urban je firma za izradu tuš kabina, staklenih ograda,ogledala, police, vrata, stepenica od stakla.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Staklene ograde Staklo Kristal

Staklorezačka radnja „Staklo Kristal“ na tržištu postoji već 25 godina. Svojim trudom i zalaganjem uspela je da postane jedna od vodećih imena na tržištu u oblasti zanatskih usluga. Danas zanatska radnja „Staklo Kristal“ svojim kvalitetom i asortimanom ispunjava i najviše estetske potrebe svojih klijenata.
Pročitaj više

Ozrenska 102
Voždovac, Beograd

Staklene ograde Vuxa 10

Ograde i kapije Vuxa 10 pružaju maksimalnu bezbednost, ali i ulepšavaju Vaš stambeni ili poslovni objekat. Izrađeni od najkvalitetnijih materijala poput inoxa, sve naše proizvode karakteriše moderan dizajn, funkcionalnost i postojanost
Pročitaj više

Bulevar Vojvode Mišića 39
Savski venac, Beograd

Staklene ograde AS GLASS


Zemun, Beograd

Maksa Gradnja 2020 Beograd staklene ograde

Kompletne adaptacije prostora, rušenje objekata, sve vrste radova u Beogradu.
Pročitaj više


Beograd

SLIDING WINDOWS staklene ograde

Zastakljivanje terasa, balkona, tuš kabina, kafića i drugih ugostiteljskih objekata u Beogradu. Precizna izrada i montaža u zemlji i regionu.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Staklene ograde Astra Glas

Pronađite staklo koje najviše odgovara Vašem stilu, posetite staklorezačku radnju Astra Glas. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, naši stručnjaci za staklo se trude da sve Vaše ideje sprovedu u delo, uz najviši vid kvaliteta i najkraćem mogućem roku.
Pročitaj više

Zrenjaninski put 91/11a, Krnjača
Borča, Beograd

Staklene ograde Jojić Željko staklorezac

Obrada i ugradnja svih vrsta stakala i ogledala, uramljivanje slika i ogledala, tuš kabine od kaljenog stakla po meri, staklena stepeništa, izrada kaljenog stakla, izrada i ugradnja plastificirane i eloksirane stolarije
Pročitaj više

Gandijeva 99b, blok 64
Novi Beograd, Beograd

Staklorezac Staklopan plus 6

Kraljice Marije 29
Palilula, Beograd

Staklene ograde Fit In

Uživajte na Vašoj terasi tokom cele godine, bez obzira na godišnje doba, izaberite Fit In sistem za zastakljivanje terasa. U našem radu koristimo delove vodećih proizvođača Vizyon, TodoCristal i Acristalia sistem, a svim klijentima obezbeđujemo besplatan servis
Pročitaj više

Vojvodjanska 372b
Surčin, Beograd

Staklene ograde Beostaklo

Stakla, ogledala, ramovi, konveksna ogledala za retrovizore, rad na terenu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 372
Zvezdara, Beograd

Prohromske ograde, kapije, gelenderi Demont

Specijalizovani centar građevinske bravarije Demont bavi se izradom stepenišnih ograda, rukohvata i kapija od prohroma za stambene i poslovne objekte. Visok kvalitet završne obrade, dugogodišnje iskustvo i pristupačne cene su ono po čemu smo postali prepoznatljivi na tržištu.
Pročitaj više

Sutjeska bb
Borča, Beograd

Savremeno doba nameće nove trendove pa su staklene ograde postale neizostavni deo svakog modernog objekta. Ograde od stakla veoma često možemo naći u unutrašnjosti prostorija, mada je njihova primena počela od eksterijera. 

Spoljašnje staklene površine se uglavnom izrađuju u kombinaciji sa aluminijumom, od koga se rade stubići i rukohvati, koji zajedno čine nosivu konstrukciju ograde.

Ograde od stakla

Mnogi ljudi vole vizuelni efekat „čistoće“ prostora, pa se iz tog razloga, u poslednje vreme, sve više prave samostojeće ili strukturalne staklene ograde, koje se fiksiraju u podnu konstrukciju ili se spajaju spiderima.

Veoma je važno misliti na sigurnosne kriterijume, u zavisnosti od tipa objekta na kome se ugrađuju ograde od stakla. Osnovnu sigurnost pružiće laminirano staklo, dva stakla sa lepljenom folijom u sredini, pa se pri oštećenju staklo ne može raspasti. 

U svrhu sigurnosti, sve je češća primena kaljenog stakla, minimalne debljine od 16 milimetara, a maksimalne od 20 mm. Ovim putem se dobija vrhunski kvalitet, uz veliku bezbednost.

Navešćemo neke primere koji govore o sigurnosti ograda od stakla. Pomenuto laminirano staklo, pružiće bezbednost na taj način da ako dođe do oštećenja, staklo će ostati priljubljeno na foliji, odnosno neće se raspasti usled udarca i naneti ljudima povrede.

Sve češće je potrebno da staklo mora biti i kaljeno, na primer kod spider spojeva zbog rupa. Kada govorimo o minimalnoj debljini stakla, to će zavisiti od dimezija i tipa ograde.

Staklene ograde – iskustva

Postoje različiti tipovi aluminijumskih profila koji se koriste za stepenišne i balkonske ograde. Njih karakteriše moderan i elegantan dizajn, dok zahvaljujući vrhunskom kvalitetu materijala, takvi profili su idealni za čvrste konstrukcije otporne na ekstremne vremenske uslove.

Neke od dobrih karakteristika su da su zavrtnji i konstruktivni spojevi skriveni, a rukohvat može biti posebno projektovan da ne dozvoli zadržavanje površinske vode. 

Takođe, postoje sistemi i za potpuno staklene ograde. Sastoje se od različitih profila koji imaju ulogu nosača laminiranog sigurnosnog stakla na podu, u podu, kao i bočno na balkonima.

Aluminijumski poklopci baznih profila mogu biti eloksirani sa efektom inox čelika, ogledala ili u raznim nijansama boja. Razni profili mogu biti upotrebljeni i u funkciji rukohvata na vrhu ili bočno na staklu. Za zastakljivanje se koristi troslojno sigurnosno staklo. 

Strukturalne staklene ograde prate trend moderne arhitekture koja teži jednostavnom obliku i formi. Upravo zbog upotrebe sigurnosnog stakla, na ovaj način izrađene ograde pružaju istovremeno sigurnost, ali i otvorenost savremenog čoveka prema okolini i svetu koji ga okružuje. 

Kombinovane sa aluminijumskim profilima, staklene ograde zadovoljavaju sve estetske i arhitektonske standarde. Danas staklo možete pronaći sa različitim motivima, kao i u raznim bojama, tako da se ograda, na prvi pogled, ni ne čini da je izrađena od stakla.

Staklene ograde – cena:

Navešćemo prosečne cene elemenata i profila koji se koriste za izradu strukturalnih staklenih ograda: nosač stakla, od 13 do 24 evra, guma za staklo u proseku 23 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane