Vratite se na mobilnu verziju sajta
Servis grafickih kartica Servis grafickih kartica- ovi servisi racunara nude uslugu servis grafickih kartica, saznajte sve vezano za popravku grafickih kartica, kao i cene i akcije za servis grafickih kartica www.navidiku.rs Servis grafickih karticaSERVIS GRAFICKIH KARTICA Beograd - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Novi Sad - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Novi Beograd - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Čukarica - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Vračar - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Zemun - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Zvezdara - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Palilula - popravka grafickih kartica, cena SERVIS GRAFICKIH KARTICA Stari grad - popravka grafickih kartica, cena

Servis grafickih kartica

Uključili ste računar, čujete uobičajene zvukove podizanja sistema, ali ekran je crn. Sačekali ste nekoliko minuta – i dalje nema promene. Ovako opisana situacija u najvećem broju slučajeva znači da je na vašem računaru došlo do otkazivanja grafičke kartice.
Novije grafičke karte koriste sve veće količine električne energije što automatski znači i da su izložene većoj količini toplote. Pre upuštanja u servis grafičke kartice neophodno je izvršiti preciznu dijagnostiku kako bi se utvrdilo poreklo kvara i isplativnost popravke. 

Popravka grafičke karte

Najčešće se dešava da usled visoke temperature u računaru i preteranog zagrevanja komponenata dolazi ili do oštećenja samog grafičkog čipa ili do slabljenja kontakta grafičke karte sa pločom za koju je pričvršćena.
Uobičajene popravke i zamene koje serviseri vrše na grafičkim karticama su:
  • reflow grafičkog čipa;
  • reballing grafičkog čipa;
  • popravka PWM naponskog dela;
  • zamena GPU grafičkog čipa, itd.
Nije tajna da usled pregrevavanja često stradaju mnoge bitne komponete u računaru. Iz tog razloga je čišćenje računara od prašine i održavanje kulera funkcionalnim neophodno za očuvanje grafičke karte i celog računara u dobrom stanju.
Cena servisa grafičkih kartica
U zavisnosti od konkretnog tipa obavljenog zahvata, serviseri daju garanciju od 1 do 12 meseci na popravku grafičke kartice.
Cena popravke grafičke kartice iznosi od 2500 do 6000 dinara, dok kupovina i ugradnja nove komponente može koštati i do dva puta više. Navedena cena je informativna, stoga je preporučljivo 
 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Servis grafickih kartica
Napišite komentar:
TryndamereDemon

Nedelja, 17.02.2019. 02:06

Ja se razumem oko racunara, trazio sam dosta probleme o njima. Nasao sam dosta resenja, ali ipak mozda nije slucaj a mozda prosto nemam uslova da popravim GPU. Upitanju je GTX 760 OC/2GB. Graficka je dobra za starije generacije racunara. Problem je u njoj, nece da radi sa driverima, pri startovanju, kada dodje logo windows-a "Starting Windows" tu se zakoci ili ti freeze. Bez drivera radi normlano. Pa sam istrazivao da nije slucaj. Konkretan driver za njega, da nije slucaj UEFI boot ili Legacy boot za GPU, ili ima veze sa BSOD koji mi se prvi put desilo prouzrokovanim kvarom. nvlddmkm.sys bsod code 116 Procitao sam negde da je code 116 prouzrokovanom, nedostatak energije ili struje, ili se pregrejala. Graficka je ciscena vise puta pre kvara, pastu sam menjao (cooler-master pasta, odlicna pasta). Da li bi mi neko rekao sta da uradim, ima neko ideju. Pokusavao sam da smanjim clock i voltage, ali ne mogu dok nemam driver, a kada nemam driver ne mogu nista. Nisam pokusao da nadjem odgovarajuci driver za njega. To mi jedino preostaje, ali ne verujem da je to problem. Hvala na pomoci :)

Marcel Krecu

Ponedeljak, 01.10.2018. 07:10

Da li moze da se posalje graficka brzom postom?

Miroslav Jagnjic

Četvrtak, 30.08.2018. 11:23

Ako planirate da uradite kvalitetan servis grafickih kartica, definitivno je najbolje resnje da se posavetujete sa nekim strucim licem u koje mozete da imate potpuno poverenje.

Stojance Ristovski

Sreda, 30.08.2017. 07:40

Graficke kartice su ipak nesto sto je u danasnje vreme, a posebno nekada, veoma skupo. Po meni, kada vam se desi neki problem sa grafickom karticom, mozete mozda da ga relativno brzo sanirate. Medjutim, ponovo vec veoma brzo se moze desiti da cete morati da kupite novu graficku karticu.

Jovana Milinkovic

Utorak, 16.05.2017. 10:12

Ukoliko pricamo realno, mogu samo da kazem da je ovo servis koji pre ili kasnije sigurno debelo treba da se plati.

Milen Jovanovic

Petak, 28.04.2017. 01:20

Po pravilu, nije ovaj servis ni malo jeftin.

Lea Stankovic

Utorak, 18.04.2017. 09:28

Po pravilu ovaj servis treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nisat vise sem toga.

Filip Milutinovic

Sreda, 05.04.2017. 06:56

Sto se ovog servisa tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja. Sve drugo onda nije vise toliko vazno, bar ne po meni.

Simona Vucinic

Petak, 31.03.2017. 12:37

Popravilu, ni jedan servis ovih kartica nije isti.

Mihajlo Nastasovic

Petak, 17.03.2017. 07:32

Nisam bas siguran da se ovo isplati.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 27.02.2017. 01:38

Mogu samo slobodno da kazem da je sot se tice ovog servisa, kvalitet veoma vazan. Sve drugo je dalje mnogo manje vazno.

Todor Markovic

Četvrtak, 09.02.2017. 07:23

Koliko mi je samo poznato, sto se grafickih kartica tice, veoma je vazno da znate da je potrebno da se bas odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno. Mada, kada vec radite ovakav jedan servis, bitno je samo da budete spremni na troskove.

Ljubinka Sreckovic

Ponedeljak, 30.01.2017. 12:42

nema ovde ipak nekog servisa, kada se graficka kartica pokvari.

Petar Jankovic

Četvrtak, 12.01.2017. 08:07

Sto se ovog servisa tice, on jednostavno nije nsto sto se tek tako isplati.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 22.12.2016. 11:26

Mislim da grafickim karticama jednostavno nekada nema pomoci.

Ivan Stojanovic

Utorak, 06.12.2016. 11:59

Sve je pitanje i zavisi do toga, koliki je kvar koji je nastupio. Ako se po tom pitanju opredelite za kvalitet samo treba sovje poverenje da ukazete nekom proverenom servisu i da platite dobro.

Jana Stankovic

Petak, 18.11.2016. 02:10

Po pitanju servisa grafickih kartica, samo treba da posetite Sector M i sigurna sam da cete tamo dobiti kompletnu uslugu.

Biljana Brankovic

Utorak, 01.11.2016. 10:56

Koliko je meni poznato tesko da se moze uraditi servis graficke kartice. Zbog toga je ipak mozda najbolje da posetite i pitate neke profesionalce kao sto su PC Diskont.

Milan Babic

Utorak, 20.09.2016. 04:46

Pozdrav, imam ATI Radeon HD5770,graficka radi normalno, sve dok se ne instaliraju drajveri. Nakon toga slika pocne da bezi i u igricama ne moze da se vidi nista jer se ekran kida. Sta bi bio problem ovome i koliko bi kostala popravka?

Marko Petrovic

Četvrtak, 08.09.2016. 09:22

ukoliko planirate da uradite kvalitetan servis grafickih kartica, definitivno je najbolje resnje eda se posavetujete sa nekim strucim licem u koje mozete da imate pnbo poverenje.

Dusan Markovic

Sreda, 03.08.2016. 12:46

Ukoliko vam se desi da vam se graficka kartica iz ovog ili onog razloga pokvari, onda je najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim strucnim licem. U principu, svako ce vam reci da je najbolje kupiti novu graficku karticu.

Janko Zivanovic

Utorak, 05.07.2016. 10:01

Kada se graficka kartica pokvari, mozete slobodno nakon toga da je bacite. Obicno se servis opredeljuje za zamenu takve jedne graficke kartice za neku novo, posto je popravka samo privremeno resenje.

Titelac David

Sreda, 13.04.2016. 09:18

Imam grafičku karticu Radeon HD 6870,koja kada se upali kompjuter ne daje sliku,crn ekran,ili u toku rada prestane da daje sliku.Dali se može popraviti,koja je cena i da li se daje garancija na popravku?