Dodaj firmu

Pirsing na jeziku Picasso Tattoo Studio

Tattoo Studio Picasso se nalazi u Žarkovu. Profesionalno tetoviranje najsavremenijom opremom koju koriste tattoo majstori sa preko 35 godina iskustva.
Pročitaj više

Trgovačka 7
Čukarica, Beograd

Pirsing na jeziku Be Like Now tattoo & piercing studio

Iskažite Vašu individualnost tetovažom ili pirsingom po želji, posetite specijalizovani tattoo & piercing studio Be Like Now. Pored stručne usluge koja se vrši u visoko sterilnim uslovima, naše cene piercinga uključuju i mogućnost izbora nakita po Vašoj želji.
Pročitaj više

Južni bulevar 37b, (Milorada Mitrovića 8)
Vračar, Beograd

Pirsing na jeziku Braca Tattoo

Bilo da je Vaša želja tetovaža ili piercing, Braca Tattoo studio je prava adresa za Vas. Naš tim čine vrhunski tattoo majstori koji poseduju dugogodišnje iskustvo i u svom radu poštuju visoke higijenske norme. Posetite nas i izrazite Vašu individualnost na zanimljiv način.
Pročitaj više

Marsala Birjuzova br.18-20
Stari grad, Beograd

Tattoo studio Džoni

Dzoni koji tetovira Vam nudi najbolji odnos cene i kvaliteta.
Pročitaj više

Dalmatinska 72-74
Palilula, Beograd

Tattoo house

Studio "Tattoo house", pronaći ćete odmah ispod Đeram pijace, u ulici Vojvode Savatija broj 18, na opstini Zvezdara…
Pročitaj više

Vojvode Savatija 18
Zvezdara, Beograd

Bušenje jezika na prvu loptu zvuči kao veoma hrabar podvig, međutim ljudi koji su bušili jezik kažu da pirsing na jeziku boli manje nego bušenje ušiju.

Počeci ovakvog modernog načina bušenja jezika potiču iz Amerike sa kraja 8o-ih godina prošlog veka.  

Ovaj trend ne samo što ne jenjava, već i dobija na popularnosti.  

Ukoliko mislite da je ova način ukrašavanja baš kao stvoren za vas, pročitajte u narednim redovima neke od saveta i načina na koji se održava pirsing kako ne bi došlo do komplikacija.

Pirsing na jeziku iskustva

Jezik je najjači mišić na telu te dobro reaguje na sve promene. Bol prilikom bušenja jezika gotovo i da ne postoji ili je sveden na minimum. 

Sam postupak se radi tako što se medicinskom pincetom koja ima rupu na srednini pridržava jezik  i buši se najdeblji deo jezika pri korenu jezika na sredini. Moguće je istovremeno uraditi dva pirsinga na jeziku, mada se preporučuje da prođe određeno vreme između dva bušenja.

Pirsing u jeziku zarasta brže od bilo kog pirsinga i gotovo da ima najmanje šanse da dođe do infekcije prilikom bušenja i održavanja. Pljuvačka koja se luči u ustima doprinosi bržem zarastanju i štiti od infekcije.

Minđuša koja se stavlja u rupu nakon bušenja je tzv. medicinka i ona je znatno duža u odnosu na minđušu koja se kasnije stavlja.

U početku do najviše pet dana, a u proseku dva jezik je otečen te duži štapić na minđuši omogućava da za taj period kuglice koje se nalaze na oba kraja štapića ne povređuju jezik. Nemojte se uplašiti ako vam kuglica upadne u rupu, čim prođe otok sve se vraća u normalu bez ikakvih oštećenja.

Pirsing na jeziku potebno je u prvih pet dana održavati na sledeći način:

  • Što češće ispiranje usta fiziološkim rastvorom, a obavezno posle svakog jela
  • Mućkanje rastvora pantenola nekoliko puta na dan   

Beličaste naslage na jeziku su najnormalnija pojava i znak su da je proces zarastanja u toku i da sve ide kako treba.

Rupa na jeziku ukoliko se izvadi minđuša srasta neverovatnom brzinom, naročito u prvim nedeljama. 

Nakit

Minđuša koja se stavlja na jezik se sastoji iz štapića sa dve kuglice navijene na oba kraja. Najbolje je da nakit bude izrađen od hiruškog čelika ili bioplastike, kako ne bi došlo do negativne reakcije, odnosno do toga da telo počne da odbacuje minđušu. 

Prilikom stavljanja ili menjanja minđuše u jeziku treba obratiti pažnju da kuglica koja se odvrće i zavrće bude dobro zategnuta kako ne bi došlo do gutanja.

Tokom prvih par dana poželjno je izbegavanje tvrde i začinjene hrane. Najbolje bi billo da jedite supice ili sličnu mekanu hranu.  Sladoled i led su odlična stvar koju možete neograničeno konzumirati u ovom periodu. Pored toga što doprinose da otok brže prođe, pomaže i oko procesa zarastanja. 

Pirsing na jeziku – cena

Za bušenje jezika potrebno je najčešće izdvojiti između 2 500 i 4 000 dinara. Nakit se dodatno naplaćuje. Cena minđuše zavisi od materijala od kojeg je napravljena, te može da se kreće od 400 dinara koliko košta minđuša za jezik od bioplastike pa i do 5 000 dinara ukoliko želite da vaš pirsing krasi minđuša sa Svarovski kristalima.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za pirsing na jeziku predlažemo da kontaktirate tattoo i piercing kuće ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane