Vratite se na mobilnu verziju sajta
Servis maticnih ploca Servis maticnih ploca - ovi servisi racunara nude uslugu servis maticnih ploca, saznajte sve vezano za popravku maticnih ploca, kao i cene i akcije za servis maticnih ploca www.navidiku.rs Servis maticnih plocaSERVIS MATICNIH PLOCA Beograd - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Novi Sad - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Novi Beograd - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Čukarica - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Savski venac - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Vračar - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Zemun - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Zvezdara - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Palilula - Popravka maticnih ploca, cena SERVIS MATICNIH PLOCA Stari grad - Popravka maticnih ploca, cena

Servis maticnih ploca

Matična ploča je jedna od najbitnijih komponenti za rad desktop i laptop računara. Ona predstavlja element za koji se vezuju i preko kog se ujedinjuju sve ostale interne i periferne komponente. Servis matičnih ploča mogu da rade samo specijalizovani kompjuterski serviseri koji pored potrebnog znanja poseduju i odgovarajuću opremu. 
Najčešće intervencije i zamene koje serviseri vrše na matičnim pločama su:
  • menjanje čip seta (chipset);
  • zamena južnog mosta (south bridge);
  • zamena severnog mosta (north bridge);
  • promena BGA kola na matičnoj ploči;
  • zamena kondenzatora i transformatora;
  • mehaničko čišćenje od prašine i prljavštine itd.

Popravka matičnih ploča

Pre pristupanja popravci matične ploče potrebno je izvršiti preciznu dijagnostiku kako bi se utvrdila priroda kvara. Najčešće su u pitanju potrošene baterije, pregoreli kondenzatori, čipovi ili tranformatori koje je potrebno ukolniti i nadomestiti adekvatnim. Neretko se ispostavlja i da je BIOS star, neodgovarajuć ili ukinut zbog pada napona baterije. 
Nataložena prašina i prljavština oko priključaka, slotova i otpornika možda zvuče bezazleno, ali mogu izazvati kratak spoj i prekid rada matične ploče usled pregrevanja. Zato je čišćenje računara od prašine i održavanje kulera (ventilatora) u dobrom stanju neophodno za neometan rad matične ploče i celog računara.

Cena servisa matičnih ploča

Serviseri preporučuju korišćenje i ugradnju novih rezervnih delova matičnih ploča pre nego polovnih koji su po pravilu nepouzdaniji. Na popravku matične ploče servisi najčešće daju garanciju u trajanju od 6 meseci.
Cena popravke matičnih ploča iznosi od 2500 do 7000 dinara, što je vrlo povoljno imajući u vidu da nove matične ploče mogu koštati i do dva puta više. Navedena cena je informativna, stoga je važno 
 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na SERVIS MATICNIH PLOCA

Popravka laptop matične ploče (strujni udar, prosuta tečnost, fizičko oštećenje)

popust 52%

Popravka laptop matične ploče (strujni udar, prosuta tečnost, fizičko oštećenje)

Popravka laptop matične ploče ( strujni udar, prosuta tečnost, fizičko oš...Pročitajte više

Cena kupona: 6.000din./2.899din.

Firma: Laptop Servis
Krunska 36,

21d:14h:18m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Servis maticnih ploca
Napišite komentar:
Zeljana Jeremic

Četvrtak, 30.08.2018. 11:28

Pc expert je po meni najbolji servis maticnih ploca u beogradu. Vrlo su profesionalni i povoljni sto je svima nama jako bitno.

Stojance Ristovski

Sreda, 30.08.2017. 07:41

Ne postoji nesto sto se zove servis maticnih ploca. Morate da budete svesni da kada se jednom maticna ploca pokvari, onda vam se lako moze desiti da necete moci da nesto puno ucinite po tom pitanju, odnosno da cete morati da kupite novu maticnu plocu.

Jovana Milinkovic

Utorak, 16.05.2017. 10:13

Kako god da okrenete, ovaj servis nije bio nikada ni malo naivan.

Milen Jovanovic

Petak, 28.04.2017. 01:20

Ovaj servis jednostavno mora da kosta.

Lea Stankovic

Utorak, 18.04.2017. 09:28

U svakom slucaju nije ovaj servis ni malo jeftin i naivan kako god da okrenete.

Filip Milutinovic

Sreda, 05.04.2017. 06:57

Po meni je oduvek bila prva i osnovna stvar u tome da ovaj servis treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je mnogo losije resenje koje i nije bas toliko bitno.

Simona Vucinic

Petak, 31.03.2017. 12:38

One su po pravilu ozbiljnog kvaliteta. Bar bi tako trebali da budu.

Mihajlo Nastasovic

Petak, 17.03.2017. 07:33

Sigurno da ovo nije servis koji puno kosta.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 27.02.2017. 01:39

Sto se mene licno tice, ovo je posebna vrsta maticnih poloca u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.

Todor Markovic

Četvrtak, 09.02.2017. 07:24

Maticna ploca je naravno i vise nego vazna. Upravo iz tog razloga ako je neki manji kvar u pitanju i ako se moze popraviti, onda je to sigurno za vas daleko lakse. Od ovoga zaista nema nista bolje.

Ljubinka Sreckovic

Ponedeljak, 30.01.2017. 12:43

Koliko je meni poznato, maticna ploca je srce racunara i zbog toga je potrebno da joj se posveti prava paznja.

Janko Zivanovic

Četvrtak, 12.01.2017. 08:07

Licno mislim da je ovo ipak nekada cisto bacanje para.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 22.12.2016. 11:27

Kao sto vam je svima poznato, maticne ploce su i vise nego bitne. Bas iz tog razloga treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem po tom pitanju.

Petar Jankovic

Utorak, 06.12.2016. 11:59

Ako vam se graficka ploca pokvari, slobodno mozete da je bacite. Ona je ipak nesto sto nosi vas racunar.

Jana Stankovic

Petak, 18.11.2016. 02:11

Maticne ploce su kao sto nam je pozanto veoma vazne. Iz tog razloga treba da posetite servis PC Expert. To je zapravo servis u koji mozete da imate puno poverenje.

Biljana Brankovic

Utorak, 01.11.2016. 10:57

Maticne ploce su kao sto nam je svima poznato veoma vazne za normalno funkcionisanje racunara. Mada, po tom pitanju i nedoumicama u vezi sa detaljima, najbolje je da posetite servis Rabbit i tamo pitate sve sta vas zanima.

Ivan Stojanovic

Četvrtak, 08.09.2016. 09:28

Ovo je vrsta servisa koja nije ni malo jednostavna i zog toga je u svakom slucaju potrebno da je uradite na nekom kvalitetnom mesut u koje mozet da imate puno poverenje.

Marko Petrovic

Sreda, 03.08.2016. 12:47

U proseku, maricna ploca se moze naci po ceni vec od 100 eura. To nije ni mao jeftina cena. Zbog toga je uvek najbolje da na sto kvalittenije moguci nacin odrzavate maticnu plocu.

Dusan Markovic

Utorak, 05.07.2016. 10:04

Ukoliko imate problem sa maticnom plocom, a priroda kvara je takva da dozvoljava da se ona popravi a ne i u potpunosti zameni, onda je najbolje da tako i uradite. Cena za popravku maticne ploce se razlikuje od slucaja do slucaja ali je zato kupovina nove mnogo, mnogo skuplja.