Dodaj firmu

Krstić Staklene ograde za stepenice

Izrada staklenih paravan tuš kabina, kuhinjskih stakala po meri na teritoriji Beograda i cele Srbije
Pročitaj više

Ruska 12
Zemun, Beograd

Sol Glass staklene ograde za stepenice

Sve vrste staklarskih radova po tačnim dimenzijama. Staklene ograde, stakleni zidovi, tuš kabine. Projektovanje, izrada i montaža na adresi u Beogradu
Pročitaj više

Obrenovački drum bb
Čukarica, Beograd

Staklene ograde za stepenice Des Design

Firma „Des Design“ bavi se proizvodnjom unikatnih kapija i ograda od kovanog gvožđa i dizajnu po želji klijenta.
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Staklene ograde za stepenice Glass Urban

Glass Urban je firma za izradu tuš kabina, staklenih ograda,ogledala, police, vrata, stepenica od stakla.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Staklene ograde za stepenice Staklo Kristal

Staklorezačka radnja „Staklo Kristal“ na tržištu postoji već 25 godina. Svojim trudom i zalaganjem uspela je da postane jedna od vodećih imena na tržištu u oblasti zanatskih usluga. Danas zanatska radnja „Staklo Kristal“ svojim kvalitetom i asortimanom ispunjava i najviše estetske potrebe svojih klijenata.
Pročitaj više

Ozrenska 102
Voždovac, Beograd

Staklene ograde za stepenice Vuxa 10

Ograde i kapije Vuxa 10 pružaju maksimalnu bezbednost, ali i ulepšavaju Vaš stambeni ili poslovni objekat. Izrađeni od najkvalitetnijih materijala poput inoxa, sve naše proizvode karakteriše moderan dizajn, funkcionalnost i postojanost
Pročitaj više

Bulevar Vojvode Mišića 39
Savski venac, Beograd

Staklene ograde za stepenice AS GLASS

Izrada ogledala i staklenih paravana, ogledala sa i bez rasvete sa touch paljenjem, kao i staklene paravane za tuš kabine po meri u Beogradu. Mogućnost montaže, kvalitetna stakla debljine 8 i 10 mm.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

SLIDING WINDOWS staklene ograde za stepenice

Zastakljivanje terasa, balkona, tuš kabina, kafića i drugih ugostiteljskih objekata u Beogradu. Precizna izrada i montaža u zemlji i regionu.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Staklene ograde za stepenice Jojić Željko staklorezac

Obrada i ugradnja svih vrsta stakala i ogledala, uramljivanje slika i ogledala, tuš kabine od kaljenog stakla po meri, staklena stepeništa, izrada kaljenog stakla, izrada i ugradnja plastificirane i eloksirane stolarije
Pročitaj više

Gandijeva 99b, blok 64
Novi Beograd, Beograd

Staklorezac Staklopan plus 6

Kraljice Marije 29
Palilula, Beograd

Staklene ograde za stepenice ce znatno doprineti estetici svakog prostora. Ponekad se može činiti da stepenice lebde u vazduhu, a sve to zahvaljujući materijalu od koga su sačinjene, a to je staklo. Prošlo je vreme raznih skrivenih stepeništa i nepotrebnih hodnika, došla je jedna sasvim nova dimenzija u opremanju eksterijera i enterijera, pri čemu stepeništa postaju atraktivan detalj, koji pronalazi svoju harmoniju sa modernističkim uređenjem okoline. 

Obično su lep par, oduvek bili, metal i staklo, ili aluminijum i staklo, pri čemu refleksija stakla i visokopoliranog aluminijuma, svakoga ostavlja bukvalno bez teksta i bez daha.

Ograde za stepenice od stakla

Kada vas neko gleda iz prizemlja, kako silazite sa sprata uz pomoć stepenica koje imaju staklenu ogradu, može mu se činiti da hodate kroz vazduh. To sve omogućavaju savremene tehnike savijanja stakla i aluminijumskih cevi, pri čemu se mogu izvesti mnoge, na prvi mah nezamislive vizije dizajnera, koje su proistekle iz kompleksnih računarskih programa gde se oblik kosi sa svim načelima zakona fizike. 

Na taj način, mogu se dobiti ograde koje su u potpunosti sačinjene od stakla, pa se tako čini da stepenice stoje u vazduhu. Ljudi nekada pomisle: “Jao, pa koliko je ovako nešto uopšte sigurno?“, ali reći ćemo vam da iza svega stoje kompleksni statistički proračuni, kao i najnovija tehnologija proizvodnje i ugradnje, pa je svaka nemoguća ideja dizajnera veoma ostvariva.

Staklene ograde su debljine između 16 i 20 mm, pružaju izuzetnu čvrstoću i sigurnost, dok je najbolje kod stakla veliki izbor toniranih i metalik stakala ili sa efektom, pa ćemo dodati i to da uz pravilno održavanje, ovakva ograda može trajati „večno“. Uz kombinaciju kaljeno-laminirano staklo, biće sasvim sigurni i najveći skeptici.

Staklene ograde za stepenice – iskustva

Možemo slobodno reći, da u borbi između materijala, koji je najbolji za ograde, staklo je izašlo kao definitivni pobednik. Pre ere stakla, inox je bio najrašireniji tip ograde. Kombinacija staklo-inox se savršeno uklapa u moderan prostor, dajući pri tome sigurnost i eleganciju, pa niko ko dođe u vaš dom neće biti ravnodušan kada pogleda na staklenu ogradu za stepenice.

U kombinovanju sa aluminijumskim profilima, staklene ograde za stepenice u potpunosti zadovoljavaju sve kriterijume estetike i arhitektonske standarde. Kao što smo već napomenuli, staklena ograda može biti urađena uz pomoć stakla koje ima različite motive, kao i boje, pa kada je neko prvi put pogleda, ne mora odmah ni uočiti da je u pitanju staklo.

Sama konstrukcija ograde može da bude kombinacija stubića i rukohvata. Savremeni trendovi diktiraju jednostavnu formu, pa se ograde fiksiraju za podlogu na donjoj strani, tačkasto, uz pomoć konektora. 

Nosač stakla se montira na horizontalnu površinu, ali može da se ugradi i na podlogu koja se nalazi pod određenim uglom, gde se staklo prilagođava prema željama kupca. Glavna noseća konstrukcija je prekrivena opšivkom od aluminijumskog profila visokog sjaja.

Ono što je posebno važno naglasiti kada su u pitanju staklene ograde za stepenice, jeste da velika staklena površina stvara utisak maksimalno slobodnog prostora, prati se moderan jednostavni dizajn gde se poseban akcenat stavlja na uklapanje staklene ograde za stepenice sa drugim modernim detaljima koje imate u svojoj kući ili u prostoru u kome radite.

Staklene ograde za stepenice – cena:

Postoje različiti modeli ograda za stepenice, a u zavisnosti šta se sve koristi od materijala, neke od prosečnih cena su sledeće: guma za staklo u proseku 23 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra, nosač stakla, od 13 do 24 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane