Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Operacija oka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Operacija oka

Operacija oka se obavlja u mnogim slučajevima, od kojih su neka – katarakta, skidanje dioptrije (kratkovidost, dalekovidost), astigmatizam, strabizam...

operacija oka

 

U našem tekstu saznajte sve što bi moglo da vas zanima o hirurškoj intervenciji na oku, gde operaciju možete da obavite, po kojim cenama i slično.

Laserska operacija oka

Ukoliko je vaša dioptrija velika, tada svakako želite da je skinete, pri čemu laserska operacija oka nudi značajne prednosti od kojih su najznačajnije:

-          Nema sporednih efekata

-          Ne zaseca se rožnjača

-          Izvodi se brzo, bezbedno i bezbolno

-          Operacija je bezkontaktna.

Mnogi ljudi, širom sveta nose naočare ili kontaktna sočiva i jedna od najvećih želja im je da se istih oslobode. Osim toga, mnogo roditelja želi da pomogne svojoj deci koja pate od slabovidosti i da na taj način izbegnu oštećenja vida.

 

Kada se izvodi laserska operacija oka, možete se osećati sigurno jer je reč o najsavremenijoj tehnologiji. Laserski snop pacijenti doživljavaju kao vatromet, zbog njegove izuzetne brzine, što veoma skraćuje vreme same procedure. Ono što je takođe bitno za pacijente je da je oporavak brz, bez ikakvog bola; pri tome, površina rožnjače je sasvim prozirna i glatka.

operacija oka cena

Ultrazvučna operacija oka

Kada govorimo o operaciji oka, moramo neizostavno spomenuti kataraktu. Operacija katarakte se izvodi odmah pošto oboljenje počne da smeta vašem vidu, a ukoliko se uradi rana operacija, tada se izbegavaju razne komplikacije i omogućava se uspešna rehabilitacija vida.

Laserska operacija oka – iskustva

Ovde bismo mogli da se pozabavimo temom – da li ste baš vi kandidat za lasersku operaciju oka? Da bi se ovakav zahvat uradio, neophodno je da oftalmolog uradi kompletan pregled očiju, kako bi bio upoznat sa anamnezom očnih i ostalih bolesti.

Može da se dogodi da vas lekar pita u kakvim uslovima radite ili kako provodite slobodno vreme. Primera radi, ako učestvujete u nekim kontaktnim sportovima, tada vam možda laserska operacija neće biti odobrena.

Pored toga, ako imate sindrom suvog oka, ukoliko ste trudni, imate dijagnostikovan keratokonus (degenerativno stanje rožnjače); ako patite od nestabilnog vida (dioptrija se često menjala u poslednjih godinu dana), ukoliko bolujete od autoimunih poremećaja – takođe se operacija ne savetuje.

Pacijenti se često pitaju, šta da očekuju nakon laserske operacije oka? Ukratko ćemo objasniti kako postupak izgleda. Sve vreme ste u ležećem položaju, a doktor vam stavlja kapi u oči koje imaju anestetski efekat, zahvaljujući kome nećete osećati bol.

U toku celog zahvata, oči su otvorene, a to se postiže uz pomoć posebnog instrumenta, i postavlja se i vakuumski prsten na oko. Od vas će biti zahtevano da se fokusirate na jednu svetlosnu tačku. U toku procesa, može se osetiti miris paljevine, što se smatra sasvim normalnim.

Kada se operacija završi, moguće je da ćete osetiti lagano peckanje, imati pomalo zamagljen vid ili svrab u očima. Zbog toga je dobro da u pratnji nekoga odete do kuće. Da bi se ove nelagodnosti umanjile, lekar će vam staviti kapi u oči, a biće vam prepouručena i zaštita dok spavate.

Pošto ste uradili lasersku operaciju vida, morate doći na kontrolni pregled nakon dan ili dva, a taj pregled se ponavlja tokom narednih pola godine. Stabilna oštrina vida se postiže nakon dva do tri meseca.

Laserska operacija oka – cena:

Za operacije oka potrebno je izdvojiti: od 550 evra za refraktivnu hirurgiju kod odraslih, preko 1000 evra za operaciju strabizma, do 3000 evra za vitreoretinalnu hirurgiju. Preoprerativna priprema se plaća oko 200 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oftalmološke ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta.