Dodaj firmu

InkQueen - Tattoo Platz

InkQueen – Tattoo Platz je mesto na kome nastaju jedinstvene tetovaže različitih stilova. Tattoo majstor Marija Dimitrović - InkQueen je novo, ali perspektivno ime na domaćem tržištu, sa zavidnim iskustvom rada u inostranstvu, gde je stekla dragoceno znanje.
Pročitaj više

Makedonska 4
Stari grad, Beograd

Tattoo studio Džoni

Dzoni koji tetovira Vam nudi najbolji odnos cene i kvaliteta.
Pročitaj više

Dalmatinska 72-74
Palilula, Beograd

Tattoo house

Studio "Tattoo house", pronaći ćete odmah ispod Đeram pijace, u ulici Vojvode Savatija broj 18, na opstini Zvezdara…
Pročitaj više

Vojvode Savatija 18
Zvezdara, Beograd

Danas su UV tetovaže veoma popularne i zastupljene, naročito među mladima, ali se mogu videti i kod oba pola bez obzira na starosnu dob, društveni status ili zanimanje. Tetovaže postoje u svim oblicima i mogu se raditi na svim delovima tela.

Ukoliko želite da se značajno razlikujete od drugih, UV tattoo je idealno rešenje za vas. Mogu se raditi u najrazličitijim bojama i motivima.

Fluorescentne ili UV Tattoo

Dok su muškarci ostali verni tradicionalnom ukrašavanju kože tamnim mastilom, žene su se okrenule novim tetovažama, manje vidljivim, koje ne narušavaju ženstvenost. Jedna od novih vrsta tetoviranja radi se specijalnim mastilom, koje može da se vidi samo pod fluorescentnom lampom.

Pod normalnim svetlom ukrasi na koži gotovo su nevidljivi. Fluorescentne ili UV tetovaže češće su izbor mlađih osoba, koje često odlaze na rejv žurke ili u diskoteku, jer tada sve njihove boje, od bele do ljubičaste, dolaze do izražaja. Specijalnim, visokokvalitetnim mastilom rade se i ženstvene tetovaže koje podsećaju na tragove ožiljaka na koži. Ove tetovaže se rade isključivo vođene veštom rukom tatu majstora. Ovo ne može da radi svako, naprotiv, stručnost je veoma bitna kako bi sve ispalo kako treba. Naravno, u salonu mora da postoji i UV lampu kako bi tattoo majstori videli šta rade.

Ultraljubičaste tetovaže

UV tetovaže, vidljive su pod UV svetlom. Pod normalnim svetlom, one su praktično nevidljive. Savršen su izbor za ljude koji se bave profesijom zbog koje ne mogu imati tetovaže na mestima koja nisu prekrivena odećom. UV tetovaža moze biti i u boji, s tim što je tada pigment lagano vidljiv. Fluorescentne tetovaže postoje u nekoliko verzija.

Prva vrsta je ona najjednostavnija i to je ona koju najviše viđate na fotografijama. Zapravo to nije prava tetovaža koja stvarno svetli nego je to bela tetovaža. Bele tetovaže se na svetloj koži preko dana uopšte ne primete ali pod UV svetlom u diskotekama ona izgleda sjajno i kao da svetli. Glavni sastojak ovakvih boja je titan-dioksid koji ispod UV svetla ili takozvanog "crnog svetla" (black light) svetli belo i izgleda lepo.

 Druga vrsta su tetovaže koje koriste privremene fluorescentne tinte za tetoviranje (privremene tetovaže). Uglavnom traju od 3 do 7 dana i vrlo su slične takozvanim biotetovažama koje se nakon nekog vremena isperu. Dobre su za neke velike i važne izlaske. Njihov sjaj i svetlo se bazira na dodatku fosfora koji svetli pod UV svetlom.

 Treće su tetovaže izrađene sa tzv. Chameleon tintom, koja je jedina tinta koja je dopuštena od FDA u SAD-u. Naime to nije prava tinta nego sadrži mikrokuglice od specijalnih polimera koji pod uticajem UV svetla odašilju svoje svetlo. Mikrokuglice su suspendovane u sonoj rastopini i inače se koriste za obeležavanje riba i životinja.

Tetovaže koje svetle u mraku

Loša stvar kod tattoo-a, je ukoliko se preterano izlažete suncu i tamnite. Na onim mestima gde se nalazi tetovaža ostaje svetao predeo na koži i tetovaža se ocrtava. Izuzetno je bitno da se mesta gde se tetovaža nalazi mažu kremama za sunčanje, jer ukoliko se ne maže zaštitnim kremama i pri tome koža često pregoreva, tetovaža može prestati svetliti i boja menja svoj sastav te postaje u potpunosti vidljiva.

UV tetovaže cena

Cene tetovaža se formiraju na više načina. Najčešće se uzimaju u obzir veličina tetovaže i uloženo vreme za njenu izradu.

Pored ovih kriterijuma, na cenu utice i to da li se tetovaža radi samo sa fluorescentnim bojama, da li se radi crno-sivom tehnikom ili sa tintom u boji. Količina detalja je takođe važna za formiranje cene, kao i pozicija tetovaže na telu. Neka mesta poput lakta, šake, kolena teže primaju bojute je potrebno uložiti veći napor. Tetovaža po porudžbini je uvek skuplja od gotovog crteža. 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate neki od studija za tetoviranje ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane