Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis maticnih ploca
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Popravka laptop matične ploče (strujni udar, prosuta tečnost, fizičko oštećenje)

Akcija -52% 2899 Din.
Popravka laptop matične ploče ( strujni udar, prosuta tečnost, fizičko oštećenje) po ceni od 2.899 din samo u Laptop ser...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Servis maticnih ploca

Matična ploča je jedna od najbitnijih komponenti za rad desktop i laptop računara. Ona predstavlja element za koji se vezuju i preko kog se ujedinjuju sve ostale interne i periferne komponente. Servis matičnih ploča mogu da rade samo specijalizovani kompjuterski serviseri koji pored potrebnog znanja poseduju i odgovarajuću opremu. 

Najčešće intervencije i zamene koje serviseri vrše na matičnim pločama su:

  • menjanje čip seta (chipset);
  • zamena južnog mosta (south bridge);
  • zamena severnog mosta (north bridge);
  • promena BGA kola na matičnoj ploči;
  • zamena kondenzatora i transformatora;
  • mehaničko čišćenje od prašine i prljavštine itd.

Popravka matičnih ploča

Pre pristupanja popravci matične ploče potrebno je izvršiti preciznu dijagnostiku kako bi se utvrdila priroda kvara. Najčešće su u pitanju potrošene baterije, pregoreli kondenzatori, čipovi ili tranformatori koje je potrebno ukolniti i nadomestiti adekvatnim. Neretko se ispostavlja i da je BIOS star, neodgovarajuć ili ukinut zbog pada napona baterije. 

Nataložena prašina i prljavština oko priključaka, slotova i otpornika možda zvuče bezazleno, ali mogu izazvati kratak spoj i prekid rada matične ploče usled pregrevanja. Zato je čišćenje računara od prašine i održavanje kulera (ventilatora) u dobrom stanju neophodno za neometan rad matične ploče i celog računara.

Cena servisa matičnih ploča

Serviseri preporučuju korišćenje i ugradnju novih rezervnih delova matičnih ploča pre nego polovnih koji su po pravilu nepouzdaniji. Na popravku matične ploče servisi najčešće daju garanciju u trajanju od 6 meseci.

Cena popravke matičnih ploča iznosi od 2500 do 7000 dinara, što je vrlo povoljno imajući u vidu da nove matične ploče mogu koštati i do dva puta više. Navedena cena je informativna, stoga je važno 

 

Iskustva i komentari posetilaca

Zeljana Jeremic
Pc expert je po meni najbolji servis maticnih ploca u beogradu. Vrlo su profesionalni i povoljni sto je svima nama jako bitno.
Stojance Ristovski
Ne postoji nesto sto se zove servis maticnih ploca. Morate da budete svesni da kada se jednom maticna ploca pokvari, onda vam se lako moze desiti da necete moci da nesto puno ucinite po tom pitanju, odnosno da cete morati da kupite novu maticnu plocu.
Jovana Milinkovic
Kako god da okrenete, ovaj servis nije bio nikada ni malo naivan.
Milen Jovanovic
Ovaj servis jednostavno mora da kosta.
Lea Stankovic
U svakom slucaju nije ovaj servis ni malo jeftin i naivan kako god da okrenete.
Filip Milutinovic
Po meni je oduvek bila prva i osnovna stvar u tome da ovaj servis treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je mnogo losije resenje koje i nije bas toliko bitno.
Simona Vucinic
One su po pravilu ozbiljnog kvaliteta. Bar bi tako trebali da budu.
Mihajlo Nastasovic
Sigurno da ovo nije servis koji puno kosta.
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, ovo je posebna vrsta maticnih poloca u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.
Todor Markovic
Maticna ploca je naravno i vise nego vazna. Upravo iz tog razloga ako je neki manji kvar u pitanju i ako se moze popraviti, onda je to sigurno za vas daleko lakse. Od ovoga zaista nema nista bolje.
Ljubinka Sreckovic
Koliko je meni poznato, maticna ploca je srce racunara i zbog toga je potrebno da joj se posveti prava paznja.
Janko Zivanovic
Licno mislim da je ovo ipak nekada cisto bacanje para.
Nikolina Pantelic
Kao sto vam je svima poznato, maticne ploce su i vise nego bitne. Bas iz tog razloga treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem po tom pitanju.
Petar Jankovic
Ako vam se graficka ploca pokvari, slobodno mozete da je bacite. Ona je ipak nesto sto nosi vas racunar.
Jana Stankovic
Maticne ploce su kao sto nam je pozanto veoma vazne. Iz tog razloga treba da posetite servis PC Expert. To je zapravo servis u koji mozete da imate puno poverenje.
Biljana Brankovic
Maticne ploce su kao sto nam je svima poznato veoma vazne za normalno funkcionisanje racunara. Mada, po tom pitanju i nedoumicama u vezi sa detaljima, najbolje je da posetite servis Rabbit i tamo pitate sve sta vas zanima.
Ivan Stojanovic
Ovo je vrsta servisa koja nije ni malo jednostavna i zog toga je u svakom slucaju potrebno da je uradite na nekom kvalitetnom mesut u koje mozet da imate puno poverenje.
Marko Petrovic
U proseku, maricna ploca se moze naci po ceni vec od 100 eura. To nije ni mao jeftina cena. Zbog toga je uvek najbolje da na sto kvalittenije moguci nacin odrzavate maticnu plocu.
Dusan Markovic
Ukoliko imate problem sa maticnom plocom, a priroda kvara je takva da dozvoljava da se ona popravi a ne i u potpunosti zameni, onda je najbolje da tako i uradite. Cena za popravku maticne ploce se razlikuje od slucaja do slucaja ali je zato kupovina nove mnogo, mnogo skuplja.