Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Spasavanje podataka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Spašavanje podataka na računaru - back up

Akcija -79% 1499 Din.
Spašavanje podataka na računaru - back up po ceni od 1.499 din samo u Laptop servisu!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Spasavanje podataka

 

Kompjuterski stručnjaci nikako ne preporučuju amaterske pokušaje spašavanja podataka sa hard diska, USB fleša ili memorijske kartice, jer samo jedan pogrešan korak može dovesti do nepovratnog gubljenja uskladištenih dragocenosti. Posao spašavanja podataka treba poveriti veštom računarskom znalcu koji, osim iskustva i znanja, poseduje odgovarajuće programe i specijalizovanu opremu, te može pružiti bilo koju od navedenih usluga:

  • spašavanje podataka sa hard diska;
  • spašavanje podataka sa SSD medija;
  • spašavanje podataka sa mobilnih uređaja;
  • spašavanja podataka sa RAID nizova;
  • spašavanje podataka sa USB fleševa;
  • spašavanje podataka sa memorijskih kartica.

Spašavanje podataka sa hard diska

Najčešći razlog iz kog se korisnici obraćaju stručnjacima sa spašavanje podataka jeste problem sa hard diskom. Stručni servisi računara nude mogućnost spašavanja podataka sa hard diskova na kojima se desio neki od sledećih problema ili kvarova:

  • logički problem (slučajno brisanje datoteka, zaraženost virusima, korupcije fajlova, pogrešno particionisanje, reformatiranje itd);
  • elektronski kvar (oštećeni konektori, nagoreli čipovi, pregrevanje itd);
  • problem sa firmware-om;
  • mehaničko oštećenje diska (problem glave, problem akutatora, kontaminacije komore itd).

Pre pristupanja spašavanju podataka izvršava se detaljna dijagnostika, jer se na taj način utvrđuju porekla i ozbiljnost kvara, ali i prognoza o uspešnosti usluge servisa. Važno je naglasiti da spašavanje podataka ne podrazumeva nužno i popravku hard diska. 

Bez obzira na veštinu servisera i odgovarajuću opremu koja se koristi pri ovom postupku, podatke sa hard diska nije moguće spasiti u 100% slučajeva. Nekada se dešava da je pojedinačni hard disk potpuno ili delimično neupotrebljiv, stoga je procenat uspešnosti povraćanja podataka između 70% i 95% posto, u zavisnosti od vrste kvara.

Cena spašavanja podataka

Na cenu spašava podataka presudno utiču količina utrošenog vremena, količina podataka koje treba spasiti i vrsta kvara. Okvirno gledano, cena spašavanja podataka kreće se od 30 do 150 evra. Preporučujemo vam da se oko preciznih detalja u vezi sa cenom usluge informišete kod firmi čiji kontakti slede za tekstom.

 

 

 

 

 

Iskustva i komentari posetilaca

Mladen Todorovic
Ukoliko j epotrebno da uradite neko spasvanje podataka, najbolje je da ne lupate glavu i da prestanete da se pitatet zasto se to bas vama desilo i da odete hitno u neki servis gde ce moci to kvalitetno da vam urade.
Stojance Ristovski
Kako god da okrenete, mora spasavanje podatake da u najvecm broju slucajeva bude nemoguca misija. Zbog toga je backup ipak nesto sto bi svako bez nekih veci problema trebao da uradi. Pri tome, to je ipak nesto sto nije bas toliko skupo.
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, najvaznije od svega je to da se spasavanje podata moze uraditi na jedan normalan nacin.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju treba da se dosta plati kako kod okrenete.
Lea Stankovic
U neki situacijama, spasavanje podataka nije nesto sto treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Filip Milutinovic
Po pravilu, ovo spasavanje podataka je nesto do cega u svakom slucaju mozete da dodjete nakon jednog mukotrpnog rada.
Simona Vucinic
Po pravilu, sto se ovog spasavanja tice, ono treba na vreme da se uradi. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju kako god da okrenete, ovo i nije bas tako jeftino.
Marta Dencevic
U svakom slucaju je spasavanje podataka, nesto sto debelo kosta. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Todor Markovic
Sto se mene licno tice, spasavanje podataka je uvek nesto sto mora posebno da se plati. Ako se ipak za tako nesto odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati. Ipak je kvalitet na prvom mestu.
Ljubinka Sreckovic
U svakom slucaju je spasavanje podataka uek bilo nesot sto mora posebno da se plati. To jednostavno tako funkcionise.
Petar Jankovic
Licno mislim da je sto se ovoga tice, samo vazno da se odlucite za kvaltiet. Ostalo zaista nije nista vise vazno.
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju ako mene pitate, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.
Ivan Stojanovic
Ako pre nego sto je nastupio problem niste uspeli da uradite backup onda po pitanju spasavanja podataka zaista ne treba puno da brinete.
Jana Stankovic
Po pitanju spasavanja podatak, samo pozovite PC master i nema sta vise da se pokajete.
Biljana Brankovic
Spasavanje podataka je nekada nazalost nemoguca misija. Mada, znam par slucajeva da su ljudi zaisat bili i vise nego zadovoljni sa servisom Rabbit.
Marko Petrovic
Ukoliko j epotrebno da uradite neko spasvanje podataka, najbolje je da ne lupate glavu i da prestanete da se pitatet zasto se to bas vama desilo i da odete hitno u neki servis gde ce moci to kvalitetno da vam urade.
Dusan Markovic
Ukoliko niste napravili backup, odnosno ukoliko niste podatke premestili na D particiju, onda ste svakako u problemu. Jako je tesko (ne i nemoguce da se podaci spase na razlicite nacine). Samo sve ce to jako puno da vas kosta.
Janko Zivanovic
Koliko puta mi se samo do sada desilo da mi je upao virus u racunar. Cesto mi se desavalo i da izbrise sve podatke. Sada uglanom sve sto mi je bitno azuriram na D disk i od tada nemam problem.