Izaberite neki od tattoo & piercing studija gde mozete raditi PIRSING NA USNI

Picasso Tattoo Studio

Trgovačka 7

Tattoo Studio Picasso se nalazi u Žarkovu. Profesionalno tetoviranje najsavremenijom opremom koju koriste tattoo majstori sa preko 35 godina iskustva.
Pročitaj više

Be Like Now tattoo & piercing studio

Južni bulevar 37b, (Milorada Mitrovića 8)

Iskažite Vašu individualnost tetovažom ili pirsingom po želji, posetite specijalizovani tattoo & piercing studio Be Like Now. Pored stručne usluge koja se vrši u visoko sterilnim uslovima, naše cene piercinga uključuju i mogućnost izbora nakita po Vašoj želji.
Pročitaj više

Braca Tattoo

Marsala Birjuzova br.18-20

Bilo da je Vaša želja tetovaža ili piercing, Braca Tattoo studio je prava adresa za Vas. Naš tim čine vrhunski tattoo majstori koji poseduju dugogodišnje iskustvo i u svom radu poštuju visoke higijenske norme. Posetite nas i izrazite Vašu individualnost na zanimljiv način.
Pročitaj više

Poison Ivy Tattoo & Piercing Studio

Nušićeva 3

Novootvoreni Tattoo & Piercing Studio Poison Ivy nalazi se u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas tattoo majstor Iva Miladinović, koja Vam garantuje kvalitet, sterilnost, preciznost, originalnost, kao i inspiraciju za još tetovaža i piercing-a.
Pročitaj više

Zasto je pirsing na usni tako popularan? Poljubac je jedna od najlepših stvari u životu. Ili, da citiramo Dučića: „Poljubac je susret najveći na svetu“. Sa ovom konstatacijom se sasvim sigurno, slažemo svi, a ljubljenje sa pirsingom na usnama svakako je novo i nedoživljeno iskustvo. Evo i zašto bi to trebalo da probate.

Ovo je jedan veoma rasprostranjen vid ukrašavanja, kroz istoriju, pa sve do današnjih dana. Najčešće ćemo ga videti kod mladih ljudi, ali takođe se sreće i kod svih starosnih dobi. Prepoznatljiv stil, bunt, hrabrost ili modni detalj – šta god vi želite, pirsing na usni može to da predstavlja.

Vrste pirsinga na usni

Spomenimo Labret. Ovo je vrsta pirsinga koji se nalazi ispod donje usne, a u zavisnosti od strane na kojoj se nalazi dobija ime Left labret ili Right labret. Vertical labret je pirsing kroz donju usnu, na sredini, i labret – ispod donje usne, na sredini, poznatiji i kao pirsing na bradi.

Postoje razni nazivi kao što su Snake bites, što je po jedan pirsing sa leve i desne strane donje usne; Shark bites, značilo bi dvostruki Snake bites + 2 leva i 2 desna labreta; Spider bites, dva potpuno ista pirsinga samo sa jedne strane usne; Dolphin bites, dva pirsinga na sredini ispod usne.  

Pored Labreta, postoji Lowbret. On se nalazi ispod donje usne, sa strane, kao da je na bradi. 

Monroe je pirsing, kao što mu i ime kaže, pirsing iznad gornje usne, sa leve strane; Madonna, takođe iznad gornje usne, ali sa desne strane; spomenimo još i Dahlia pirsing, što je pirsing na ivici usne, samo sa jedne strane, dok je Joker pirsing na ivicama usana, ali sa obe strane. 

Angel bites bi bio dvostruki pirsing iznad gornje usne, dok je Cheek pirsing na obrazu.

Pirsinzi koji se rade direktno na usnama

Pirsing na donjoj usni, koji prolazi kroz samu usnu, postavljen horizontalno, naziva se Horizontal lip. Pirsing koji prolazi kroz gornju usnu, dok je jedan kraj na sredini gornje usne a drugi na sredini, ispod nosa, naziva se Jestrum. Spomenimo još i Vertical labret, Ashley, kod koga je jedan kraj vidljiv, dok je drugi kraj u unutrašnjosti i nalazi se tačno na sredini donje usne. 

Kako se radi pirsing na usni?

Mnogi ljudi misle da je pirsing moda za hrabre, jer postoji bol prilikom bušenja usne. Međutim, to nije sasvim tačno. Bol je različita od čoveka do čoveka, a veoma je važno znati da kod pirsinga na usni taj neprijatan osećaj traje sasvim kratko. Ali, nešto se mora pretrpeti zbog lepote, zar ne?

Takođe, pirsing se radi u sterilnim uslovima i od strane lica koje je obučeno za pružanje te vrste usluge. Pored sterilne opreme, bitno je i da nakit bude sterilan, a takođe i da bude izrađen od titanijuma, niobijuma, hirurškog čelika ili 14k zlata. Ovo je naročito bitno zbog mogućih alergijskih reakcija, postojanosti samog nakita, kao i zbog nereagovanja sa telesnim tečnostima.

Koliko je vreme zarastanja pirsinga na usni?

Biće vam potrebno između dva i četiri meseca do potpunog zarastanja. Ukoliko se nakon postavljanja pirsinga pojavi otok, nemojte paničiti, jer se to događa, otok će spasti nakon par dana. 

Održavanje pirsinga na usni

Ovde govorimo o održavnju spoljašnjeg dela pirsinga. Najpre, napomenimo da je rotiranje pirsinga veoma važno jer se time najbolje stvara rupica i ne dozvoljava se lepljenje tkiva za nakit. Zatim je potrebno temeljno isprati tekućom vodom, takođe uz rotiranje minđuše. Za uklanjanje preostale vode oko pirsinga, mogu se koristiti papirne maramice, ubrusi ili štapići za uši. Nije potrebno koristiti alkohol, hidrogen ili jod. 

Sa druge strane, dobra je primena antibakterijskog sapuna. Potrebno je napraviti sapunicu oko pirsinga i ostaviti da deluje, dok vi rotirate minđušu, a zatim ćete detaljno isprati.

Kada govorimo o čišćenju unutrašnjeg dela,  jednom dnevno je potrebno isprati usta antibakterijskim sredstvom. Nakon svakog jela potrebno je ispirati pirsing toplim fiziološkim rastvorom. 

Preporučuje se smanjenje cigareta, ali i izbegavanje kontakta sa drugom osobom dok vam pirsing na usni zarasta (ljubljenje, oralni sex i dr.) Ukoliko baš ne možete da se suzdržite od dva do četiri meseca koliko traje zarastanje rane, onda morate voditi računa o dezinfekciji. 

Na kraju, kada vam zaraste ranica od pirsinga, ostaje samo da uživate u svojoj lepoti, kao i lepoti poljubaca sa početka naše priče o pirsingu na usni.

Pirsing na usni – cena:

Cena zavisi od vrste pirsinga koji vas zanima, na primer, Monroe – 1700 dinara, do 3000 dinara za Snake bite. Može se reći da je prosečna cena oko 2500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.

Idi na vrh strane