Pirsing pupka je već dugo zanimljiv u većini slučajeva ženskoj populaciji, a njegova popularnost sve više uzima maha.

Pirsing, odnosno postupak bušenja  je više pitanje tehničko-medicinske prirode, za razliku od tetoviranja gde se tattoo majstoru daje sloboda da iskaže svoj umetnički dojam. Iz tog razloga ovaj postupak zahteva preciznost, čistoću i pažljivost.  

 

 

Pirsing na pupku najčešće se buši na kožici koja se nalazi iznad samog pupka, no nije neobično videti pirsing na donjem delu kože koja se nalazi ispod pupka (Inverse belly button).  Minđuša se može postaviti vertikalno, horizontalno ili u krug.

Pirsing na pupku – iskustva

Bušenje pupka manje boli nego bušenje hrskavice u uvetu ili stavljanje pirsinga na obrvu. Može se reći da pirsing na pupku spada u najbezbolnija mesta koja se buše na telu.

Sa druge strane zarastenje pirsinga na pupku ubedljivo najduže traje od svih bušenja.  Do konačnog srastanja rane dolazi nakon šest meseci (u proseku 4), s tim što su već nakon nekoliko dozvoljene uobičajene aktivnosti uz poštovanje saveta koje ste dobili prilikom bušenja. 

Ranu treba previti u prva dva dana gazom koja se skida samo radi čišćenja. Čišćenje pirsinga prva dva dana se radi tako što se dva do tri puta na dan rana ispira fiziološkim rastvorom. Jednom dnevno se ispira 3 % hidrogenom i preporučljivo je kupati se dečijim sapunom jer on nema negativno dejstvo na ranu.

Nakon dva dana se skida gaza i nastavlja se briga o pirsingu dok potpuno ne sraste. Potrebno je i dalje dva do tri puta dnevno ranicu čistiti fiziološkim rastvorom bar u prvom periodu nakon bušenja. Ranicu je poželjno mazati mašću sa antibiotičkim dejstvom.

Dok vam pirsing ne zaraste ne biste trebali nositi preusku odeću jer tako možete da všite pritisak na pupak. Bilo bi poželjno da se samo tuširate, ne i da se kupate u kadi jer tako može doći do infekcije.

Kupanje u bazenu, reci, jezeru ili moru treba da zaboravite dok vam arnica ne zaraste. Fizičke aktivnosti, poput rekreativnog ili profesionalnog bavljenja sportom može da iritira predeo pupka te bi ste ih trebali izbegavati neko vreme.

Obavezno izbegavajte dodirivanje pupka prljavim rukama, naročito nemojte da povlačite ili izvlačite minđušu.

Nije poželjno da dva dana pre stavljanja pirsinga izbegavate lekove kao što su aspirin, brufen i druge lekove koji pojačavaju krvarenje. Osobe koje boluju od dijabetesa mogu da očekuju da će im rana nešto duže zarastati.

Ukoliko se prvi put susrećete sa pirsingom pupka, kako ne bi došlo do panike i straha potrebno je da znate sledeće:

  • Blag otok oko ranice je sasvim normalna pojava
  • Normalno je i da se pojavi blago crvenilo ili modrica
  • Malo krvi je sasvim normalna pojava neposredno nakon bušenja 
  • Beličasto-žućkasti iscedak je znak da je zarastanje počelo. Većina pomisli da je reč o gnoju ali se zapravo radi o linfi i njena pojava je znak da ranica uspešno zarasta.
  • Blago peckanje i osećaj svraba su normalna pojava tokom zarastanja ranice.

Pored ovih stvari dešavaju se i one neugodne situacije, te je potrebno da znate da ako vam koža postane glatka i zategnuta, a pri tom počne i jako da vas svrbi i boli znak je da ste dobili upalu koja može biti praćena i visokom temperaturom. U najvećem broju slučajeva ovo se dečava zbog neadekvatnog nakita. Potrebno je da minđuša za pirsing bude od hiruškog čelika, jer jedino ovaj materijal ne izaziva nikakve neželjene reakcije reakcije. Od krucijalne je važnosti čistoća i sterilan materijal kojim se radi postupak.

Pirsing na pupku – cena

Cena bušenja pupka se kreće u rasponu između  1 700 i 4 000 dinara. U najvećem broju salona ova usluga košta oko 3 000 dinara.

 Za minđušu je potrebno da izdvojite od 400 dinara za plastičnu pa do 5 000 dinara za minđuše za pupak  sa svarovski cirkonima.

 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za pirsing na pupku predlažemo da kontaktirate tattoo i piercing kuće ispod teksta.

 

 

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pirsing na pupku
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

02.10.2018
Jovana Stefanovic

Pirsing na pupku posebno stoji odredjenom tipu devojaka. Ukoliko se neka od vas dama odluci da uradi ovaj pirsing onda strogo mora da vodi racuna da to bude neko provereno mesto koje je poznato po svojoj urednoti i higijeni.

29.08.2017
Jovana Milinkovic

Jeste pirsing na pupku odlican jedan detalja ali je i pored toga veoma vazno da se od na jedan kvalitetan nacin odrzava kako kasnije ne bi doslo do ne daj Boze neke infekcije. To je ipak nesto sto je veoma vazno kako god da okrenete.

16.05.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju mora on debelo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

28.04.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju nije on ni malo jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

18.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ako nesto valja u celoj prici onda je to pirsing na pupku. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga. U svakom slucaju ovde treba da se odlucite za kvalitet.

31.03.2017
Simona Vucinic

Po pravilu je najvaznije od svega da ovaj pirsing lepo platite. Sve drugoje samo gubljenje vremena.

16.03.2017
Todor Markovic

On u svakom slucaju mora da se dosta plati. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

24.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi se samo cini, ovo je i vise nego kvalitetan pirsing. Sve drugo je mnogo losije resenje.

08.02.2017
Janko Zivanovic

Moje licno misljenje je sto se ovoga tice, da se sami odlucite za kvalitet, sve drugo je daleko manje vazno.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Mogu slobodno da kazem da nikada ne bih uradila ovu vrstu pirsinga, ma sta mi ljudi o ovome govorili.

11.01.2017
Petar Jankovic

Higijenski je ovo veoma osetljiv deo tela. Bas iz tog razloga treba da potrazite bas neko strucno i provereno mesto.

21.12.2016
Nikolina Pantelic

Ako mene licno pitate, po ovom pitanju samo treba da strogo vodite racuna o higijeni i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

05.12.2016
Ivan Stojanovic

Ipak je ovo jedna posebna vrsta pirsinga. Ukoliko se vec odlucite za njage, treba da ste na prvom mestu zensko pa tek onda sve ostalo.

17.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju pirsinga na pupku, samo treba da posetite centar Wolver i tamo slobodno mozete da se uverite u kvalitet.

28.10.2016
Marko Petrovic

Eh, sad je veliko pitanje sta se podrazumeva pod proverenim mesto. Sigurno za to postoji neko logicno objasnjenje.

06.09.2016
Dusan Markovic

Ovo je pre svega pirsing koji treba da nose zene. Zbog toga je to pirsing u koji mozete da imate puno poverenje ali iskljucivo ukoliko se odlucite da ga uradite na nekom proverenom mestu.

01.08.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo o kvalitetno pirisingu na pupku uvek sam se pitala sta ukoliko se slucajo povredi ili osteti. Ukoliko odlucite da uradite neki kvalitetan pirsing na pupku odna se sigurno necete pokajati i muskarcima cete biti i vise nego izazovni.

01.07.2016
Lea Stankovic

Pirsing na pupku posebno stoji odredjenom tipu devojaka. Ukoliko se neka od vas dama odluci da uradi ovaj pirsing onda strogo mora da vodi racuna da to bude neko provereno mesto koje je poznato po svojoj urednoti i higijeni.