Dodaj firmu

Ilmondo mehanizam za klizna vrata

Veleprodaja i maloprodaja okova za građevinsku stolariju, drvena i sigurnosna vrata, interfonski i sigurnosni program u Beogradu
Pročitaj više

Antifasisticke borbe 21, lok 52
Novi Beograd, Beograd

Mehanizam za klizna vrata je idealno resenje ukoliko u svojoj kući imate klizna vrata, jer onda znate koliko korisna ona mogu biti – pre svega zbog toga što dosta štede prostor, upravo zbog načina otvaranja i zatvaranja. Osim toga, mogu lepo i da pregrade neke prostorije, bez potrebe da se diže zid i sl.

U našem tekstu moći ćete da pročitate neke zanimljive i korisne informacije kada je reč o mehanizmima za klizna vrata, na šta da obratite pažnju prilikom kupovine, gde da pazarite, koje cene vas očekuju i slično.

Mehanizam za klizna vrata – prodaja

Klizna vrata klize levo i desno, i pri tome ne prave luk, koji bi uzeo dosta od prostora. Zato se često ugrađuju u malim stambenim ili poslovnim prostorima, dozvoljavajući da se iskoristi svaki milimetar površine.

Da bi klizna vrata radila kako treba, otvarala se i zatvarala, potreban im je adekvatan mehanizam. Postoje drvena pregradna vrata i nosivost mehanizma može da bude, na primer, maksimalno, četrdeset kilograma.

Kako će biti fiksirana vrata, to ne zavisi samo od mehanizma, već i od zida, kao i od toga da li je on dovoljne čvrstine za metalne tiplove, koji su u paketu sa šrafovima.

Klizna vrata mogu da budu sačinjena i od stakla. I ovde je savet, da se pre ugradnje vrata, proveri čvrstina zida.

U ponudi ćete pronaći mehanizme za klizna vrata koji su različite nosivosti i to može da bude od deset do dvadeset pet kilograma, kao i od trideset do sedamdeset kilograma. Šta ćete odabrati, zavisi od mnogo faktora, kao što su sama klizna vrata koja se ugrađuju, odnosno njihova vrsta i materijal izrade i sl.

Često se događa da ljudi sami ne mogu da odluče koji mehanizam da izaberu, tako da tu odluku treba prepustiti stručnim licima, tj. majstorima koji će i vršiti ugradnju kliznih vrata.

Ponuda mehanizama se može pronaći na web-u, odnosno na lepo osmišljenim prezentacijama. Tu su mehanizmi predstavljeni kroz tekstualne opise, i slike. Ako imate bilo kakve nedoumice, savetujemo da se raspitate dodatno kod ljubaznog i stručnog osoblja odabrane prodaje okova.

Jer, zaista nije svejedno da li se vrši ugradnja drvenih, staklenih, vrata od iverice, plakarskih vrata, da li su to laka klizna vrata, pregradna staklena vrata i slično.

Već smo naveli u tekstu da je bitna čvrstina zida, pa je pre same ugradnje, potrebno da vaš majstor proveri i taj detalj.

Mehanizam za klizna vrata – cena:

Cena mehanizama za klizna vrata je veoma različita, baš iz razloga što postoji više vrsta i modela. Zbog toga predlažemo da se raspitate baš za vrata koja imate ili planirate da ugradite, kako biste dobili najtačniju i najprecizniju informaciju o ceni.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane