Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Očna klinika
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dijagnostika glaukoma (pregled, OCT i vidno polje)

Akcija -39% 4880 Din.
Dijagnostika glaukoma (pregled, OCT i vidno polje) - 4.880 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Snimanje očnog nerva i žute mrlje (OCT) + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -39% 3050 Din.
Snimanje očnog nerva i žute mrlje (OCT) + besplatno merenje očnog pritiska! - 3.050 din! Belloko centar za oftamologiju ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -39% 1525 Din.
Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska! - 1.525 din! Belloko centar za ofta...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Očna klinika

Svaki čovek želi da jasno vidi svet oko sebe, po mogućnosti čak i bez naočara. Međutim, u životu se često javlja potreba da korigujemo oštrinu vida, a pored toga, i mnoštvo drugih problema koji su vezani za naše oči.

očna klinika

 

Najbolje očne klinike

Brigu o svojim očima i vidu, trebalo bi da prepustimo renomiranim stručnjacima. Najbolje očne klinike možete pronaći na stranici koju upravo čitate, i zakazati svoj kontrolni pregled.

Oči bi trebalo kontrolisati barem jednom godišnje, čak i ukoliko je sve u najboljem redu. Očni pregled je veoma prijatan, odnosno, bezbolan je i nema neugodnosti. U proseku, traje oko pola sata do četrdeset minuta i to bi bilo dovoljno vreme da se obavi detaljan pregled očiju – oštrina vida, očni živac, očni pritisak, očno dno, itd.

Očni lekar

Interesantno je da se neke bolesti oka mogu uočiti sasvim slučajno, prilikom rutinske kontrole kod oftalmologa. Čest je slučaj da osoba pre toga nije imala nikakve simptome.  Jedna od takvih bolesti je i glaukom. Sumnja na glaukom se javlja kada je očni pritisak viši ili na gornjoj granici, koja iznosi 21-22 mm Hg.

U takvim slučajevima, lekar će predložiti dalje analize i dijagnostiku, koja će ili pokazati da pacijent ne boluje od glaukoma, ili da možda ima ovu bolest koja, ukoliko se ne leči, može u krajnjem stadijumu, da sasvim oduzme vid i da osobu odvede u potpuni mrak.

Specifično je da se očni pritisak ne oseća, tako da pacijent može dugo vremena da ima i izuzetno visoke vrednosti, ali da misli da je sve u redu, sve dok ne bude oštećen očni živac i tada se javljaju takozvani ispadi u vidnom polju, koji su karakteristični za glaukom.

najbolje očne klinike

 

Sve ovo može lako da se ustanovi pregledima kao što su kompjuteriozovano vidno polje, zatim HRT metoda ispitivanja očnog živca ili OCT metoda koja je novija i bolja, a radi se i merenje debljine rožnjače. Ukoliko je rožnjača tanja, tada očni pritisak mora da bude korigovan na više vrednosti od onih koje je pokazao aparat, a ako je rožnjača deblja, tada se radi suprotno – izmerene vrednosti okularnog pritiska se snižavaju, iz jednostavnog razloga što je rožnjača, zbog svoje debljine, tokom merenja, pružala veći otpor aparatu za merenje očnog pritiska – tonometru.

Očna ordinacija

Pored očnog pritiska, još jedna bolest oka koja vodi u slepilo, zove se katarakta ili zelena mrena. Ovo je problem koji nastaje zbog zamućenja očnog sočiva, tako da osoba vidi svet oko sebe kao kroz maglu. Uobičajena je za starije ljude, i uspešno se može korigovati operativnim putem.

Pomenute bolesti oka, kao i mnoge druge, moguće je dijagnostikovati i lečiti u renomiranim očnim klinikama. Upamtite da je preventiva uvek najbolji lek, tako da je naš topli savet da se obratite lekarima na vreme, i da svojim očima posvetite tretman kakav zaslužuju.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašene oftalmološke ordinacije i klinike na ovoj stranici.

 

Uklanjanje halaciona ili ciste "PLASMA" metodom

Akcija -39% 6100 Din.
Uklanjanje halaciona ili ciste "PLASMA" metodom - 6.100 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon