Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pregled vidnog polja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije

Akcija -33% 1000 Din.
Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije - 1.000 din! Len...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Specijalistički pregled za očne infekcije i alergije

Akcija -33% 1000 Din.
Specijalistički pregled za očne infekcije i alergije - 1.000 din! Lensoptic lekarska ordinacija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Pregled vidnog polja

Prilikom redovnog oftalmološkog pregleda obavezno se radi merenje očnog pritiska. Ukoliko je očni pritisak povišen, i ako se ne kontroliše, to vremenom može da odvede u oboljenje oka koje se naziva glaukom. Prilikom postavljanja dijagnoze, neophodno je uraditi i pregled vidnog polja.

pregled vidnog polja

 

U našem tekstu saznajte sve o ovom pregledu, gde isti možete da obavite, koliko košta i slično.

Snimanje vidnog polja

Glaukom se drugačije naziva zelena mrena i jedan je od vodećih uzroka potpunog gubitka vida – slepila. U suštini, radi se o oboljenju vidnog živca, a ono nastaje upravo kao posledica povišenog očnog pritiska. Ono što ovu bolest čini veoma podmuklom jeste činjenica da dugo godina može da postoji bez ikakvih simptoma, a kada oni postanu uočljivi, tada je već nastalo oštećenje oka.

Sada ćemo objasniti šta je u stvari vidno polje. Običnim jezikom kazano, vidno polje je deo prostora koji vidimo oko sebe dok gledamo u jednu tačku. Veoma je važno napomenuti, da glaukom najpre oštećuje periferne delove vidnog polja, dok je centralni vid očuvan sve do završnih faza bolesti.

Zbog svega navedenog, izuzetno je bitno da se proverava periferni vid, a to se čini pregledom vidnog polja. Najbolji način za to je da se uradi kompjuterizovano vidno polje što je zapravo ambulantni pregled, pri čemu se kontrolišu oba oka posebno.

pregled vidnog polja cena

 

To je pregled u kome ćete kao pacijent aktivno učestvovati. Da bi se uradilo kompjuterizovano vidno polje, nije neophodno da vam već bude postavljena dijagnoza glaukoma, već je dovoljna i samo sumnja na tu bolest.

Zbog svega toga se savetuje da se taj pregled obavlja na svakih šest meseci (pre postavljanja dijagnoze glaukoma), kako bi se blagovremeno uočile eventualne promene.

Pregled vidnog polja iskustva

Kompjuterizovano određivanje vidnog polja se radi često, na primer, kod pacijenata kojima je postavljena dijagnoza, oni pregled obavljaju na devet meseci, a ako se menja terapija, onda se savetuje i češće.

Ono što je suština ovog pregleda, to je da se prikrivena bolest kao što je povišeni očni pritisak, odnosno glaukom, uoče na vreme, pre nego što naprave bilo kakvo oštećenje. Zbog toga je celokupna dijagnostika i lečenje glaukoma usmereno na to da se bolest prepozna u najranijoj kliničkoj fazi, a idealno bi bilo pre nego što su se uopšte i pojavili simptomi.

Upravo u svemu što smo naveli, ogleda se bitnost snimanja vidnog polja. Drugi naziv za ovaj pregled je kompjuterizovana perimetrija, i on izgleda tako što pacijent sedne za aparatom na kome se emituju svetlosni impulsi. Ovi impulsi su u vidu tačaka, a zadatak pacijenta je da ih uoči.

Tada pacijent klikne na taster, što znači da je video svetlosni impuls, pa to kompjuter registruje. Nakon toga, obrađuju se informacije dobijene na ovaj način, odnosno, dobijamo svetlosne impuse – tačke, koje su uočene i koje nisu.

Kompjuter će izbaciti numerički i grafički prikaz vidnog polja pacijenta. Sve ovo je značajno jer se prati da li bolest napreduje ili se postavlja dijagnoza.

Pregled vidnog polja – cena:

Za pregled vidnog polja potrebno je platiti u proseku oko 3000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oftalmološke ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pahimetrija, pregled specijaliste glaukomatologa, gonioskopija)

Akcija -35% 8500 Din.
Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pah...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dijagnostika glaukoma (pregled, OCT i vidno polje)

Akcija -39% 4880 Din.
Dijagnostika glaukoma (pregled, OCT i vidno polje) - 4.880 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -39% 1525 Din.
Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska! - 1.525 din! Belloko centar za ofta...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompjuterizovano vidno polje i pregled

Akcija -39% 2440 Din.
Kompjuterizovano vidno polje i pregled - 2.440 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon