Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Naočare za kompjuter
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Naočare za kompjuter

U savremenom svetu, radni dan se ne može zamisliti bez upotrebe računara, tableta, mobilnog telefona... Da li vam se nekada učinilo da ekrani ovih uređaja previše šljašte, pa vas od toga zabole oči ili glava, naročito ako provodite dugo vremena radeći na njima?

naočare za kompjuter

 

Moguće je i da niste profesionalno vezani za računare, ali da ipak volite da listate razne sadržaje sa interneta, i to često potraje duže od četiri sata u kontinuitetu, npr... Kako da zaštitite svoje oči od negativnih zračenja ekrana, saznajte u tekstu koji se nalazi pred vama.

Kompjuterske naočare

Naime, suvoća oka, zamagljen vid, glavobolja, povećanje postojeće dioptrije ili pojava nove – to su samo neki od problema koji mogu da nastanu zbog više sati pred monitorom. Upravo zbog svega navedenog, javila se potreba da se koriste naočare za kompjuter, koje neutrališu ove štetne efekte.

Naočare za kompjuter iskustva

Naočare za kompjuter imaju poseban sloj, koji se nanosi sa obe strane stakla, dakle, i sa spoljne i sa unutrašnje, i u stanju je da vas zaštiti sto procentno od takozvane plave svetlosti.

Vrste naočara za kompjuter

Naočare za kompjuter čuvaju zdravlje vaših očiju, i to na taj način što propuštaju osnovni vidljivi spektar svetla a to je korisno plavo tirkizno svetlo. To bi istovremeno značilo da ovakve naočare eliminišu štetno svetlo.

Naočare za kompjuter sa dioptrijom

Naravno, veliki broj ljudi nosi naočare sa određenom dioptrijom, pa im zaštitne naočare koje ne poseduju dioptriju, ne bi značile ništa. Zbog toga se izrađuju naočare koje su specijalno prilagođene vama, a pre toga je potrebno da imate recept od oftalmologa.

naočare za kompjuter cena

 

Naočare za računar

Naočare za računar štite oko od toga da prerano ostari, i to na više načina.

Pre svega, one sadrže filter, koji umanjuje umaranje očiju, tako da možete da provedete više vremena radeći za kompjuterom. Osim toga, naveli smo da imaju obostranu zaštitu, i sa unutrašnje i sa spoljne strane, a i reduciraju plavo-ljubičasto svetlo, pa tako produžavaju život stanicama mrežnjače oka.

Naočare za rad na računaru

Naočare za rad na računaru imaju i sloj koji je protiv magljenja, nagomilavanja čestica prašine, protiv masnih otisaka prstiju, kao i sloj protiv grebanja i anti-reflex sloj.

Zaštitne naočare za kompjuter

Od štetnog UV zračenja, kada nosimo zaštitne naočare za kompjuter, zaštićeni smo čak dvadeset pet puta više, tako da su one najbolja UV zaštita na prozirnim sočivima.

Naočare za zaštitu od kompjutera

Korisno je da znate, da ako već nosite naočare koje imaju dioptriju, da bi trebalo da imate i sloj protiv štetnog zračenja. To bi značilo da ćete i dalje moći da obavljate neometano sve svoje poslove, a pri tome ćete izbeći sve negativne pojave.

Takođe je dobro da imate informaciju, da je za rad na računaru najbolje da prostorija bude osvetljena prirodnim svetlom, jer se tada oko najmanje napreže i umara.

Naočare za kompjuter cena

Cene su zaista različite, u zavisnosti od vrste i karakteristika naočara za kompjuter, ali možemo reći da se u proseku kreće od 2500-3000 dinara pa naviše. Naočare za računar koje poseduju dioptriju, svakako imaju višu cenu. 

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.