Tetovaže se dugo kroz istoriju koriste kao popularan oblik ukrašavanja tela. Kao i sve druge umetničke forme, i ova je prošla kroz fascinantne promene usled razvoja tehnologije. 3D tetovaze ili trodimenzioni tattoo je relativno nova pojava kada su u pitanju tehnike tetoviranja. Ove tetovaže daju neverovatan vizuelni efekat i deluju kao da mogu da se dotaknu, odnosno uhvate.

Postoji ogromna razlika, između 3D tattoo-a i drugih tetovaža, jer sa 3D efekatom tetovaža dobija potpuno drugačiji dizajn. Krajnji efekat, odnosno kako će izgledati tetovaža zavisi od stručnosti tattoo umetnika.  Da bi tetovaža bila realna, potrebno je dosta radaodnosno prakse i veliki stepen veštine. 

3D Tattoo

3D tetovaže se vrlo razlikuju od ostalih tetovaže jer imaju realan izgled koji druge tetovaže nemaju. To je ujedno i razlog zašto muškarci i žene svih uzrasta i iz svih sfera života žele da nose takve tetovaže. Ove tetovaže zavređuju veliku pažnju i zasigurno privlače poglede svakoga ko voli da vidi dobru i zanimljivu tetovažu. One izgledaju sjajno na kojem god delu tela da su rađene: da li su u pitanju leđa, grudi, ramena, noge, ruke, šake, noge ili zadnja strana uha. Neke od ovih tetovaže mogu biti jako privlačne, dok su druge one malo zastrašujuće, poput onih na kojima se vide insekti koji izlaze iz tela ili lobanje.

Zanimljive činjenice o 3D Tattoo

Najvažnija stvar u vezi 3D tetovaže je njihov realan izgled, što uvelik zavisi od stručnosti dizajnera koji ih stvara. Izrada takve tetovaže zahteva veliku pažnju na detalje, jer ove tetovaže ističu i najmanju grešku, koja će kasnije biti primećena u velikoj meri. Takođe, ono što je zaista važno je prava vrsta nijansiranja, odnosno senčenja i tačan položaj jer oba ova faktora imaju veliki uticaj na konačan izgled 3D tetovaža. Svi radovi treba da se urade sa velikom pažnjom, jer se na ovaj način može doprineti lepoti  vašeg izgleda ili pokvariti opsti utisak, u zavisnosti od toga da li se nalazi na pravom mestu i da li je urađeno dizajnerski dobro.

Postavljanje 3D tetovaže

Najvažniji aspekt kada je u pitanju umetnost tetoviranja, osim odabira odgovarajućeg dizajna je i njeno pravilno pozicioniranje. Uglavnom, mesto za tetovažu se određuje prema veličini tetovaže. Veći tattoo izgleda dobro na velikim površinama kao što su leđa, stomak, rukav, rebra, grudi, butine, noge i ramena, dok su manji i više delikatni dizajni postavljaju na malim područjima kao što su zglobovi, noge, vrat, kičmu, iza uveta, pa čak i na prstima. Ideja je da zaokupite pažnju posmatrača, bilo da je tetovaža velika ili mala. Ona bi trebala da bude dovoljno primamljiva da prenese pravi stav i osećanja nosioca.

Popularni 3D Tattoo dizajn

Neki od najčešćih 3D tetovaža imaju elemente dizajna iz prirode koji mogu da uključuju: cveće, leptire, pčele, muzičke instrumente, pticu feniks, znak za beskonačnost, krst, zmaja, lava, sove, slona, vuka, zvezde, sunce, mesec, Disney, dreamcatchers, perje, strelice, kompas, drveće, anđela i krila lukove, trake - koje izgledaju iznenađujuće kada se pretvare u 3D dizajna. Slično tako, ovi dizajni izgledaju stvarno izvanredno kada se izrađuju crtani likovi kao što su Spiderman, Superman, Barbie i Mickey Mouse i to su samo neke od mogućnosti. Još jedna interesantna mogućnost je predstaviti tribale u 3D tetovaže. Ispravna upotreba boja može napraviti veliku razliku u iznošenju lepote 3D dizajna. Postoje neke 3D tetovaže koje imaju priču, kao što je prekrasan dizajn koji prikazuje devojk sa ispucanom kožom iz koje izlaze ptice.

3D tetovaže cena

Cene tetovaža se formiraju na više načina. Najčešće se uzimaju u obzir veličina tetovaže i uloženo vreme za njenu izradu.Pored ovih kriterijuma, na cenu utice i to da li je tetovaža u boji tli se radi crno-sivom tehnikom. Količina detalja je takođe važna za formiranje cene, kao i pozicija tetovaže na telu. Neka mesta poput lakta, šake, kolena teže primaju bojute je potrebno uložiti veći napor. Tetovaža po porudžbini je uvek skuplja od gotovog crteža. 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate neki od studija za tetoviranje ispod teksta.

Idi na vrh strane