Dodaj firmu

Pirsing na pupku Picasso Tattoo Studio

Tattoo Studio Picasso se nalazi u Žarkovu. Profesionalno tetoviranje najsavremenijom opremom koju koriste tattoo majstori sa preko 35 godina iskustva.
Pročitaj više

Trgovačka 7
Čukarica, Beograd

Be Like Now tattoo & piercing studio

Iskažite Vašu individualnost tetovažom ili pirsingom po želji, posetite specijalizovani tattoo & piercing studio Be Like Now. Pored stručne usluge koja se vrši u visoko sterilnim uslovima, naše cene piercinga uključuju i mogućnost izbora nak...
Pročitaj više

Južni bulevar 37b, (Milorada Mitrovića 8)
Vračar, Beograd

Braca Tattoo

Bilo da je Vaša želja tetovaža ili piercing, Braca Tattoo studio je prava adresa za Vas. Naš tim čine vrhunski tattoo majstori koji poseduju dugogodišnje iskustvo i u svom radu poštuju visoke higijenske norme. Posetite nas i izrazite Vašu i...
Pročitaj više

Marsala Birjuzova br.18-20
Stari grad, Beograd

Tattoo studio Džoni

Dzoni koji tetovira Vam nudi najbolji odnos cene i kvaliteta.
Pročitaj više

Dalmatinska 72-74
Palilula, Beograd

Poison Ivy Tattoo & Piercing Studio

Novootvoreni Tattoo & Piercing Studio Poison Ivy nalazi se u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas tattoo majstor Iva Miladinović, koja Vam garantuje kvalitet, sterilnost, preciznost, originalnost, kao i inspiraciju za jo...
Pročitaj više

Nušićeva 3
Stari grad, Beograd

Tattoo house

Studio "Tattoo house", pronaći ćete odmah ispod Đeram pijace, u ulici Vojvode Savatija broj 18, na opstini Zvezdara…
Pročitaj više

Vojvode Savatija 18
Zvezdara, Beograd

Pirsing na pupku je već dugo zanimljiv u većini slučajeva ženskoj populaciji, a njegova popularnost sve više uzima maha.

Pirsing, odnosno postupak bušenja  je više pitanje tehničko-medicinske prirode, za razliku od tetoviranja gde se tattoo majstoru daje sloboda da iskaže svoj umetnički dojam. Iz tog razloga ovaj postupak zahteva preciznost, čistoću i pažljivost.  

Pirsing na pupku najčešće se buši na kožici koja se nalazi iznad samog pupka, no nije neobično videti pirsing na donjem delu kože koja se nalazi ispod pupka (Inverse belly button).  Minđuša se može postaviti vertikalno, horizontalno ili u krug.

Pirsing na pupku – iskustva

Bušenje pupka manje boli nego bušenje hrskavice u uvetu ili stavljanje pirsinga na obrvu. Može se reći da pirsing na pupku spada u najbezbolnija mesta koja se buše na telu.

Sa druge strane zarastenje pirsinga na pupku ubedljivo najduže traje od svih bušenja.  Do konačnog srastanja rane dolazi nakon šest meseci (u proseku 4), s tim što su već nakon nekoliko dozvoljene uobičajene aktivnosti uz poštovanje saveta koje ste dobili prilikom bušenja. 

Ranu treba previti u prva dva dana gazom koja se skida samo radi čišćenja. Čišćenje pirsinga prva dva dana se radi tako što se dva do tri puta na dan rana ispira fiziološkim rastvorom. Jednom dnevno se ispira 3 % hidrogenom i preporučljivo je kupati se dečijim sapunom jer on nema negativno dejstvo na ranu.

Nakon dva dana se skida gaza i nastavlja se briga o pirsingu dok potpuno ne sraste. Potrebno je i dalje dva do tri puta dnevno ranicu čistiti fiziološkim rastvorom bar u prvom periodu nakon bušenja. Ranicu je poželjno mazati mašću sa antibiotičkim dejstvom.

Dok vam pirsing ne zaraste ne biste trebali nositi preusku odeću jer tako možete da všite pritisak na pupak. Bilo bi poželjno da se samo tuširate, ne i da se kupate u kadi jer tako može doći do infekcije.

Kupanje u bazenu, reci, jezeru ili moru treba da zaboravite dok vam arnica ne zaraste. Fizičke aktivnosti, poput rekreativnog ili profesionalnog bavljenja sportom može da iritira predeo pupka te bi ste ih trebali izbegavati neko vreme.

Obavezno izbegavajte dodirivanje pupka prljavim rukama, naročito nemojte da povlačite ili izvlačite minđušu.

Nije poželjno da dva dana pre stavljanja pirsinga izbegavate lekove kao što su aspirin, brufen i druge lekove koji pojačavaju krvarenje. Osobe koje boluju od dijabetesa mogu da očekuju da će im rana nešto duže zarastati.

Ukoliko se prvi put susrećete sa pirsingom pupka, kako ne bi došlo do panike i straha potrebno je da znate sledeće:

  • Blag otok oko ranice je sasvim normalna pojava
  • Normalno je i da se pojavi blago crvenilo ili modrica
  • Malo krvi je sasvim normalna pojava neposredno nakon bušenja 
  • Beličasto-žućkasti iscedak je znak da je zarastanje počelo. Većina pomisli da je reč o gnoju ali se zapravo radi o linfi i njena pojava je znak da ranica uspešno zarasta.
  • Blago peckanje i osećaj svraba su normalna pojava tokom zarastanja ranice.

Pored ovih stvari dešavaju se i one neugodne situacije, te je potrebno da znate da ako vam koža postane glatka i zategnuta, a pri tom počne i jako da vas svrbi i boli znak je da ste dobili upalu koja može biti praćena i visokom temperaturom. U najvećem broju slučajeva ovo se dečava zbog neadekvatnog nakita. Potrebno je da minđuša za pirsing bude od hiruškog čelika, jer jedino ovaj materijal ne izaziva nikakve neželjene reakcije reakcije. Od krucijalne je važnosti čistoća i sterilan materijal kojim se radi postupak.

Pirsing na pupku – cena

Cena bušenja pupka se kreće u rasponu između  1 700 i 4 000 dinara. U najvećem broju salona ova usluga košta oko 3 000 dinara.

 Za minđušu je potrebno da izdvojite od 400 dinara za plastičnu pa do 5 000 dinara za minđuše za pupak  sa svarovski cirkonima.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za pirsing na pupku predlažemo da kontaktirate tattoo i piercing kuće ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane