Dodaj firmu

Krstić Staklene balkonske ograde

Izrada staklenih paravan tuš kabina, kuhinjskih stakala po meri na teritoriji Beograda i cele Srbije
Pročitaj više

Ruska 12
Zemun, Beograd

Sol Glass staklene balkonske ograde

Sve vrste staklarskih radova po tačnim dimenzijama. Staklene ograde, stakleni zidovi, tuš kabine. Projektovanje, izrada i montaža na adresi u Beogradu
Pročitaj više

Obrenovački drum bb
Čukarica, Beograd

Staklene balkonske ograde Des Design-

Firma „Des Design“ bavi se proizvodnjom unikatnih kapija i ograda od kovanog gvožđa i dizajnu po želji klijenta.
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Staklene balkonske ograde Glass Urban

Glass Urban je firma za izradu tuš kabina, staklenih ograda,ogledala, police, vrata, stepenica od stakla.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Staklene balkonske ograde Staklo Kristal

Staklorezačka radnja „Staklo Kristal“ na tržištu postoji već 25 godina. Svojim trudom i zalaganjem uspela je da postane jedna od vodećih imena na tržištu u oblasti zanatskih usluga. Danas zanatska radnja „Staklo Kristal“ svojim kvalitetom i asortimanom ispunjava i najviše estetske potrebe svojih klijenata.
Pročitaj više

Ozrenska 102
Voždovac, Beograd

Staklene balkonske ograde Vuxa 10

Ograde i kapije Vuxa 10 pružaju maksimalnu bezbednost, ali i ulepšavaju Vaš stambeni ili poslovni objekat. Izrađeni od najkvalitetnijih materijala poput inoxa, sve naše proizvode karakteriše moderan dizajn, funkcionalnost i postojanost
Pročitaj više

Bulevar Vojvode Mišića 39
Savski venac, Beograd

Staklene balkonske ograde AS GLASS

Izrada ogledala i staklenih paravana, ogledala sa i bez rasvete sa touch paljenjem, kao i staklene paravane za tuš kabine po meri u Beogradu. Mogućnost montaže, kvalitetna stakla debljine 8 i 10 mm.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

Staklene balkonske ograde Jojić Željko staklorezac

Obrada i ugradnja svih vrsta stakala i ogledala, uramljivanje slika i ogledala, tuš kabine od kaljenog stakla po meri, staklena stepeništa, izrada kaljenog stakla, izrada i ugradnja plastificirane i eloksirane stolarije
Pročitaj više

Gandijeva 99b, blok 64
Novi Beograd, Beograd

Staklorezac Staklopan plus 6

Kraljice Marije 29
Palilula, Beograd

Staklene balkonske ograde Fit In

Uživajte na Vašoj terasi tokom cele godine, bez obzira na godišnje doba, izaberite Fit In sistem za zastakljivanje terasa. U našem radu koristimo delove vodećih proizvođača Vizyon, TodoCristal i Acristalia sistem, a svim klijentima obezbeđujemo besplatan servis
Pročitaj više

Vojvodjanska 372b
Surčin, Beograd

Staklorezacka radnja Muš

Bilo da Vam je potrebno novo staklo ili ogledalo, staklorezačka radnja MUŠ je prava adresa za Vas. Naši vredni i ažurni majstori nude Vam usluge izrade, obrade i ugradnje najrazličitijih vrsta stakala i ogledala, zastakljivanje terasa i balkona, kao i sve vrste hitnih intervencija.
Pročitaj više

Salvadora Aljendea 2a
Palilula, Beograd

Staklene balkonske ograde su najbolji izbor za svaki balkon sa dobrim pogledom. „Balkoni, balkoni na suncu pozivaju, na njima se ptice i cveće umivaju...“ Ovako kaže čuveni Zdravko Čolić, a mi ćemo dodati da su balkoni mesta na kojima se ispija mirisna kafica, sa njih miriše raznobojno cveće, a i serenada, kao vrhunac ljubavne romantike, obično se izvodi uz gitaru i pevanje ispod balkona.

Naravno, sve će biti još lepše i živopisnije ako su balkoni moderni, atraktivni, izrađeni po poslednjem kriku arhitekture. Ako želite tako nešto, rešenje je jednostavno – birajte staklene balkonske ograde.

Staklene ograde za balkone

Nekada su bili popularni balkoni izrađeni od drugih materijala, ali staklo polako preuzima primat, prateći moderne arhitektonske trendove u kojima se akcenat stavlja na jednostavnost i eleganciju.

Sa balkona, koji ima staklenu ogradu, pruža vam se širok pogled, bilo da se nalazite u centru milionskog grada na nekom visokom spratu, bilo da imate kuću na moru, pa želite pogled prema pučini. 

U svakom slučaju, balkoni sa staklenom ogradom stvaraju utisak otvorenosti savremenog čoveka prema okolini, dok vam istovremeno garantuju visoki stepen sigurnosti.

Zaista, balkon ograđen na ovaj način, u pravom smislu te reči, ukras je objekta na kome se nalazi. Niko ko bude video takav balkon neće ostati ravnodušan. Sa svojim neospornim kvalitetima, ovakve ograde podižu čitavom objektu funkcionalnu, estetsku, ali i finansijsku vrednost.

U samoj praksi, stakleni balkoni su se pokazali kao vrhunski po kvalitetu, estetici i sigurnosti. Staklene ograde se prave od laminiranog stakla, ali se ipak najčešće koristi kaljeno staklo.

Prednosti staklenih balkonskih ograda

Laminirano staklo je staklo koje je sastavljeno od više delova, koji su međusobno povezani specijalnom folijom. Ona je obično providna, međutim može se odabrati i u boji, ako više volite tako. Na koji način nas štiti laminirano staklo? Recimo, došlo je do loma stakla. U tom slučaju, staklo se neće raspršiti na sve strane, već ova folija pruža zaštitu u tom smislu što svi delići stakla ostaju vezani za nju.

Napomenuli smo da je kaljeno staklo najčešći izbor kod staklenih balkonskih ograda. Kada se staklo kali, ono postaje oko pet puta čvršće nego obično staklo, a u situaciji kada bi došlo do loma ovog stakla, ono će se raspršiti u mnogo sitnih komadića, ali je poenta u tome što ti komadići polomljenog stakla imaju tupe rubove, pa niko ne može biti povređen.

Ovo su samo hipoteze, do loma stakla nikada ne mora ni doći, mi želimo samo da vas upoznamo sa elementima sigurnosti kada su u pitanju staklene ograde za balkone.

Mnoge naše čitaoce verovatno će zanimati boje, jer staklo ne mora uvek biti providno, iako je to najčešći izbor kupaca. Dakle, možete birati opal ili mutno staklo, sivo, zeleno, boju bronze i plavo staklo. Sada pokušajte ove divne nijanse da zamislite na svojoj novoj balkonskoj ogradi od stakla.

Možda neki kupci vole kombinaciju i drugih materijala uz samo staklo, pa se može odabrati inox, aluminijum, drvo i čelik.

Od vaših želja do realizacije ponekad stoji samo jedan korak – a to je vaša odluka da želite lepoticu koja je opisana u našem tekstu, u vidu staklene bakonske ograde!

Staklene balkonske ograde – cena:

Radi lakše orijentacije, izdvoićemo prosečne cene elemenata i profila koji se koriste za izradu staklenih ograda: nosač stakla, od 13 do 24 evra, guma za staklo u proseku 23 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane