Dodaj firmu

Krstić Ograde od kaljenog stakla

Izrada staklenih paravan tuš kabina, kuhinjskih stakala po meri na teritoriji Beograda i cele Srbije
Pročitaj više

Ruska 12
Zemun, Beograd

Sol Glass ograde od kaljenog stakla

Sve vrste staklarskih radova po tačnim dimenzijama. Staklene ograde, stakleni zidovi, tuš kabine. Projektovanje, izrada i montaža na adresi u Beogradu
Pročitaj više

Obrenovački drum bb
Čukarica, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Des Design

Firma „Des Design“ bavi se proizvodnjom unikatnih kapija i ograda od kovanog gvožđa i dizajnu po želji klijenta.
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Glass Urban

Glass Urban je firma za izradu tuš kabina, staklenih ograda,ogledala, police, vrata, stepenica od stakla.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Staklo Kristal

Staklorezačka radnja „Staklo Kristal“ na tržištu postoji već 25 godina. Svojim trudom i zalaganjem uspela je da postane jedna od vodećih imena na tržištu u oblasti zanatskih usluga. Danas zanatska radnja „Staklo Kristal“ svojim kvalitetom i asortimanom ispunjava i najviše estetske potrebe svojih klijenata.
Pročitaj više

Ozrenska 102
Voždovac, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Vuxa 10

Ograde i kapije Vuxa 10 pružaju maksimalnu bezbednost, ali i ulepšavaju Vaš stambeni ili poslovni objekat. Izrađeni od najkvalitetnijih materijala poput inoxa, sve naše proizvode karakteriše moderan dizajn, funkcionalnost i postojanost
Pročitaj više

Bulevar Vojvode Mišića 39
Savski venac, Beograd

Ograde od kaljenog stakla AS GLASS

Izrada ogledala i staklenih paravana, ogledala sa i bez rasvete sa touch paljenjem, kao i staklene paravane za tuš kabine po meri u Beogradu. Mogućnost montaže, kvalitetna stakla debljine 8 i 10 mm.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

SLIDING WINDOWS ograde od kaljenog stakla

Zastakljivanje terasa, balkona, tuš kabina, kafića i drugih ugostiteljskih objekata u Beogradu. Precizna izrada i montaža u zemlji i regionu.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Tara Stil

Firma Tara Stil već dugi niz godina uspešno se bavi prodajom i ugradnjom aluminijumske i PVC stolarije od vrhunskih nemačkih profila KBE i KOMMERLING.Osim stolarije, u našoj ponudi nalazi se širok asortiman prateće opreme: roletne, komarnici, trakaste i rolo zavese, klizni sistemi.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Bogovac Dragan

Staklorezačka radnja Bogovac vrsi raznovrsne usluge, kao sto su: sečenja i montaže stakla, izrade termo stakla, uramljivanja slika i ogledala, kaljenja i peskiranja, izrada akvarijuma, prodaje slika, brušenja stakla.
Pročitaj više

Narodnih heroja 63
Novi Beograd, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Jojić Željko staklorezac

Obrada i ugradnja svih vrsta stakala i ogledala, uramljivanje slika i ogledala, tuš kabine od kaljenog stakla po meri, staklena stepeništa, izrada kaljenog stakla, izrada i ugradnja plastificirane i eloksirane stolarije
Pročitaj više

Gandijeva 99b, blok 64
Novi Beograd, Beograd

Ograde od kaljenog stakla Beostaklo

Stakla, ogledala, ramovi, konveksna ogledala za retrovizore, rad na terenu
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 372
Zvezdara, Beograd

Zastakljivanje SteelArt

Zastakljivanje SteelArt nudi Vam zastakljivanje terasa jedinstvenim Finskim sistemom “LUMON”, koji pruža elegantan način proširivanja životnog prostora, kako leti, tako i zimi. Takođe, vršimo zastakljivanje tuš kabina, po meri.
Pročitaj više

Bulevar Oslobođenja 140
Voždovac, Beograd

Ograde od kaljenog stakla su estetski najbolji izbor. „Kako se kalio čelik“, naslov je jedne poznate knjige, a mi ćemo u našem tekstu pričati o tome kako se kalilo staklo. Mislite možda, da staklo ne može biti jako kao čelik? Pokušaćemo da vam približimo sve prednosti i da vam dočaramo svu lepotu ograda od kaljenog stakla.

Nekada su bile popularne ograde od inoxa, a danas primat preuzima staklo, koje je u borbi između najboljih materijala za ograde, izašlo kao definitivni pobednik. Postoji i izreka, „ako ne možeš da ga pobediš, onda mu se pridruži“, pa se tako inox pridružio staklu, ali i aluminijum, dajući savršenu kombinaciju kada su ograde u pitanju.

Kaljeno staklo za ograde

Hajde, za početak, da se pozabavimo definicijom reči „ograda“. Samo ime joj govori, ograda je nešto što bi trebalo da ograđuje, da štiti, ili da sprečava prolaz u neko nesigurno područje. 

Danas su se vremena promenila, pa ograda upravo treba da bude „otvorena“, odnosno, da vam svojim dizajnom, providnošću, pošto govorimo o staklu, pruža otvorenost prema okolini. U isto to vreme, ograde od kaljenog stakla zadovoljavaju sve sigurnosne kriterijume, jer njihovo projektovanje prate precizni i kompleksni statistički proračuni. 

Šta je to kaljeno staklo? Za razliku od laminiranog stakla, koje je nešto finansijski povoljnija varijanta, kaljeno staklo pruža veću sigurnost. Laminirano staklo se sastoji od nekoliko delova, između kojih se nalazi specijalna folija, pa u slučaju da se takvo staklo polomi, neće doći ni do kakvih povreda ljudi, jer se delići stakla jednostavno zalepe na foliju i tu ostanu. Dakle, laminirana folija i posle loma takođe pruža zaštitu.

Još bolja je varijanta kaljenog stakla, gde u slučaju lomljenja, staklo se rasprši u mnogo delova, ali je poenta u tome da delovi imaju tupe rubove, pa nisu sposobni nikoga da povrede.

Ograde od kaljenog stakla – iskustva

Moderna arhitektura nalaže jednostavan dizajn i formu. Mnogi ljudi će se složiti sa ovom tvrdnjom, da je često najveća lepota upravo u jednostavnosti. U odnosu na položaj i funkciju koju ima ograda u nekom objektu, ponekad se koristi isključivo kaljeno staklo. Karakteristika kaljenog stakla jeste da se po njemu buše određene rupice, upravo iz bezbednosnih razloga, da se prilikom loma staklo zadrži na okupu.

Ograde od kaljenog stakla mogu se ugraditi sa rukohvatima od aluminijuma ili inoxa, a kupci posebno vole što su takve ograde prozračnog i pre svega atraktivnog izgleda. Vašem domu ili poslovnom prostoru daće notu elegancije i modernog dizajna, pa će svi vaši gosti ili poslovni partneri biti zadivljeni onim što vide. Refleksija stakla i visokopoliranog aluminijuma daje takav divni odsjaj, prema kome niko ne ostaje ravnodušan. 

Ako imate moderan enterijer, a nemate ogradu od kaljenog stakla, onda imate jedan veliki propust. Jedna ovakva ograda će načiniti „malu revoluciju“ u vašem životnom i radnom prostoru, čineći ga takvim kakav nikada pre nije bio. 

Nezavisno od statičkog i konstrukcijskog oblikovanja, savremena rešenja će se u budućnosti koja dolazi odlikovati time što su kod svih primena, staklo i okvir, konstrukcija – učvršćenje, zajedno usklađeni i optimizovani. Na ovakav način, postižu se najbolji mogući efekti i kada je u pitanju sigurnost, ali i moderan dizajn prostora. 

Ograde od kaljenog stakla – cena:

Za kaljeno staklo potrebno je izdvojiti u proseku oko 16000 do 17800 dinara za metar kvadratni. 

Od ostalih elemenata koje se koriste pri izradi ograda, navedimo sledeće cene: guma za staklo u proseku 23 evra, nosač stakla, od 13 do 24 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane